Ο Γιανίκ Ουέτζελ στο Sportal: «Κόντρα στην Ελλάδα η Χάκα θα είναι πιο έντονη»

Γιανίκ Ουέτζελ

i

@FIBA

Ο Γιανίκ Ουέτζελ στο Sportal: «Κόντρα στην Ελλάδα η Χάκα θα είναι πιο έντονη»

Χρήστος Τσάλτας 10:00 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 30.08.2023

Λίγο πριν από τον «τελικό» κόντρα στην Ελλάδα ο Γιανίκ Ουέτζελ εξηγεί πώς προσεγγίχει το παιχνίδι της Τετάρτης η Νέα Ζηλανδία, έπλεξε το εγκώμιο της «γαλανόλευκης» και υπογράμμισε πως η Χάκα θα είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά φέτος.

Αποστολή στη Μανίλα

Παρ' ότι τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ιορδανία και στο κρεσέντο του Ρόντα Χόλις Τζέφερσον, η δουλειά έγινε. Η Νέα Ζηλανδία «επιβίωσε», έφτασε σε νίκη-θρίλερ, έστω κι αν χρειάστηκε 45 λεπτά αγώνα και πλέον ατενίζει τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία. Κάτι που της επέτρεψε το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα δείχνει άλλωστε το μέταλλο του συνόλου. «Ήταν σκυλομαχία για 45 λεπτά. Είμαι περήφανος για τα παιδιά», εξήγησε ο Γιανίκ Ουέτζελ μιλώντας στο Sportal σχετικά με τη νίκη της ομάδας του.

Ο άσος της Άλμπα Βερολίνου έγινε πρωταγωνιστής στη φάση του αγώνα, έστω κι άθελά του. Αυτό γιατί έκανε φάουλ στην προσπάθεια του Ρόντα Χόλις Τζέφερσον για τρίποντο, με τον Chap να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση μέσα από αυτή τη φάση.

«Ήταν ένα απογοητευτικό play από την μεριά μου«, παραδέχτηκε ο Νεοζηλανδός φόργουορντ, για να προσθέσει «Θεώρησα πως φύλαξα την αδύναμη πλευρά του. Ήρθε με γρήγορο ρυθμό και εγώ έπρεπε να του δώσω περισσότερο χώρο Πέτυχε τρίποντο και φάουλ και ισοφάρισε. Το τελευταίο που ήθελα ήταν να βρεθώ στο μέρος προσγείωσης. Θα έιμαι καλύτερος την επόμενη φορά».

Ουδείς όμως μένει παραπάνω στην επικράτηση απέναντι στην χώρα της Μέσης Ανατολής, καθώς το παιχνίδι που ακολουθεί είναι το πιο σημαντικό της διοργάνωσης. «Προχωράμε στην επόμενη αποστολή, που είναι η Ελλάδα. Θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα σιγουρευτούμε΄ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Αναλύοντας λίγο παραπάνω την εικόνα της Εθνικής ομάδας, ο εκρηκτικός άσος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες του Δημήτρη ΙτούδηΕίναι ομάδα με υψηλό IQ, έχει πολύ καλούς σουτέρ, πολύ καλό μέγεθος. Θα είναι ανταγωμνιστικοί. Προστατεύουν τη μπάλα, είναι πολύ ενεργητικοί στην άμυνα έχουν σπουδαία χέρια, πρέπει να είμαστε αιχμηροί στην άμυνά μας», εξήγησε.

Η Νέα Ζηλανδία φημιζεται για τη Χάκα της, τον χορόπ πριν από τους αγώνες. Αυτή τη φορά μάλιστα όπως παραδέχτηκε ο ίδιος «θα είναι πιο έντονη η Χάκα μας. Θα φέρουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, σίγουρα».

Για τον Βέτζελ αρκετοί παίκτες της Εθνικής ομάδας είναι οικείοι. Γιατί; Διότι αγωνίζονται στην Euroleague όπως και εκείνος. Αυτή η συνθήκη αποτελεί asset για την ομάδα του ενόψει του μεγάλου αγώνα.

«Είμαι εξοικειωμένος με αρκετούς από τους παίκτες τους, όπως ο Παπαγιάννης, ο Ουόκαπ, που παίζουν στις ελληνικές ομάδες. Τους ξέρω, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τα χέρια μας στη φωτιά», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.