Το step up του Παπαγιάννη ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Εθνική

Το step up του Παπαγιάννη ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 08:31 - 29.08.2023

Από το παιχνίδι κόντρα στην Team USA η Εθνική δεν έχει να κρατήσει και πολλά. Ωστόσο αν υπάρχει ένα μεγάλο θετικό, αυτό χωρίς αμφιβολία είναι η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη, που έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά ζόρικοι για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Κυρίως στο πνευματικό κομμάτι, καθώς υπήρχαν στιγμές που ο Έλληνας σέντερ έδειχνε να μην πατάει γερά στα πόδια του και να μην έχει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση.

Ένα πρόσωπο αρκετά διαφορετικό όμως βγάζει τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα. Ο Έλληνας σέντερ είναι ο «πύργος» της Εθνικής και με την απουσία του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος θα χάσει όλο το τουρνουά, οι αρμοδιότητές του είναι περισσότερες και ο ρόλος του διευρημένος. Για το λόγο αυτό άλλωστε και το σταφ της Εθνικής θέλει να τον προστατέψει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στα παιχνίδια για να τον κρατάει φρέσκο και έτοιμο για δράση.

Το παιχνίδι κόντρα στην Ιορδανία, στην πρεμιέρα, ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα της διαχείρισης που θέλει να κάνει ο Ιτούδης με τον Big Papa. Η αναμέτρηση με την Team USA όμως έδειξε πως ο Έλληνας σέντερ πλέον πατάει γερά στα πόδια του. Απέναντί του δεν είχε απλά ένα δύσκολο τασκ, αλλά βρισκόταν ο καλύτερος αμυντικός τηε σεζόν στο ΝΒΑ, ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ. Μια απόστολή που από μόνη της έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Ο Παπαγιάννης κατάφερε να αφήσει το σημάδι του και με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής. Το πιο ενθαρρυτικό όμως ήταν η ψυχολογία με την οποία πήγαινε στις φάσεις. Έβγαζε μια διαφορετική εικόνα αποό αυτή που έδειχνε μέσα στη σεζόν. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα όλοι ήξεραν πως θα έκανε κάτι καλό και κάθε σουτ που επιχείρησε ήταν με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τζάκσον τον παραδέχτηκε στο τέλος του αγώνα, τονίζοντας πόσο καλός παίκτης είνια. Ένα σχόλιο που δείχνει πολλά για την ποιότητα του Έλληνα σέντερ.

Σε αυτό το Παγκόσμιο ο Παπαγιάννης μετράει 2 πολύ καλές εμφανίσεις, έχοντας κάνει στεπ απ στο παιχνίδι του. Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί άλλωστε η παρουσία του είναι σημαντική και το ξέρει καλά. Δεν είναι απλά ο βασικός σέντερ της Εθνικής, αλλά αυτός που κοντά στο καλάθι θα περάσοτυν σχεδόν όλα από τα δικά του χέρια. Η επιρροή είναι μεγάλη εν ολίγοις.

Το ξεκίνημά του είναι πολύ καλό, ιδίως πριν από τον «τελικό» απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί όπου η Εθνική θα πρέπει να βγάλει σκληράδα απέναντι στους Νεοζηλανδούς για να φτάσει στη νίκη. Και ο Παπαγιάννης θα πρέπει να δώσει τον τόνο σε αυτό το κομμάτι.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.