O Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για Βέσελι, η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε και η αναζήτηση ψηλού συνεχίζεται (vid)

O Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για Βέσελι, η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε και η αναζήτηση ψηλού συνεχίζεται (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 19.07.2023

Η οικονομική προσφορά του Παναθηναϊκού για να... σπάσει το συμβόλαιο του Γιαν Βέσελι δεν ικανοποίησε τη Μπαρτσελόνα, που υπολογίζει στον Τσέχο σέντερ, οπότε οι «πράσινοι» συνεχίζουν την αναζήτηση ενός ψηλού που θα δώσει βάθος και επιλογές - Κοιτούν και το ΝΒΑ αλλά τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα.

Εδώ και μήνες η Μπαρτσελόνα έχει εξηγήσει με κάθε τρόπο πως τη νέα σεζόν ο προϋπολογισμός της θα είναι πολύ κατώτερος από τα συνηθισμένα. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης, Χουάν Λαπόρτα, έδωσε ακριβή προσέγγιση: 30 εκατομμύρια, ούτε ευρώ παραπάνω κι αν είναι λιγότερα... καλώς. 

Γι' αυτό και αποχώρησε ο κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, παρά την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, γι' αυτό και ξεφορτώνονται το συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς, γι' αυτό το ίδιο επιδιώκουν να κάνουν με τον Κόρεϊ Χίγκινς. Γενικά, όποιος από τους υψηλόβαθμους του μισθολογίου θέλει να αποχωρήσει ή έχει πρόταση βρίσκεται υπό καθεστώς συζητήσεων. 

Αυτή την κατάσταση σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, όπως έκαναν και με την περίπτωση του Μίροτιτς, πριν αυτός αγνοήσει την Ελλάδα (και τον Ολυμπιακό) για να επιλέξει -κατά πως φαίνεται- την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτό έκανε και η Φενέρμπαχτσε που είδε πως ο Σερτάκ Σανλί δεν έχει μέλλον στην Μπαρτσελόνα και τον πήρε μαζί της στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι προέκυψε και μία βολιδοσκόπηση του Παναθηναϊκού για την περίπτωση του Γιαν Βέσελι

Ο 33χρονος Τσέχος σέντερ, δεσμεύεται με συμβόλαιο, παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έκαναν μία οικονομική πρόταση στο σύλλογο της Καταλονίας για να δουν τις διαθέσεις τους και από εκεί και πέρα αν η ομάδα συμφωνούσε θα ακολουθούσε μία καλή πρόταση στον ίδιο τον αθλητή. 

Από τη στιγμή όμως, που η «Μπάρτσα» αρνήθηκε τα λεφτά και ουσιαστικά αποφάσισε να κρατήσει τον πρώην ΝΒΑ (με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και για λίγο με τους Ντένβερ Νάγκετς) και πρωταθλητή Ευρώπης το 2019 με την Φενέρμπαχτσε, η ιστορία ολοκληρώθηκε. 

Άρα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αναζητά, κατά πρώτο λόγο, έναν σέντερ για back-up του Ματίας Λεσόρ. Αυτού δηλαδή, που θα συνεργαστεί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο για να βοηθήσουν μαζί τον Γάλλο. Το βλέμμα εστιάζει στους ελεύθερος της Ευρώπης, στους οποίου πλέον δεν υπάρχει το όνομα του Τζος Νίμπο (έμεινε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και μάλλον ούτε του Ντονάτας Μοτιεγιούνας (βρίσκεται κοντά στην ανανέωση με τη Μονακό), οπότε ουσιαστικά τα κουκιά είναι μετρημένα και η περίπτωση του Τονί Τζεκιρί, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε, είναι ο μονόδρομος που καταλήξει στη διασταύρωση και συναντά τον Βέλγο σέντερ, Ισμαέλ Μπακό, ο οποίος δεν έχει μέλλον στη Βίρτους Μπολόνια. 

Αυτή είναι η επικρατέστερη αποστολή για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας
FIBA WORLD CUP

23:52 - 18.07.2023

Αυτή είναι η επικρατέστερη αποστολή για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας

Σε ρυθμούς World Cup 2023 μπαίνει η Εθνική ομάδα, που μετράει αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας της. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για την προετοιμασία και πότε θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εκεί που μάλλον πέφτει το βάρος, οι περιπτώσεις σέντερ με τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Παναθηναϊκός είναι επίσης μετρημένες -αν όχι εξαντλημένες. 

Για παράδειγμα διαθέσιμοι είναι στην αγορά των free agents είναι οι Γκοργκουί Ντιένγκ (33χρ. 2,08μ.), ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Μέγερς Λέοναρντ (31χρ., 2,13μ.), ο Ουίλι Κόλεϊ-Στέιν (29χρ. 2,13μ) και οι Μπόμπαν Μαριάνοβιτς και Μπισμάκ Μπιγιόμπο, με τους δύο τελευταίους να θεωρείται αρκετά βέβαιο πως θα βρουν άλλη μία συνεργασία στο ΝΒΑ. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι ακόμα που ανήκουν πιο πολύ στη σφαίρα της πειραματικής επιλογής (Νίμιας Κουετά, Ολιβιέ Σαρ) παρά της σιγουριάς. Οπότε ακόμα δεν έχει καθακαρίσει η επιλογή ψηλού για τον Παναθηναϊκό, που επίσης αναζητά έναν ακόμα φόργουορντ και έναν γκαρντ.