Το δώρο του Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τις νίκες με Άρη και Άλμπα

Εργκίν Αταμάν

Το δώρο του Αταμάν στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τις νίκες με Άρη και Άλμπα

Ηλίας Λαλιώτης 19:45 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 13.11.2023

Ο Εργκίν Αταμάν είχε επισημάνει ως άκρως σημαντικά τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Άλμπα στο Βερολίνο και τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και επιβράβευσε τους παίκτες του μετά το 2 στα 2 σε EuroLeague και Basket League.

Η ικανοποίηση του Εργκίν Αταμάν για τη νίκη επί του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» ήταν εμφανής μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη, δεν είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε αλλά οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν σκληράδα στο παιχνίδι και πήραμε μια σπουδαία νίκη», ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε σημαδέψει τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Άλμπα στο Βερολίνο και τους Θεσσαλονικείς, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Τα θεωρούσε πολύ σημαντικά για τη συνέχεια σε EuroLeague και Basket League και είχε καταφέρει με τον τρόπο του να το περάσει και στους παίκτες. 

Λίγα λεπτά μετά τη νίκη στη Mercedes-Benz Arena είχε φροντίσει να προετοιμάσει τους παίκτες του και να τους δώσει ένα έξτρα κίνητρο. Ένα μικρό δώρο πριν τη «διαβολοβδομάδα». «Αν κερδίσετε και τον Άρη θα πάρετε μια μέρα ρεπό», τους είπε, προειδοποιώντας τους πως τους περιμένει ένα απαιτητικό και σκληρό παιχνίδι. Είχε δει άλλωστε και το αντίστοιχο παιχνίδι της ομάδας του Καστρίτη με τον Ολυμπιακό, είχε ενημερωθεί για τις δύο ήττες τις προηγούμενες χρονιές στο ξεκίνημα της σεζόν και ήξερε τι θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

Ήταν χαρακτηριστικό άλλωστε πως και οι παίκτες, σε ερωτήσεις που δέχονταν μετά το τέλος του αγώνα με την Άλμπα, δεν έκαναν αναφορές στα ματς της «διαβολοβδομάδας» με Ζαλγκίρις και Βίρτους, αλλά μόνο για την αναμέτρηση που ακολουθούσε για την Basket League. Έπαιξαν, λοιπόν, σοβαρά, κέρδισαν και τη Δευτέρα (13/11) απόλαυσαν το ρεπό τους...