Παναθηναϊκός: Η απόφαση που έχει στοιχίσει στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό

Χρήστος Σερέλης

i

Χρήστος Σερέλης / © Intime

Παναθηναϊκός: Η απόφαση που έχει στοιχίσει στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό

Ηλίας Λαλιώτης 20:17 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 13.06.2023

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει με πέντε ξένους τον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League, αλλά στην ουσία έχει απομείνει με μόλις τέσσερις, εξαιτίας μιας απόφασης που θα «στοιχειώνει» τον Χρήστο Σερέλη.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (15/6, 21:15), θέλοντας να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου. Να ισοφαρίσει δηλαδή τη σειρά των τελικών σε 2-2 και να παίξει τα… ρέστα του σε πέμπτο παιχνίδι μέσα στο άδειο ΣΕΦ.

Ήδη οι «πράσινοι» έχουν κάνει υπέρβαση με τις εμφανίσεις τους στους δύο πρώτους αγώνες. Θεωρούν πως θα μπορούσαν να προηγούνται στη σειρά (έχοντας κάνει το 0-2 με λίγη τύχη ή διαφορετική αντιμετώπιση). Και μεγάλο μερίδιο σε αυτή την αλλαγή εικόνας έχει ο Χρήστος Σερέλης.

Ο Έλληνας προπονητής κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και να τον κερδίσει στη μάχη των πάγκων στα δύο πρώτα παιχνίδια, παίρνοντας το καλύτερο δυνατό από τους παίκτες του αμυντικά και παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:45 - 09.06.2023

Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν

Ο Χρήστος Σερέλης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, νιώθοντας δικαιωμένος για την προσπάθεια που έχει κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε τους «πράσινους».

Μετά από τρία ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως, ο κόουτς Σερέλης είναι πολύ πιθανό να έχει στο μυαλό του και μια δική του απόφαση, που ίσως και να στοιχίζει στην υπερπροσπάθεια που ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός κάνουν.

Αυτή της επιλογής των έξι ξένων πριν από την έναρξη των playoffs. Τότε που υπήρχε ακόμα ο Ντουέιν Μπέικον στην εξίσωση (και δικαίως αποχώρησε αργότερα λόγω συμπεριφοράς). Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Νέιτ Ουόλτερς μέσα στη χρονιά, ήταν για πολλούς δεδομένο πως θα είναι αυτός που θα μείνει εκτός.

Όπως σας είχε αποκαλύψει το Sportal, όμως, ο Χρήστος Σερέλης είχε διαφορετική άποψη. Σκεφτόταν να αφήσει εκτός τον Ντέρικ Ουίλιαμς, βλέποντας την άνοδο των Αγραβάνη και Μαντζούκα, αλλά και σκεπτόμενος πως ο Πάρις Λι θα ήταν ολομόναχος στη θέση του point guard.

Το «ηλεκτροσόκ» του Γιαννακόπουλου και το ρίσκο που ίσως να αξίζει

Το «ηλεκτροσόκ» του Γιαννακόπουλου και το ρίσκο που ίσως να αξίζει

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τη δυναμική παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και αναρωτιέται αν η επιλογή του Νέιτ Ουόλτερς στην τελική εξάδα των ξένων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα play offs.

Τελικά, δεν πήρε το… ρίσκο (όπως θεωρούσαν όλοι τότε) που σκεφτόταν και πήγε στην… ασφαλή επιλογή. Εκ του αποτελέσματος ήταν λάθος. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι εξαφανισμένος από τις σειρές των ημιτελικών και των τελικών, ενώ η καταπόνηση του Πάρις Λι και η έλλειψη μιας ακόμα λύσης παίζουν τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη των τελικών.

Με μια άλλη απόφαση, ίσως και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα…