Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν

Ο Χρήστος Σερέλης

i

© Intime

Το... Παναθηναϊκό ξέσπασμα του Χρήστου Σερέλη - Πήρε αυτό που ένιωθε πως δικαιούταν

Ηλίας Λαλιώτης 19:45 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:48 - 09.06.2023

Ο Χρήστος Σερέλης πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, νιώθοντας δικαιωμένος για την προσπάθεια που έχει κάνει από τη στιγμή που ανέλαβε τους «πράσινους».

Η εικόνα του Χρήστου Σερέλη με τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν συγκλονιστική.

Ο Έλληνας προπονητής πανηγύρισε έξαλλα τη σπουδαία νίκη της ομάδας του στο δεύτερο παιχνίδι των τελικών της Basket League και ουσιαστικά εξέφρασε όλους τους φιλάθλους του Τριφυλλιού, που ένιωθαν κάπως ανάλογα μετά το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.

«Επιτέλους πήραμε αυτό που δικαιούμασταν» ήταν το συναίσθημα που κυριαρχούσε στις τάξεις του Παναθηναϊκού και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πει και ο Χρήστος Σερέλης.

Κλήθηκε πριν από τρεις περίπου μήνες να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα που είχε αφήσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Μάγος δεν είναι... Υπήρξαν και δύσκολες μέρες, σφαλιάρες. Κυρίως σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να επηρεάσει το μυαλό των παικτών του.

Ωστόσο, εκεί που μετράει περισσότερο, στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διακυβεύονται πολλά παραπάνω από μία νίκη, έχει αποδειχθεί μαέστρος. Μια ομάδα που σε αυτά τα παιχνίδια δεν είχε τρόπο να σταματήσει τον ανώτερο αντίπαλό της -με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Basket League στο ΣΕΦ- με τον Σερέλη στον πάγκο έδειξε ισάξια. Σε ΟΛΑ.

Και στα τέσσερα ντέρμπι με τον Έλληνα προπονητή ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός, πήγε τα παιχνίδια στα τελευταία σουτ (ένα για την Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ, ένα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δύο στους τελικούς) και δεν φάνηκε να υστερεί σε τίποτα από τους Πειραιώτες, πέρα από τα κριτήρια με τα οποία τον σφύριζαν οι διαιτητές. Άξιζε τη νίκη που θα έβαζε τέλος στο αρνητικό σερί και όταν αυτή ήρθε χθες στο ΟΑΚΑ... ξέσπασε!

Όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε «νομίζω ότι και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια (σ.σ. με τον Ολυμπιακό) που είμαι εγώ στο πάγκο, δικαιούμασταν να πάρουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Έτυχε να πάρουμε το σημερινό, να κάνουμε το 1-1 και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Για να προσθέσει λίγο μετά: «Έχουμε περάσει από το στάδιο του αν μπορούμε να κερδίσουμε ή όχι. Το δείξαμε και πριν από αυτό το παιχνίδι. Είναι τέταρτο συνεχόμενο που πάμε οριακά στον πόντο με τον Ολυμπιακό».