Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον Μποχωρίδη να κρατά το χέρι του Βεζένκοφ

Μποχωρίδης - Βεζένκοφ

i

Μποχωρίδης - Βεζένκοφ/ ©Intime

Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον Μποχωρίδη να κρατά το χέρι του Βεζένκοφ

Λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ο Σάσα Βεζένκοφ αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος έκανε το φάουλ στον Βούλγαρο φόργουορντ των Πειραιωτών του κρατούσε το χέρι και του έδινε κουράγιο μέχρι να σηκωθεί.

Μετά από 561 μέρες ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο σερί νικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας για πρώτη φορά μετά τις 22 Νοεμβρίου 2021 κι έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου. 

Το τρίποντο του Ματέους Πονίτκα 17,4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έδωσε τη νίκη στους «πράσινους» με 67-65, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών της Basket League σε 1-1 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Το Game 3 ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (8/6,21:15) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε αυτό το ματς είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί χωρίς τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου

Ο Βούλγαρος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων», μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Λευτέρη Μποχωρίδη στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, βρέθηκε στο παρκέ και άργησε να σηκωθεί, ενώ στη συνέχεια δεν μπορούσε καν να πατήσει.

Με 2:39 να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ο Σάσα Βεζένκοφ δέχθηκε αυτό το χτύπημα από τον γκαρντ των «πράσινων». Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, πάντως μέχρι να σηκωθεί ο φόργουορντ του Ολυμπιακού από το παρκέ, του κρατούσε το χέρι και προσπαθούσε να του συμπαρασταθεί. Άφησε για λίγο στην άκρη την αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες και έδειξε ανθρωπιά τιμώντας την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι». 

Ολυμπιακός: «Ποτήρια σε Μπαρτζώκα, σπρώξιμο στον Μπαφέ και "άντε γ@@@" στον Βεζένκοφ από οπαδούς του Παναθηναϊκού! Αυτούς εννοούν;» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

02:45 - 09.06.2023

Ολυμπιακός: «Ποτήρια σε Μπαρτζώκα, σπρώξιμο στον Μπαφέ και "άντε γ@@@" στον Βεζένκοφ από οπαδούς του Παναθηναϊκού! Αυτούς εννοούν;» (vid)

Ο Ολυμπιακός απάντησε στον Παναθηναϊκό, με την εν λόγω ενημέρωση να συνοδεύεται και από ένα τραγικό βίντεο, στο οποίο ο Σάσα Βεζένκοφ δέχεται μούντζες και ύβρεις κατά την αποχώρησή του υποβασταζόμενος από το παρκέ.

Μετά τη λήξη του αγώνα και την επικράτηση του Παναθηναϊκού, ο Λευτέρης Μποχωρίδης προχώρησε σε μια υπέροχη κίνηση, καθώς επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, προκειμένου να ρωτήσει για την κατάσταση του Σάσα Βεζένκοφ. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στις ακαδημίες του Άρη και καλοί φίλοι έκτοτε.

Ο Χρήστος Σερέλης μιλώντας μετά το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, άφησε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος και μίλησε αρχικά για τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ. «Εύχομαι περαστικά στον Βεζένκοφ, ελπίζω να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά. Εύχομαι να είναι καλά», ανέφερε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» στην κάμερα της ΕΡΤ.