H «μάχη» των ανακοινώσεων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μετά το Game 2 (vids)
i

© Intime

H «μάχη» των ανακοινώσεων μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μετά το Game 2 (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:17 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 09.06.2023

O δεύτερος τελικός της Basket League είχε έναν νικητή (τον Παναθηναϊκό), τέσσερις περιόδους (γεμάτους ένταση και αγωνιστικό πάθος) και μετά το τέλος του ακολούθησαν... έξι ανακοινώσεις. Τρεις από πλευράς Ολυμπιακού και άλλες τόσες από τους γηπεδούχους, με παράπονα για τη διαιτησία, γκρίνια για συμπεριφορές και κριτική χαρακτήρων.

Όταν το... τρίτο ημίχρονο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το μόνο που είχε να διαχειριστεί ήταν η ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του δεύτερου τελικού της Basket League. Μετά από 561 μέρες κι ενώ είχαν μεσολαβήσει 14 διαδοχικές ήττες από τον Ολυμπιακό, το αρνητικό σερί των «πρασίνων» ολοκληρώθηκε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε και η σεζόν. 

Οι τελικοί, απ' ότι φάνηκε από τις δύο πρώτες αναμετρήσεις, βρίσκονται σε μία εξελικτική διαδικασία που το αποτέλεσμά τους δεν είναι δεδομένο, παρά την αρχική -κοινή παραδοχή- για την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων». 

Κι όταν αρχίζουν οι ισχυρές κόντρες των δύο «αιωνίων» αντιπάλων και δύο εκ των κορυφαίων οργανισμών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τι άλλο αρχίζει μαζί τους; Η γκρίνια, τα παράπονα, οι προκλήσεις και ο φανατισμός των φιλάθλων που μετατρέπονται μονομιάς σε... οπαδούς. Αυτή είναι η μοιραία διαδικασία και όταν ολοκληρώθηκε η δεύτερη αναμέτρηση με νικητή τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, άρχισε το σίριαλ... 

Game 2, Εpisode 1

Ολυμπιακός: «Μόνο με τέτοια διαιτησία μπορούσαμε να χάσουμε σήμερα. Είναι ντροπή όλα αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ»

Με το που ολοκληρώθηκε ο αγώνας με το 67-65 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός θέλοντας και μη στάθηκε στην αποβολή του Τόμας Ουόκαπ. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον άρρωστο Κώστα Σλούκα (έχει γαστρεντερίτιδα) και ο Αμερικανός ανέλαβε όλες τις υποχρεώσεις των γκαρντ. 

Ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, μέχρι που χρεώθηκε με ένα αντιαθλητικό φάουλ και ακολούθως με τεχνική ποινή για flopping. Και η συνολική κατάσταση τον οδήγησε στην αποβολή από τον αγώνα. Στο 21ο λεπτό του αγώνα, δηλαδή αμέσως μετά την έναρξη του β' μέρους κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 14 πόντους (4/4 δίποντα και 2/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο πήρε το δρόμο για να αποδυτήρια και... έκοψε μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της ομάδας του. 

«Μόνο με τη διαιτησία μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε πως «είναι ντροπή όλα αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ» αναφερόμενη σε συγκεκριμένες αποφάσεις της διαιτητικής τριάδα των Παπαπέτρου, Τσολάκου και Τηγάνη. Ειδικά όμως, για την... πολύ αυστηρή και κομβικής σημασίας αποβολή του Ουόκαπ. 

Game 2, Episode 2

Παναθηναϊκός: «Ο Μπαρτζώκας εξύβρισε φιλάθλους της ομάδας μας»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε και εκείνη τα παράπονά της. Η συμπεριφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε στο στόχαστρο των «πρασίνων» που όπως υποστηρίζουν ο προπονητής του Ολυμπιακού προκάλεσε φίλους της ομάδας τους. 

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» κατήγγειλαν πως ο Μπαρτζώκας εξύβρισε θεατές κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ το ίδιο έκανε και όταν συναντήθηκε στο διάβα του με ανθρώπους του Παναθηναϊκού. 

Game 2, Episode 3

Ολυμπιακός: «Ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού που καθόταν δίπλα στον πάγκο μας σηκωνόταν συνέχεια όρθιος και έβριζε ασταμάτητα» 

Τα court seat του γηπέδου είναι πιο προνομιούχες θέσεις για να παρακολουθήσει κανείς έναν αγώνα μπάσκετ. Εκεί κάθονταν αρκετοί... καλεσμένη του Παναθηναϊκού. Εκεί βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του, ενώ υπάρχουν και κάποιες αντίστοιχες θέσεις από την άλλη πλευρά του παρκέ δίπλα στους πάγκους των δύο ομάδων. 
 

Ο Ολυμπιακός είχε... πρόβλημα με έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε θέση λίγα μέτρα δεξιά από εκεί που καθόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του και ακολούθως οι αναπληρωματικοί παίκτες της ομάδας του. Και επειδή οι «πράσινοι» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους πως ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά έβρισε φίλαθλο της ομάδας, ήθελαν να... ξεκαθαρίσουν πως «ο συγκεκριμένος φίλαθλος, που βρισκόταν δίπλα στον πάγκο μας, απαγορεύεται να σηκώνεται όρθιος. Στην αρχή του αγώνα έβριζε ασταμάτητα και ήταν όρθιος. Όταν του είπαμε ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει δεν είχε αποτέλεσμα και τελικά σταμάτησε με την παρέμβαση του δεύτερου κομισάριου κ. Ελευθεριάδης. Στο τέλος του αγώνα πάντως, έκανε υβριστικές χειρονομίες προς τον προπονητή μας και ο κ. Μπαρτζώκας του είπε ότι δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται έτσι, πάλι παρουσία του δεύτερου κομισάριου κομισάριου». Οπότε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατέληξε με την εξής φράση: «Φτάνει με τα ψέματα»

Game 2, Episode 4

Παναθηναϊκός: «Όλοι γνωρίζουμε πως ο κύριος Μπαρτζώκας δεν βρίζει ποτέ...»

Κι αφού ο Ολυμπιακός απάντησε στην... καταγγελία του Παναθηναϊκού για την συμπεριφορά του κόουτς Μπαρτζώκα, υποστηρίζοντας (μέσες άκρες) πως «λένε ψέματα ότι ο προπονητής μας έβρισε φίλαθλο», οι «πράσινοι» επέμειναν και διευκρίνισαν πως δεν αναφέρονται στην περίπτωση του φιλάθλου που καθόταν πολύ κοντά στον πάγκο των φιλοξενούμενων αλλά «αναφερόμασταν στη συμπεριφορά του κ. Μπαρτζώκα απέναντι σε φιλάθλους και ανθρώπους της ομάδας μας κατά την έξοδό του από το παρκέ μετά το τέλος του αγώνα» και η (νέα ανακοίνωση) καταλήγει με σκωπτικό τρόπο: «Όλοι γνωρίζουμε πως ο κ. Μπαρτζώκας δεν βρίζει ποτέ...»

Game 2, Episode 5

Ολυμπιακός: Πέταγαν ποτήρια στον προπονητή μας, μούτζωναν και έβριζαν τον Βεζένκοφ όταν αποχωρούσε τραυματίας»

Στον πρώτο τελικό, κατά την είσοδο του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, οι φιλοξενούμενοι τότε είχαν δεχθεί επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκε ένταση, ένα σπασμένο τζάμι του γηπέδου και παράπονα από τους «πρασίνους». 

Οι μέρες και οι ώρες του τρίτου και του τέταρτου τελικού
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:55 - 09.06.2023

Οι μέρες και οι ώρες του τρίτου και του τέταρτου τελικού

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν σίγουρα άλλες δύο φορές για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος, μιας και η σειρά είναι στο 1-1. Το Game 3 των τελικών θα γίνει την προσεχή Κυριακή (11/6) στο ΣΕΦ και το Game 4 την Πέμπτη (15/6) στο ΟΑΚΑ.

Τώρα που ήταν αυτοί γηπεδούχοι και έχοντας καλή μνήμη θεώρησαν απαραίτητο να απαντήσουν δημιουργώντας μια καυτή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Μόνο που κάτι τέτοιες στιγμές δεν αργεί να αρχίσουν να πέφτουν και αντικείμενα. Συγκεκριμένα, στον αγωνιστικό χώρο -πριν την έναρξη του ματς- κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης των «ερυθρολεύκων» (και ειδικά του Μπαρτζώκα) το παρκέ απέκτησε χρώμα κόκκινο από τα γιαούρτια. Προφανώς το επιδόρπιο ήταν με γεύση... φράουλα, ενώ ο Ολυμπιακός στην προτελευταία ανακοίνωση που έγινε μετά το τέλος του δεύτερου τελικού αναφέρει πως «πέταγαν ποτήρια στον Γιώργο Μπαρτζωκα όταν αποχωρούσε, έσπρωχναν τον Χρήστο Μπαφέ και μουντζώναν τον Σάσα Βεζενκοφ και του έλεγαν να πάει να γα..εί όταν αποχωρούσε τραυματίας και υποβασταζόμενος»

Game 2, Episode 6

Παναθηναϊκός: «Πηγαίντε για ύπνο και να θυμάστε ποιοι στα αλήθεια είστε...»

Το σίριαλ του τρίτου ημιχρόνου στο Game 2 των τελικών της Basket League ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/6). Η αναμέτρηση τελείωσε λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης (αφού είχε ξεκινήσει στις 21:15), αλλά μέχρι τις 02.00 υπήρχε δράση και αντίδραση. 

Η τελευταία κουβέντα ήρθε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αφού είχε προηγηθεί αλισβερίσι κατηγοριών και παραπόνων. Ο κύκλος έκλεισε με το «Πηγαίντε για ύπνο και να θυμάστε ποιοι στα αλήθεια είστε...» των «πρασίνων» και πλέον... όλα είναι έτοιμα (!) τον τρίτο τελικό που θα γίνει την Κυριακή (11/6, 21:15) στο ΣΕΦ.