Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, το μέλλον των δύο και οι δύο υποψήφιες
i

© Intime

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, το μέλλον των δύο και οι δύο υποψήφιες

Γιώργος Γαβριλάκης 18:31 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 07.04.2023

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 23 χρόνια και λίγες μέρες μετά διεκδίκησε -χωρίς επιτυχία- το πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών. Πλέον έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν υπό τις εισηγήσεις της Ελένης Καπογιάννη.

Η παραμονή της Ελένης Καπογιάννη θεωρείται δεδομένη στον πάγκο του Παναθηναϊκού και αυτό που απομένει να φανεί είναι τι μέλλει γενέσθαι με τη διαμόρφωση του νέου ρόστερ. Σε μία χρονιά που ολοκληρώθηκε με εναλλαγή συναισθημάτων. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 23 χρόνια στο Final Four που διεξήχθη στο κλειστό της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια, ήρθε η απώλεια του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυνμπιακό με τρεις συνεχόμενες ήττες. Στα δύο παιχνίδια οι Πράσινες είχαν τον έλεγχο και το προβάδισμα μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν μέχρι τέλους.

Για την επόμενη μέρα λοιπόν, οι στόχοι παραμένουν ίδιοι: Η διεκδίκηση του νταμπλ και μία δυναμική παρουσία στους ομίλους του Eurocup.

Μήλον της Έριδος για τις «αιώνιες» η Καρλάφτη
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18:32 - 06.04.2023

Μήλον της Έριδος για τις «αιώνιες» η Καρλάφτη

Το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με την κατάληψη της 7ης θέσης και όλα δείχνουνε πως ολοκληρώθηκε και η παρουσία της Ρένιας Καρλάφτη, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Καταρχάς, το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με το υπάρχον υλικό. Τόσο με τις ξένες παίκτριες, όσο και με τις Ελληνίδες που είχαν καταλυτικό ρόλο στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού.

Η τριάδα των ξένων που ολοκλήρωσε την χρονιά ήταν οι Τσάστιτι Ριντ, Έμιλι Πότερ και Αρίκα Κάρτερ. Αν είναι να μείνει μία, φαίνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη. Αλλωστε, η Ριντ ήταν η MVP της πορείας του Παναθηναϊκού στην προ διετίας κατάκτηση του πρωταθλήματος, την περίοδο 2020-2021 Με τον φετινό της τραυματισμό προς το τέλος της χρονιάς φάνηκε το κενό που άφησε πίσω της. Ειδικά στη σειρά των τελικών των playoffs με τον Ολυμπιακό

Όσο για τις άλλες δύο; Η Πότερ φαίνεται να βρίσκεται εκτός πλάνων, σε αντίθεση με την Κάρτερ που... υπέγραψε σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του Κυπέλλου και φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση που εξετάζει.

Όσο για τις Ελληνίδες, δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά. Το πρώτο έχει να κάνει με την Ελεάννα Χριστινάκη, την πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού στη φετινή του πορεία στην Α1 Γυναικών, με 16 πόντους μέσο όρο σε 13 παιχνίδια. Στην περίπτωση της διεθνούς Ελληνίδας φόργουορντ τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές απιτήσεις της. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την Κατερίνα Σωτηρίου και αν η έμπειρη φόργουορντ θα συνεχίσει το μπάσκετ στα 39 της χρόνια.

Σχετικά δε με τους δύο υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Καπογιάννη από την ελληνική αγορά η λίστα περιλαμβάνει τα ονόματα της Ρένιας Καρλάφτη και της Λίλιαν Καρακασίδου. Πρόκειται για την αρχηγό του ΠΑΟΚ και την γκαρντ της Ελευθερίας Μοσχάτου που έκαναν πολύ καλή χρονιά και για το λόγο αυτό βρίσκονται και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.