Η κινητοποίηση κατά την παραμονή της Μακάμπι στην Αθήνα - Το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ και τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ

Η κινητοποίηση κατά την παραμονή της Μακάμπι στην Αθήνα - Το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ και τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:15 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 20.10.2023

H αποστολή της Μακάμπι Τελ Αβίβ έφθασε αργά το βράδυ της Πέμπτης (19/10) στην Αθήνα και διανυκτέρευσε σε... μυστικό ξενοδοχείο και το βράδυ της Παρασκευή (20/10) θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί, ενώ για την προστασία τους είναι διαθέσιμες ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και εκπαιδευμένα σκυλιά. Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει δημιουργήσει φόβο για τρομοκρατική επίθεση...

Από το πρωί της Παρασκευής (20/10) στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας η συζήτηση είναι μία και έχει να κάνει με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρωτεύουσα. 

Οι Ισραηλινοί βρίσκονται στα... λημέρια για τον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό και όπως συνέβη στην Ανδαλουσία, πολύ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα της ομάδας από το Τελ Αβίβ με την Βαλένθια, το ίδιο θα συμβεί και τώρα στην Αθήνα. 

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ ενισχυμένα για την ομάδα από τη χώρα της Μέσης Ανατολής που εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει πολεμική σύρραξη στα εδάφη της, αλλά και σε αυτά των Παλαιστινίων. Η Χαμάς έχει τρομοκρατήσει τους Ισραηλινούς, που ξέρουν από τέτοιου είδους απειλές και να τις κάνουν και να τις διαχειρίζονται, την ώρα που οι λαοί βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», ταλαιπωρούνται αφάνταστα και τα αθώα θύματα αυξάνονται. 

© 2023 EuroLeague Basketball

Η αποστολή της Μακάμπι μεταφέρεται εκτός των συνόρων της εδώ και αρκετές μέρες με άκρα μυστικότητα. Πληροφορίες για τις διαδρομές που κάνει δεν υπάρχουν ξεκάθαρες, ενώ από την Βαλένθια φαίνεται πως έφυγαν το βράδυ της Πέμπτης (19/10) και κάπου μετά τις 23:00 προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Από τη στιγμή που... πάτησαν το πόδι τους ισχυρή μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας τους υποδέχτηκε και μάλιστα με συνοδεία τους κατεύθυνε στο ξενοδοχείο τους στο κέντρο της Αθήνας, που ωστόσο -επίσης για λόγους ασφαλείας- δεν έγιναν γνωστές οι συντεταγμένες του.  

Επειδή υπάρχει ο φόβος μιας... αόρατης ή ορατής απειλής, πέραν από την αστυνομία, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που βέβαια έχει και τους δικούς της μυστικούς πράκτορες (άλλωστε έχουν παράδοση σε αυτούς και η Μοσάντ παραδοσιακά προσφέρει της υπηρεσίες της στην «ομάδα του λαού»), έχει προστασία και από πυροτεχνουργούς που ελέγχουν τους χώρους που κινούνται παίκτες, προπονητές και κάθε Ισραηλινός της αποστολής, ενώ δουλειά έχει πιάσει και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά που μυρίζονται κινδύνους. 

Σήμερα (Παρασκευή 20/10), ημέρα αγώνα γαρ, η μετακίνηση της Μακάμπι προς το ΟΑΚΑ θα γίνει με συνοδεία και πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ θα υπάρξει και μία πολυάριθμη μονάδα αστυνομικής δύναμης και εντός του γηπέδου, που θα επικεντρωθεί στις αντιδράσεις και στην συμπεριφορά των οπαδών.

Σειρήνες παντού: Η Μακάμπι πήγαινε στο γήπεδο και οι εικόνες θύμιζαν ταινία δράσης (vids)
EUROLEAGUE

22:50 - 18.10.2023

Σειρήνες παντού: Η Μακάμπι πήγαινε στο γήπεδο και οι εικόνες θύμιζαν ταινία δράσης (vids)

Πρωτόγνωρα σκηνικά στην Ισπανία με την Μακάμπι να πηγαίνει στο γήπεδο της Βαλένθια συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει κάποια τρομοκρατική επίθεση.

Μάλιστα, όλη αυτή η διαδικασία ίσως είναι και μία μορφή πρόβας, καθώς υπάρχει περίπτωση η Μακάμπι ή κάποια άλλη ομάδα από το Ισραήλ που μετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, μέχρι να κοπάσει ο πόλεμος. Η Αθήνα, όπως και η Λευκωσία, αλλά και το Βελιγράδι συζητούνται ως πιθανοί προορισμοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, της Χάποελ Τελ Αβίβ, της Χάποελ Χολόν και της Χάποελ Ιερουσαλήμ, που ψάχνουν... σπίτι. 

Παναθηναϊκός-Μακάμπι: Live Streaming η εκπομπή Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ

Tags: