«Βόμβα» από Ισπανία: «Μπήκε για Κάιλ Γκάι ο Παναθηναϊκός - Ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός» (vids)

Κάιλ Γκάι

«Βόμβα» από Ισπανία: «Μπήκε για Κάιλ Γκάι ο Παναθηναϊκός - Ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός» (vids)

Sportal newsroom 01:06 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:33 - 13.07.2023

Ρεπορτάζ – βόμβα από Ισπανία! Συγκεκριμένα, οι Ίβηρες υποστηρίζουν ότι η Μπανταλόνα κράτησε τελικά τον Κάιλ Γκάι, καθώς εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός ώστε να αποκτήσει τον παίκτη, καταβάλλοντας προφανώς αποζημίωση. Κρούση και από Ολυμπιακό.

Όσο περνούν οι μέρες, το «παιχνίδι» της ενίσχυσης των ομάδων της Euroleague όλο και… χοντραίνει, ειδικότερα από σήμερα, 13 Ιουλίου, που στην Ισπανία εξέπνευσε η διορία των ομάδων για να ισοφαρίσουν προσφορές για παίκτες που διατηρούν δικαιώματα σε συλλόγους της ACB.

Ένας εξ αυτών και από τα πιο «καυτά» ονόματα όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά στην Ευρώπη είναι αυτό του Κάιλ Γκάι, που ήταν η απόλυτη αποκάλυψη φορώντας τη φανέλα της Μπανταλόνα. 

O 25χρονος γκαρντ που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά γήπεδα για πρώτη φορά στην καριέρα του, ήταν με το ένα πόδι στη Βαλένθια, αφού του είχε καταθέσει πρόταση τέτοια, που η Μπανταλόνα δεν μπορούσε να την ισοφαρίσει. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν... κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει με τον Γκάι και εκείνος την διέλυσε με 30 πόντους!
LIGA ENDESA

09:07 - 07.06.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν... κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει με τον Γκάι και εκείνος την διέλυσε με 30 πόντους!

Ο Κάιλ Γκάι σε ακόμα ένα παιχνίδι πλέι οφ στην Liga Endesa πήρε... φωτιά και με 30 πόντους και 8 τρίποντα «διέλυσε» κάθε αμυντικό πλάνο της Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στο WiZink Center.

Ωστόσο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά σύμφωνα και με τους Ισπανούς, η Μπανταλόνα την τελευταία στιγμή «μάτσαρε» το ποσό της Βαλένθια, διατηρώντας κανονικά τα δικαιώματα του παίκτη. Όπως φαίνεται αυτή η κίνηση δεν έγινε τυχαία. 

Σύμφωνα με το έγκυρο «encestando.es», που τονίζε επίσης τη μεγάλη ανατροπή σε αυτή την υπόθεση, αναφέρει ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Μπανταλόνα και Βαλένθια ή αν η τελευταία θα στραφεί σε άλλες περιπτώσεις.

Σε εκείνο το σημείο, προκύπτει και η «βόμβα«, αποκαλύπτοντας ότι στο τραπέζι εμφανίστηκε πρόταση από την Ελλάδα ώστε ο Κάιλ Γκάι να αγωνιστεί στη Euroleague, σε μια περίοδο που τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός είναι σε αναζήτηση παίκτη στο «2». 

Αυτή η ομάδα σύμφωνα με νέα ανάρτηση στο Twitter, είναι εκτός απροόπτου ο Παναθηναϊκός, που παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή, ώστε προφανώς να αποζημιώσει με κάποιο ποσό την Μπανταλόνα και εν συνεχεία να υπογράψει με τον παίκτη. Μάλιστα, σε νεότερο «τιτίβισμα« τονίζεται ότι ερώτηση για τον παίκτη έκανε και ο Ολυμπιακός.

Ο Κάιλ Γκάι (1,88μ.) είναι γεννημένος στις 11 Αυγούστου του 1997 και έγινε draft δεύτερου γύρου και συγκεκριμένα στο νούμερο 55 από τους Νιου Γιορκ Νικς και απ’ ευθείας έγινε ανταλλαγή στο Σακραμέντο. Το ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο το έκανε σιις 10 Ιανουαρίου 2020 κόντρα στο Μιλγουόκι.

Έπειτα από μία περιήγηση στην G-League, αποκτήθηκε το 2021 από τους Μαϊάμι Χιτ, στους οποίους επίσης δεν έπαιξε πολύ, ώστε το 2022 να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ισπανία και την Μπανταλόνα, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν.

Στη Liga Endesa είχε σε 40 ματς, 12,8 πόντους, με 37,1% στο τρίποντο και 2,1 ασίστ ενώ στο EuroCup είχε 11,8 πόντους με 32,1% στο τρίποντο και 2,6 ασίστ.

Μέσα στη σεζόν είχε μεταξύ άλλων δύο επικά ματς και ειδικότερα στα playoffs, όταν στις 27/5 στη νίκη επί της Μπασκόνια σημείωσε 36 πόντους με 9/16 τρίποντα και στο πρώτο ματς κόντρα στη Ρεάλ, που η Μπανταλόνα νίκησε μέσα στη Μαδρίτη με 93-83 είχε 30 ποντους με 8/13 τρίποντα.