Έτσι έρχεται στην Ελλάδα ο Ντόρσεϊ

Τάιλερ Ντόρσεϊ

i

Euroleague

Έτσι έρχεται στην Ελλάδα ο Ντόρσεϊ

Νίκος Καλαμπάκας 23:41 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:42 - 12.07.2023

Το Sportal εξετάζει την περίπτωση επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Ελλάδα και αναλύει τα δεδομένα για το πως μπορεί αυτό να συμβεί...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναζητούν τα τελευταία κομμάτια που θα συνθέσουν το παζλ του φετινού τους ρόστερ κι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρει τους «αιώνιους αντιπάλους» του ελληνικού αθλητισμού είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Φυσικά και η περίπτωσή του είναι πολύ δύσκολη, αφού όπως σας έχουμε γράψει ήδη ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Φενέρ και ο Δημήτρης Ιτούδης, ο άνθρωπος δηλαδή που τον έφερε πίσω στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ, υπολογίζει κανονικά τον παίκτη για τη νέα σεζόν.

Αυτό φυσικά σημαίνει πολλά, όμως μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η φετινή μεταγραφική περίοδος, η αγορά των παικτών αλλάζει μέρα με τη μέρα και κάθε μεταγραφή που γίνεται, μπορεί να φέρει ντόμινο εξελίξεων.

Ο τρόπος για να σπάσει το συμβόλαιό του

Αυτό ισχύει φυσικά και για την περίπτωση του Έλληνα παίκτη, ο οποίος εφόσον ανοίξει κάποιο «παράθυρο», θα έλεγε το «ναι» για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Πώς μπορεί όμως να συμβεί αυτό; Η απάντηση στις παρακάτω γραμμές:

Ένας από τους διακαής πόθους του κόουτς Ιτούδη, είναι ο Κόρι Χίγκινς. Το βαφτιστήρι του Μάικλ Τζόρνταν αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, όμως ακούγεται ότι είναι μέσα στους παίκτες που η ομάδα της Βαρκελώνης θέλει να αποδεσμεύσει, λόγω των περικοπών που κάνει στο μπάτζετ της.

Χίγκινς και Ιτούδης έχουν συνεργαστεί στην ΤΣΣΚΑ από το 2015 έως το 2019. Ο Έλληνας κόουτς είχε πάρει στη Ρωσία τον Αμερικάνο από την Γκαζιαντέπ και οι μετοχές του Αμερικάνου εκτοξεύθηκαν κάτω υπό τις οδηγίες του Έλληνα κόουτς.

Θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι σε περίπτωση αποδέσμευσής του από την Μπάρτσα, ο Ιτούδης θα προσπαθήσει να τον πάρει στην Τουρκία και τη Φενέρ. Αυτόματα, ανοίγει η πόρτα ώστε να αποδεσμευτεί ο Ντόρσεϊ.

Η Φενέρ δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια εξέλιξη, ειδικά από τη στιγμή που θα ζητήσει και ο παίκτης να φύγει (φημολογείται ότι αυτό έχει συμβεί ήδη).

Ο Ντόρσεϊ έχει μια εξαιρετική προσφορά από τον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχει και ο άσσος στο μανίκι του Ολυμπιακού. Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ντόρσεϊ ήταν εξαιρετικός και έφτασε με τον Ολυμπιακό μέχρι το Final Four της Euroleague τη σεζόν 2021-2022, ενώ κατέκτησε και το νταμπλ στην Ελλάδα.

Μην σας φανεί λοιπόν παράξενο αν στις προσεχείς εβδομάδες οι δύο «αιώνιοι» σφαχτούν στα πόδια του. Ο δρόμος της επιστροφής μπορεί να ανοίξει διάπλατα, αρκεί ο Χίγκινς να μείνει ελεύθερος...