Οι φάσεις που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό!
i

©InTime

Οι φάσεις που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό!

Sportal newsroom 23:38 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:47 - 05.06.2023

Δυο λάθη σε άμυνα και επίθεση στοίχισαν στους «πράσινους» στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Σ’ ένα κλειστό τα τελευταία δευτερόλεπτα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δυο φάσεις κόστισαν στους «πράσινους» που γνώρισαν την ήττα (73-70) στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό των playoffs.

Το πρώτο ήταν το φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη στην άμυνα πάνω στον Τόμας Γουόκαπ στα 0.3 δέκατα στο τέλος της επίθεσης και με το σκορ να είναι 65-66 (έπειτα από τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στο 38’). 

Η Βάσω Τσαρούχα υπέδειξε το φάουλ που έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ανακτίσει άμεσα το προβάδισμα, που απώλεσε για μια και μοναδική φορά στο παιχνίδι! Εκεί, όπου οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Η δεύτερη καθοριστική φάση ήταν η λανθασμένη συνεργασία του Πάρις Λι με τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» ύψωσε σε λάθος χρόνο την μπάλα στον διεθνή σέντερ με αποτέλεσμα αυτή να βγει εκτός παρκέ, χάνοντας μια πολύτιμη εππίθεση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Το φινάλε περιελάμβανε και μια ακόμη άστοχη επίθεση με το τρίποντο του Πάρις Λι στη λήξη της αναμέτρησης που δεν βρήκε στόχο, καθώς αλλοιώθηκε από τον Μουσταφά Φαλ.

Οι τρεις κατοχές, λοιπόν, ήταν αυτές που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι στο φινάλε...