Παναθηναϊκός: Οριστικά εκτός ντέρμπι ο Πονίτκα

Προσπάθεια του Πονίτκα

i

/ © Intime

Παναθηναϊκός: Οριστικά εκτός ντέρμπι ο Πονίτκα

Πάρης Τσελεπίδης • 22:04 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Ματέους Πονίτκα θα παρακολουθήσει το ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 15:45) του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό από την άκρη του πάγκου, καθώς το διάστρεμμα που υπέστη ο Πολωνός δεν του επιτρέπει να δώσει το παρών.

Οριστικά εκτός του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τέθηκε ο Ματέους Πονίτκα, με τις εξετάσεις να επιβεβαιώνουν πως η ζημιά που υπέστη ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ δεν θα του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο ματς του ΟΑΚΑ. 

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Πονίτκα στην Αθήνα επιβεβαίωσαν ότι έχει υποστεί διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής, με την κατάστασή του να επανεξέτάζεται καθημερινά.

Η... λυπητερή για τον «Ευρωλιγκάτο» Τόμας και η περίπτωση του Άντριους!
EUROLEAGUE

19:00 - 17.03.2023

Η... λυπητερή για τον «Ευρωλιγκάτο» Τόμας και η περίπτωση του Άντριους!

Ο Ματ Τόμας ήταν ο μεγάλος... χαμένος στη μάχη με τον Μάριους Γκριγκόνις για το ποιος θα πάρει τη θέση του Άντριου Άντριους στην εν Ελλάδι εφτάδα του ρόστερ του Παναθηναϊκού για το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Ο Πονίτκα τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του χθεσινού (16/3) αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ και αποχώρισε με πόνους, καθώς είχε γυρίσει το πόδι του, κι έτσι δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του αγώνα, με τις εξετάσεις να δείχνουν το διάστρεμμα.

Ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ δεν αναμένεται να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα, καθώς καθημερινά να επανεξετάζεται η κατάστασή του. Ωστόσο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είναι εφικτό να το προλάβει, με τον Παναθηναϊκό να καλείται να βρει την λύση στην απουσία του, κάτι που είναι πιθανό να γίνει και για την προσεχή Πέμπτη (23/3) για την Euroleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής για την κανονική διάρκεια. 

Πάντως, μετά την επιστροφή του Μάριους Γκριγκόνις στην ελληνική δράση, ο Παναθηναϊκός θα έχει τουλάχιστον 6 ξένους, με τον διεθνή Λιθουανό φόργουορντ να παίρνει την θέση του Άντριου Άντριους, ο οποίος εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα έχει αποτελέσει παρελθόν.