Σίγουρα δύο εβδομάδες εκτός δράσης ο Αγραβάνης στον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Αγραβάνης

i

© Intime

Σίγουρα δύο εβδομάδες εκτός δράσης ο Αγραβάνης στον Παναθηναϊκό

Πάρης Τσελεπίδης • 18:30 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Το διάστρεμμα που υπέστη ο Δημήτρης Αγραβάνης στην προπόνηση του Παναθηναϊκού της περασμένης Παρασκευής (24/3) στο ΟΑΚΑ αναμένεται να τον αφήσει εκτός δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στον Δημήτρη Αγραβάνη κατά την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Η αρχή έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου όπου μετά το πέρας του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου της Κρήτης κληρονόμησε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς του. Ο διεθνής φόργουορντ δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη δράση και στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής (24/3) κληρονόμησε βαρύ διάστρεμμα που θα τον αφήσει εκτός δράσης σίγουρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το διάστρεμμα της δεξιάς ποδοκνημικής που υπέστη ο Αγραβάνης ήταν βαρύ όπως αποδείχτηκε και από την απουσία του την επομένη (25/3) στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 20η αγωνιστική της Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του σχεδόν μία μέρα και για αυτό αναγκαστικά φορούσε και ειδική μπότα.

Ο Αγραβάνης θα είναι απών σίγουρα εκτός από το σημερινό (28/3) παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την Euroleague όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της Παρασκευής (31/3) στο ΣΕΦ στα πλαίσια της τρέχουσας και τελευταίας διαβολοβδομάδας της χρονιάς. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στα τρία επόμενα ραντεβού της ομάδας του Χρήστου Σερέλη. Τα δύο για την Basket League στο ΟΑΚΑ με τον Απόλλωνα Πατρών (2/4) και το εξ αναβολής στη Ρόδο με τον Κολοσσό h hotels (4/4) και αυτό για την Euroleague εντός έδρας με την Άλμπα Βερολίνου (7/4).

Ουσιαστικά ο Αγραβάνης απομένει να φανεί αν θα προλάβει να παίξει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Basket League αλλά και της Euroleague. Στα παιχνίδια με την πρώην ομάδα του το Περιστέρι bwin στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» (9/4) και στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν την Μεγάλη Παρασκευή (14/4).

Εκτός του Αγραβάνη απόντες από το ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague θα είναι οι Νέιτ Ουόλτερς και Ματέους Πονίτκα. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί του γόνατο όπως και ο διεθνής φόργουορντ από την προπόνηση της Παρασκευής και ο δεύτερος από το διάστρεμμα που είχε υποστεί στη νίκη επί της Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ (17/3).