Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Νόα Βόνλε - «Παγώνει» του Μπαλτσερόφσκι

Νόα Βόνλε

i

© Photo by Steven Ryan/Getty Images

Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Νόα Βόνλε - «Παγώνει» του Μπαλτσερόφσκι

Ηλίας Λαλιώτης 22:59 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:08 - 24.07.2023

Ο 27χρονος σέντερ Νόα Βόνλε είναι ένας από τους παίκτες που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι εν αναμονή των εξελίξεων με τον Τόκο Σενγκέλια.

Η περίπτωση του σέντερ στον Παναθηναϊκό συνδέεται άμεσα με αυτή του πάουερ φόργουορντ. Βασικός στόχος για το «4» είναι ο Τόκο Σενγκέλια, ο οποίος έχει ανοίξει νέο κύκλο επαφών με τη Βίρτους για να μείνει ελεύθερος και να ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με τους Πράσινους.

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι της Γκραν Κανάρια ήταν ο παίκτης που είχε προκριθεί από τον Εργκίν Αταμάν σε περίπτωση που τελείωνε άμεσα η υπόθεση του Γεωργιανού. Ωστόσο η ιταλική ομάδα έχει βάλει εμπόδια, οπότε το Τριφύλλι έχει αναγκαστεί να κοιτάξει άλλα «δίδυμα». Το buy out του Πολωνού έληξε (περίπου 500.000 ευρώ), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η ισπανική ομάδα να δεχθεί ένα ανάλογο ποσό και αργότερα, αν προχωρήσει το θέμα του Σενγκέλια.

Στον Παναθηναϊκό εξετάζουν ήδη κι άλλες περιπτώσεις για τη θέση του σέντερ, με τον Νόα Βόνλε να έχει προταθεί. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν επιλογή πρώτου γύρου στο Draft του 2014 (Νο. 9) από τους Σάρλοτ Χόρνετς. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ μπορεί να πάρει λεπτά και στο «4». Ωστόσο δεν διαθέτει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Την περασμένη σεζόν είχε 23 εμφανίσεις με τους Μπόστον Σέλτικς, μετρώντας 1.1 πόντους και 2 ριμπάουντ ανά 7 λεπτά συμμετοχής.

Εκτός από την ομάδα της Βοστόνης, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Χόρνετς, Νετς, Νικς και Μπλέιζερς, καταγράφοντας συνολικά 340 συμμετοχές, με 4,7 πόντους και 4,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.