Νέος γύρος επαφών με Σενγκέλια - Πιέζει για να έρθει στον Παναθηναϊκό!

Τόκο Σενγκέλια

Νέος γύρος επαφών με Σενγκέλια - Πιέζει για να έρθει στον Παναθηναϊκό!

Ηλίας Λαλιώτης 18:19 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 24.07.2023

Ο Τόρνικε Σενγκέλια πιέζει τη Βίρτους να δεχθεί την πρόταση για την ελευθερία του, ώστε στη συνέχεια να υπογράψει για 2 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Τόρνικε Σενγκέλια αποτελεί τον βασικό στόχο του Παναθηναϊκού για τη θέση του πάουερ φόργουορντ και οι επόμενες μέρες -ίσως και ώρες- αναμένεται να είναι καθοριστικές για την υπόθεσή του. 

Ο 31χρονος Γεωργιανός άσος θέλει να βρεθεί σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στη νέα EuroLeague και θα έχει υψηλούς στόχους, καθώς η απόφασή του να το κάνει αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήταν επιτυχημένη, λόγω των επιπτώσεων που είχε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, ούτε η προσπάθεια της Βίρτους είχε αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν, ωστόσο, προσφέρει στον Σενγκέλια το κίνητρο που χρειάζεται για να αποδώσει ξανά σύμφωνα με τις σπουδαίες δυνατότητές του. Αυτές που είχε δείξει κατά κύριο λόγο με τη φανέλα της Μπασκόνια, όταν ήταν συμπαίκτης με τον Λούκα Βιλντόζα. Και με τον οποίο θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί και πάλι.

Η συμφωνία του ίδιου με τους Πράσινους για διετές συμβόλαιο είναι δεδομένη, ωστόσο, θα πρέπει να σπάσει και τη συμφωνία που έχει με τη Βίρτους Μπολόνια για τον επόμενο χρόνο. Στην αρχή του καλοκαιριού η ιταλική ομάδα έδειχνε ιδιαίτερα ζεστή να την «σπάσει», στο πλαίσιο μιας πιο οικονομικής πολιτικής, ώστε να απαλλαχθεί και από το βαρύ ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ (καθαρά).

Όταν όμως δημοσιοποιήθηκε το έντονο ενδιαφέρον του Τριφυλλιού, ξαφνικά οι Ιταλοί άρχισαν να αξιώνουν ένα σημαντικό ποσό για να τον αποδεσμεύσουν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε παράλογους πλειστηριασμούς, έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του προς όλους και ο ίδιος ο Τόρνικε Σενγκέλια (και η πλευρά του) έχει αναλάβει το ζήτημα. Θα βάλει, μάλιστα, χρήματα ο ίδιος από τη τσέπη του για να πετύχει τη συμφωνία.

Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν πως η πρόταση που έχει γίνει στη Βίρτους είναι εξαιρετική, περίπου 500.000 ευρώ συνολικά, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία. Αν οι Ιταλοί ρισκάρουν και καθυστερήσουν κι άλλο την υπόθεση, ίσως χάσουν την ευκαιρία να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους και παράλληλα να «ξεφορτωθούν» ένα βαρύ συμβόλαιο. Ένας παίκτης αυτής της ποιότητας αξίζει αυτά τα λεφτά, αλλά στην Μπολόνια θέλουν να ρίξουν το μπάτζετ.

Τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει κοινός τόπος και συμφωνία. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για το αν ο Τόρνικε Σενγκέλια γίνει οριστικά παίκτης του Παναθηναϊκού...