Ο Μπαλτσερόφκσι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού - Γιατί ο Αταμάν ξεχώρισε τον ύψους 215 εκ. Πολωνό σέντερ

Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι

i

© Euroleague

Ο Μπαλτσερόφκσι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού - Γιατί ο Αταμάν ξεχώρισε τον ύψους 215 εκ. Πολωνό σέντερ

Sportal newsroom 17:43 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 20.07.2023

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αναζήτηση του σέντερ που θα πλαισιώσει τους Λεσόρ και Αντετοκούνμπο, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να βρίσκεται στην λίστα των πρασίνων.

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι βρίσκεται στην λίστα του Παναθηναϊκού, με τον Πολωνό να είναι μέσα στους παίκτες που εξετάζουν οι πράσινοι για την θέση «5»

Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιαν Βέσελι, όμως το «όχι» της Μπαρτσελόνα στην παραχώρησή του αναγκάζει τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας να στραφούν αλλού, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να είναι ένας από αυτούς που κοιτάζει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι είναι Πολωνός, έχει ύψος 2.15μ. και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ. Είναι 23 ετών και την περασμένη σεζόν κατέκτησε το EuroCup με την ομάδα του Γιάκα Λάκοβιτς, την Γκραν Κανάρια.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν © Intime

O Μπαλτσερόφσκι είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας και πριν από λίγες ημέρες πήρε μέρος στο Summer League του NBA με τους Μπόστον Σέλτικς.

Έχει πολύ καλό περιφερειακό σουτ, γεγονός που κάνει το πακέτο του ακόμα πιο θελκτικό, καθώς ο Εργκίν Αταμάν θέλει η ομάδα του να μπορεί να απειλεί στο τρίποντο και από την θέση του σέντερ.

Την περασμένη σεζόν στη Liga Endesa είχε κατά μέσο όρο 9,2 πόντους και 3,4 ριμπάουντ, ενώ στο EuroCup είχε 8,6 πόντους (9/22 τρίποντα, 40.9%) και 3,8 ριμπάουντ.

Ο Μπαλτσερόφσκι δεσμεύεται με συμβόλαιο αυτή τη στιγμή και για να προχωρήσει το θέμα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με την Γκραν Κανάρια.

Βέβαια ο παίκτης δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξετάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς οι πράσινοι κοιτάζουν έντονα και την αγορά του NBA, προκειμένου να βρουν από εκεί τον «εκλεκτό» του Εργκίν Αταμάν για την θέση «5».