Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε το «όπλο» του - Εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πήρε το «όπλο» του - Εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό (vid)

Ηλίας Λαλιώτης 19:42 - 16.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 16.09.2023

O Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο φιλικό από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ ήταν εξαιρετικός στο ανεπίσημο ντεμπούτο του και έδειξε γιατί αποτελεί το «μπαμ» του καλοκαιριού στη EuroLeague.

Το πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, επιπέδου EuroLeague, έδωσε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου (16/9) στη Ρόδο. Στο πλαίσιο του Nick Galis Tournament, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε, με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ματίας Λεσόρ, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ντίνο Μήτογλου και Δημήτρη Μωραΐτη να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους.

Οι «πράσινοι» με απελπιστική αστοχία από την περιφέρεια (2/22 τρίποντα) ηττήθηκαν με 66-79 από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Ωστόσο, αυτό που δεδομένα κρατάει το Τριφύλλι είναι το εξαιρετικό ντεμπούτο των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ.

Ειδικά ο Ισπανός φόργουορντ ήταν «όαση» ανά διαστήματα επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα έκανε πολύ καλή δουλειά αμυντικά και στον τομέα των ριμπάουντ. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους, έχοντας και το 1 από τα 2 συνολικά τρίποντα, έκλεψε μπάλες, χτύπησε με εντυπωσιακές φάσεις στον αιφνιδιασμό και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη σταθερά στην επίθεση για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν

Εξαιρετική πρώτη παρουσία είχε και ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος όταν τροφοδοτήθηκε σωστά έδειξε κυρίαρχος στην αντίπαλη ρακέτα, με ελάχιστα λάθη και εξαιρετικά τελειώματα κοντά στο καλάθι. Πέτυχε 17 πόντους και έδωσε πολλές μάχες με τους Σανλί και Μότλεϊ, στις περισσότερες εκ των οποίων βγήκε κερδισμένος. 

Αναλυτικά οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Καλαϊτζάκης, Μαντζούκας, Γκάι, Σλούκας 8 (4 ασίστ), Γκραντ 6, Γκριγκόνις 12 (1), Λεσόρ 17, Μπαλτσερόφσκι 4, Μήτογλου, Μωραΐτης, Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ 19 (1)

Στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι των Πράσινων, οι οποίοι στο τέλος αποθέωσαν τους παίκτες του Αταμάν με πολύ όμορφο τρόπο.