Επικίνδυνη αποστολή στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Επικίνδυνη αποστολή στο Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό AKTOR

09:32 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 20.03.2024

O Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι (21:00) για την 30η αγωνιστική και θέλει τη νίκη για να μείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στην Euroleague.

Παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό AKTOR στην Stark Arena του Βελιγραδίου. Το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα, του Γιάννη Σφαιρόπουλου και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης, 4 «στροφές» πριν από το τέλος της regular season.

Το «τριφύλλι» προέρχεται από την ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική και θέλει να ξεκινήσει την τελευταία «διαβολοβδομάδα» της φετινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται όλα αυτά τα χρόνια στην Euroleague.

Όσον αφορά τις απουσίες, Κώστας Αντετοκούνμπο και Λούκα Βιλντόζα δεν ταξίδεψαν με την ομάδα στο Βελιγράδι και δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής, με τον Εργκίν Αταμάν να προσπαθεί να καλύπτει τα κενά τους με λύσεις εκ των έσω.

Ο Εργκίν Αταμάν, μιλώντας για τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης τόνισε: «Δεν είναι εύκολο ματς, ο Αστέρας είναι καλή ομάδα, μολονότι έχουν χάσει το 90% των πιθανοτήτων τους για τα play off, παλεύουν σε όλους τους αγώνες. Για εμάς μένουν πέντε ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδους και όλα είναι σαν... τελικοί.

Οπότε πρέπει να κερδίσουμε για να υπερασπιστούμε την τέταρτη θέση που έχουμε, ενόψει των play offs. Και αμέσως μετά απ' αυτό το ματς θα έχουμε ακόμη ένα δυνατό ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολος ο αγώνας με τον Ερυθρό, αλλά όλοι παίζουν στην Stark Arena. Κάποιοι έχασαν, κάποιοι νίκησαν, αν πάρουμε τη νίκη θα έχουμε το προβάδισμα στη βαθμολογία».

Την ίδια ώρα και ο Αστέρας αναμένεται να παρουσιαστεί με αρκετά προβλήματα στην αναμέτρηση. Αυτό γιατί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους Λάζιτς, Τόπιτς και Γιάγκο Ντος Σάντος, ενώ αμφίβολη θεωρείται και η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς, με τον Έλληνα coach να τονίζει πως «δεν γνωρίζω ακόμα τη δωδεκάδα μας. Έντεκα παίκτες είναι διαθέσιμοι, δεν έχουμε πολλές επιλογές»

Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης