Παναθηναϊκός εναντίον Εσπερίδων για τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών

Παναθηναϊκός - Εσπερίδες

Παναθηναϊκός εναντίον Εσπερίδων για τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών

Χρήστος Τσάλτας 08:15 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 18.02.2024

Η μέρα ξεκινάει με τίτλο στην Κρήτη, καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τις Εσπερίδες (13:30), με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στις Γυναίκες.

Η Κυριακή 18 Φεβρουαρίου είναι μέρα τίτλων για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό γιατί η μεγάλη γιορτή του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας κορυφώνεται με τη «μάχη» αιωνίων, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, σε έναν τελικό που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πριν από αυτό το παιχνίδι ωστόσο ο κόσμος στην Κρήτη -και όχι μόνο- θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ακόμα έναν αγώνα τίτλου. Αυτό γιατί θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στις Γυναίκες, με τον Παναθηναϊκό να τίθεται αντιμέτωπος με τις Εσπερίδες, με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν, για το μπάσκετ γυναικών.

Το «τριφύλλι» έρχεται από μια πορεία εξαιρετική, καθώς κατάφερε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, κάτι που φέρνει τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη σε θέση ισχύος όσον αφορά την κατάκτηση του τροπαίου. Την ίδια ώρα όμως που και οι Εσπερίδες θέλουν να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν για να γράψουν χρυσή σελίδα, προσθέτοντας έναν σπουδαίο τίτλο στη συλλογή τους.

Οι δύο ομάδες δεν μετράνε απουσίες, καθώς τόσο η κόουτς Καπογιάννη, όσο και ο Μάνος Σόφτσης έχουν όλες τις παίκτριες στη διάθεσή τους και με την ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο στα 40 αγωνιστικά λεπτά.

Το «τριφύλλι» έχει σαν στόχο το repeat, καθώς είχε κατακτήσει τον τίτλο αυτό και το 2023, στον τελικό που είχε διεξαχθεί στην Ζωφριά. Φέτος όμως η ΕΟΚ φρόντισε να κάνει το Final 8 μια μεγάλη μπασκετική γιορτή σε όλα τα επίπεδα, τοποθετώντας σε ίδια μέρα και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, κάτι που έχει ανταπόκριση, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι μεγάλο για την εν λόγω αναμέτρηση.

Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Final 8 & το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Tags: