Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 με ρεκόρ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 με ρεκόρ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 12:26 - 17.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:41 - 29.05.2024

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός AKTOR έπαιξε στο ρελαντί και επικράτησε του ΠΑΟΚ, συνδυάζοντας τη νίκη του με ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι «πράσινοι» τελείωσαν αγώνα playoffs με 9 τάπες.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Μία επίδοση που ξέφυγε από τα στενά όρια της φετινής σεζόν και καταγράφεται ως ρεκόρ στην ιστορία του στα playoffs, σημείωσε ο Παναθηναϊκός AKTOR στον πρώτο αγώνα του με τον ΠΑΟΚ mateco, έχοντας εννιά κοψίματα.

Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση των 273 αγώνων των «πράσινων» στην post season του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού μέχρι χθες το ρεκόρ ήταν εκείνο των οχτώ κοψιμάτων που είχε τρεις φορές και πάλι σε παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ mateco. Ήταν στον 3ο ημιτελικό του 1994 στη Θεσσαλονίκη, στον 1ο και στον 2ο τελικό του 2000.

Τα εννιά κοψίματα εξάλλου, είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League αφού πριν από αυτό το παιχνίδι δεν υπήρξε επίδοση μεγαλύτερη των επτά. Σε αυτήν έφτασε τρεις φορές ο Παναθηναϊκός AKTOR και από μία Προμηθέας, Περιστέρι bwin και Ολυμπιακός.

Πρόκειται για την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοση του Πρωταθλήματος στις τελευταίες πέντε σεζόν αφού σε κάθε μία από τις προηγούμενες τέσσερις, υπήρξε μία ομάδα που μέτρησε σε έναν αγώνα της εννιά τάπες. Μία από αυτές ήταν ο Παναθηναϊκός AKTOR της σεζόν 2019-20 από τον εκτός έδρας αγώνα του με το Περιστέρι bwin για την 11η αγωνιστική. Για να βρούμε την προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση κοψιμάτων από τους «πράσινους», θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2017-18 όταν είχαν 10 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο…

*Αυτή ήταν η 24η συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη των «πράσινων» για τα προημιτελικά των playoffs, εξαιρουμένων των σεζόν 2000-01 και 2001-02 στις οποίες δεν υπήρχε αυτός ο δρόμος για τις ομάδες που αγωνίζονταν στην τελική τετράδα. Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε ως γηπεδούχος στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, ήταν για την post season του 1997 όταν τον νίκησε ο ΠΑΟΚ mateco με 77-66 και τον απέκλεισε από την τελική τετράδα. Εκείνη μάλιστα ήταν η μοναδική εκτός έδρας νίκη του Δικεφάλου επί των «πράσινων» για τα playoffs της Stoiximan Basket League σε συνολικά 21 παιχνίδια.

*Παράλληλα ήταν η 43η συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του ΠΑΟΚ mateco. Η τελευταία από τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες του Δικεφάλου, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της 21ης Μαρτίου 1998 (65-66).