Κόντρα στην Παρτίζαν για να μείνει σε τροχιά 4άδας ο Παναθηναϊκός AKTOR

Άλεν Σμάιλαγκιτς, Κώστας Σλούκας

Κόντρα στην Παρτίζαν για να μείνει σε τροχιά 4άδας ο Παναθηναϊκός AKTOR

Sportal newsroom 08:21 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 19.01.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την Παρτίζαν (21:15) για την 22η αγωνιστική της Euroleague και θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Μετά τις εντός έδρας νίκες της «διαβολοβδομάδας», κόντρα σε Αναντολού Εφές και Μονακό ο Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τον αντίπαλο να παραμένει στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Η Παρτίζαν έφτασε στη χώρα μας και θέλει να σταματήσει» την ανοδική πορεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Το «τριφύλλι» υποδέχεται τους Σέρβους για την 22η αγωνιστική και θέλει να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία του και παράλληλα να διατηρηθεί στην τετράδα της διοργάνωσης. Μόνο που το έργο των παικτών του Εργκίν Αταμάν δεν θα είναι εύκολο, κάτι που γνωρίζει καλά και ο Τούρκος κόουτς, ο οποίος μάλιστα στις δηλώσεις του θέλησε να ξεκόψει κάθε σκέψη για... πάρτι στο ΟΑΚΑ.

«Το χειρότερο που μπορούμε να πούμε είναι κάτι για "πάρτι". Μετά το ματς με την Μονακό, όλη την εβδομάδα, δεν δουλέψαμε καλά. Είχαμε τραυματίες και άρρωστους, δεν είμαστε έτοιμοι για αυτό το ματς. Το χειρότερο είναι να αντιμετωπίζουμε τα ματς σαν "πάρτι" πριν τα κερδίσουμε. Ίσως είμαστε σε καλή θέση, αλλά υπάρχουν ακόμα 13 ματς που πρέπει να νικήσουμε. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ σκληρό. Η Παρτιζάν είναι μια πειθαρχημένη ομάδα, που παλεύει σε κάθε ματς. Στο Βελιγράδι μας κέρδισαν, ενώ ήταν στο -10 στο φινάλε. Αν σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε "πάρτι", όπως σκέφτονται οι παίκτες μου όλη την εβδομάδα, θα είναι καταστροφικό.

Ο Εργκίν Αταμάν

Δεν έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το παιχνίδι, αυτή είναι η πραγματικότητα για εμάς. Φυσικά, θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Θα μας δώσει ενέργεια. Αυτό είναι το μόνο θετικό. Ελπίζω πως οι παίκτες με αυτή την ενέργεια θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, γιατί δεν είδα καλή ενέργεια και καλό κίνητρο αυτή την εβδομάδα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του.

Τα προβλήματα για τους «πράσινους», τις τελευταίες μέρες ήταν αρκετά. Διότι εκτός βρίσκονται οι Βιλντόζα και Μπαλτσερόφσκι, ενώ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες είναι άρρωστος και άπαντες περιμένουν ως την τελευταία στιγμή για να δουν την κατάστασή του.

Την ίδια ώρα ο Ματίας Λεσόρ προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να ενισχύσει το «τριφύλλι», έχοντας κάνει μία προπόνηση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που επιστρέφει για ακόμα μια φορά ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR στην Ελλάδα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Αλέκσα Αβράμοβιτς και Κέβιν Πάντερ. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ενώ ο δεύτερος ανέβασε πυρετό λίγες ώρες πριν ταξιδέψει η αποστολή στην Αθήνα.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Παρτίζαν και όλη τη δράση της Παρασκευής