Γιορτή στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Προμηθέα με Γκραντ και 11.000 φιλάθλους!

Γιορτή στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Προμηθέα με Γκραντ και 11.000 φιλάθλους!

Ηλίας Λαλιώτης 22:03 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:10 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε 90-82 του Προμηθέας Πάτρας σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Basket League με πάνω 11.000 οπαδούς να γεμίζουν το ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τον Αταμάν και τους παίκτες του για την πρόκριση στο Final Four.

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague ο Παναθηναϊκός AKTOR το βράδυ της Παρασκευής (10/5) στο ΟΑΚΑ.

Μπροστά σε πάνω από 11.000 φιλάθλους του, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με παιδιά, που δημιούργησαν υπέροχη ατμόσφαιρα σε ένα αδιάφορο ουσιαστικά ματς, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 90-82 του Προμηθέα Πάτρας σε εξ αναβολής αναμέτρηση του Top-6 της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπήκε ορεξάτος και πέτυχε 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους, αλλά στο τέλος οι παίκτες του Αταμάν χαλάρωσαν, ο Προμηθέας έφτασε μέχρι και το δίποντο (70-68), αλλά με δύο τρίποντα του Μωραΐτη οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη και δεν μπήκαν σε περαιτέρω μπελάδες.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Παπαπέτρου (13 πόντοι), Λεσόρ (15 πόντοι), Μωραΐτης (11 πόντοι). Στον αντίποδα, ο Ετσενίκε είχε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ για τον Προμηθέα, ενώ ο Ρέινολντς 17 πόντους (5/6 τρίποντα).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Αντετοκούνμπο, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά με 5-0 και κρατώντας τον Προμηθέα χωρίς πόντο για 3,5 λεπτά, αλλά με τον Χέιλ να δημιουργεί δύο εύκολα καλάθια στη ρακέτα για τον Ετσενίκε και τον χρυσικόπουλο να βρίσκει στόχο από την περιφέρεια, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα (8-7).

Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ έδωσε την ευκαιρία στον Αταμάν να κάνει κάποιες... διορθώσεις και οι παίκτες του με ενέργεια στην άμυνα και λύσεις στην επίθεση κυρίως από τον Γκριγκόνις (10 πόντοι στο δεκάλεπτο) έτρεξαν ένα επιμέρους 16-1 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +16 (24-8).

Τα πράγματα είχαν ήδη απλοποιηθεί για τον Παναθηναϊκό, με την αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου για έντονες διαμαρτυρίες στον διαιτητή για ένα κόψιμο του Μωραΐτη στον Πάπας (ζήτησε δικαίως φάουλ) να τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα για τον Προμηθέα. Με τον Καλαϊτζάκη να φέρνει ακόμη περισσότερη ενέργεια στην άμυνα και καλάθια στον αιφνιδιασμό και τον Λεσόρ να μην έχει αντίπαλο επιθετικά η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +20 (44-24) στο 17'. Με τον Κάουαν να βρίσκει ρυθμό στο τελευταίο δίλεπτο οι Πατρινοί κατάφεραν να μειώσουν στο 50-36 του ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με αρκετή χαλαρότητα το δεύτερο ημίχρονο και με τον Ετσενίκε να κυριαρχεί απέναντι σε Μπαλτσερόφσκι (αρχικά) και Αντετοκούνμπο (εν συνεχεία), αλλά και τους Χάμιλτον και Κόνιαρη να απαντούν σε ισάριθμα τρίποντα του Παπαπέτρου, ο Προμηθέας μείωσε στους 8 πόντους (63-55) στο 27', διαφορά με την οποία έκλεισε εν τέλει και το τρίτο δεκάλεπτο.

Οι Πατρινοί είχαν αναθαρρήσει για τα καλά και με τρίποντα από τους Ρέινολντς και Χέιλ μείωσαν στο δίποντο (70-68) μέσα σε δύο λεπτά στην τέταρτη περίοδο και ανάγκασαν τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό δύο τρίποντα του Μωραΐτη έδωσαν ανάσα στον Παναθηναϊκό. Ο Προμηθέας μείωσε εκ νέου στους 4 (81-77) τρία λεπτά από το τέλος, αλλά με 4 σερί πόντους από Μήτογλου και Λεσόρ οι «πράσινοι» καθάρισαν την υπόθεση νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-8, 50-36, 68-60, 90-82

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ