Οι 13 αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην EuroLeague
i

© EuroLeague Basketball

Οι 13 αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην EuroLeague

Στις πρώτες 21 αγωνιστικές της EuroLeague ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 13 νίκες και απομένουν άλλα τόσο (όσα και οι επιτυχίες του) ματς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Και μέσα από αυτά ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να κρατήσει τη θέση του στην τετράδα και προκριθεί με πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs.

O απολογισμός στα φοροτεχνικά γραφεία και στα λογιστήρια γίνεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού έτους. Στον αθλητισμό όμως, το τέλος του χρόνου μεταφράζεται ουσιαστικά στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που αυτή ορίζεται στις αρχές κάθε καλοκαιριού. 

Πάντως, ένας μίνι απολογισμός θα γίνει για όλες τις ομάδες της EuroLeague το διήμερο 11-12 Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της σεζόν, πριν ακολουθήσουν τα Play In -που έχουν «εγκατασταθεί» στο πρόγραμμα φέτος για πρώτη φορά- και πριν ξεκινήσουν τα Play Offs.

O Παναθηναϊκός την τρέχουσα περίοδο την ξεκίνησε με τον πόθο και τον στόχο να επιστρέψει στο Final Four. Για πρώτη φορά μετά το 2011! Με το αγωνιστικό του προφίλ πλέον, έχει δείξει πως διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να φθάσει μέχρι εκεί, μόνο που η διαδρομή παραμένει μεγάλη και οι ανηφοριές κρύβονται πίσω από στροφές. 

Στις πρώτες 21 αγωνιστικές που έχουν ήδη καταγραφεί, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει καταφέρει σε αρκετές περιπτώσεις να τρομάξει τους σφετεριστές της κορυφής. Ίσως όχι την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, που οδηγεί με αποστάσεις ασφαλείας την κούρσα, αλλά σίγουρα... όλους τους υπόλοιπους. 

Οι «πράσινοι» με τις τρεις διαδοχικές τους νίκες (κόντρα Βαλένθια, Αναντολού Εφές και Μονακό) και συνολικά με τις επτά επιτυχίες τους στους τελευταίους οκτώ αγώνες έχουν λάβει θέση στην πρώτη τετράδα της κατάταξης με ρεκόρ 13-8 και εκεί θέλουν να διατηρηθούν μέχρι τέλους. Αν τα καταφέρουν, δεν θα προκριθούν απλά στα Play Offs -προσπερνώντας τα Play In- αλλά θα έχουν και πλεονέκτημα έδρας στη post season που προηγείται του Final Four του Βερολίνου

Έχουν μπροστά του όμως, 13 αναμετρήσεις, με ισχυρούς αντιπάλους και σε δύσκολες έδρες. Μία από αυτές αφορά στην συνάντησή του με τον Ολυμπιακό στις 14 Μαρτίου στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική. Αλλά παγίδες κρύβονται παντού, ειδικά σε μία διοργάνωση όπως η EuroLeague και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τις αποφύγει γιατί «θέλει» και «μπορεί». 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα...

🏀 19 Ιανουαρίου 
22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Παρτίζαν

🏀 25 Ιανουαρίου 
23η αγωνιστική: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός

🏀 31 Ιανουαρίου 
24η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Μιλάνο

🏀 2 Φεβρουαρίου
25η αγωνιστική: Ζαλγκίρις Κάουνας - Παναθηναϊκός

🏀 9 Φεβρουαρίου
26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε

🏀 29 Φεβρουαρίου
27η αγωνιστική: Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

«Βόμβα» της Marca για Παναθηναϊκό: «Έχει κάνει πρόταση σε Ταβάρες και Χεζόνια» - Τα μυθικά ποσά που προσφέρει
EUROLEAGUE

15:40 - 12.01.2024

«Βόμβα» της Marca για Παναθηναϊκό: «Έχει κάνει πρόταση σε Ταβάρες και Χεζόνια» - Τα μυθικά ποσά που προσφέρει

Από την Ισπανία και συγκεκριμένα από δημοσίευμα της Marca προκύπτει ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει από τώρα πρόταση στους Έντι Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια, οι οποίοι το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι από την Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες και τα ποσά υπέρογκα...

🏀 8 Μαρτίου
28η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν

🏀 14 Μαρτίου
29η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

🏀 20 Μαρτίου
30η αγωνιστική: Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

🏀 22 Μαρτίου
31η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα

🏀 29 Μαρτίου
32η αγωνιστική: Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός

🏀 5 Απριλίου
33η αγωνιστική: Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκός

🏀 11 Απριλίου
34η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου