Με σούπερ Πόρτερ Τζούνιορ ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στα Playoffs (vids)

Με σούπερ Πόρτερ Τζούνιορ ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στα Playoffs (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 22:08 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 27.04.2024

Την τελευταία μέρα της δεύτερης φάσης της Stoiximan Basket League, o ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι (77-62) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος και πάλι άγγιξε το triple double και προκρίθηκε στα Playoffs. Ως όγδοος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Παναθηναϊκό.

Ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ κάλεσε τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στη Θεσσαλονίκη και του έδωσε να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν για να τον οδηγήσει να προκριθεί στα Playoffs. Και ο Αμερικανός, πρώην σούπερ σταρ των Χιούστον Ρόκετς, έκανε το... χρέος του!

Με 22 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, αλλά και 6 κλεψίματα οδήγησε την ομάδα τους στην εντός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου με 77-62 και πήρε την όγδοη θέση της κατάταξης. Άφησε εκτός τον σύλλογο των βορείων προαστίων και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο της post season τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια και διατηρήθηκε πρώτος στο Top 6.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ισορροπημένη ήταν παραγωγικότητα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του αγώνα και μάλιστα αυτή η ισορροπία εκφράστηκε με το 18-18 που ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου. Ο Τζαμάνι ΜακΝις και ο Έλβαρ Φριντικσον για τον ΠΑΟΚ έκαναν καλή δουλειά κι όταν μπήκε στην εξίσωση ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ οι γηπεδούχοι άρχισαν δειλά δειλά να παίρνουν τον έλεγχο.

Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ στην δεύτερη περίοδο ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του και πέραν από το θέαμα που προσέφερε με τα καρφώματά του κατάφερε να δώσει στους Θεσσαλονικείς μια κάποια άνεση στο παιχνίδι τους.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εννέα πόντους διαφορά στο 36-27 με καλάθι και φάουλ του Φρίντρικσον (3'04'' πριν το τέλος του πρώτου μέρους), αλλά το Μαρούσι βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν για να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά και να επανέλθει.

Η βασική επιλογή στην επίθεση για τον σύλλογο από τα βόρεια προάστια της Αττικής, που φέτος επέστρεψε δυναμικά στην Stoiximan Basket League, ήταν ο πολύπειρος Χάρης Γιαννόπουλος. Μάλιστα, αυτός ήταν που με τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή της δεύτερης περιόδου (3'' πριν την ολοκλήρωσή της) μείωσε σε 40-36.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι ομοιότητες με το πρώτο ήταν πολλές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι δυναμικά, ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορς με τον ΜακΝις ήταν αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί, αλλά οι φιλοξενούμενοι έστω είχαν και πάλι επιλογές. Ο Μίροσλαβ Ραντουλιτσα βρήκε πόντους στην επίθεση, βοήθησε στην άμυνα και το Μαρούσι ναι μεν κυνηγούσε, αλλά η απόσταση δεν ήταν μεγάλη.

Έγινε διψήφια όμως, με το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ με 4-0 έκανε το υπέρ του 61-51 στα 8,18'' πριν από το τέλος με καλάθι του Μίκαλ Μίχαλακ.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στρίμωξε το Μαρούσι και τελικά το νίκησε με 77-62.

MVP: Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ

Η ποιότητά του και το απεριόριστο ταλέντο του «εκφράστηκε» στην τελευταία πράξη πριν τα Playoffs και ο 24χρονος Αμερικανός σταρ κατέγραψε στη στατιστική του 22 πόντους με 9/15 δίποντα, πήρε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 8 ασίστ, ενώ έκανε και 6 κλεψίματα. Νούμερα όμοια με αυτά που παρουσίαζε στο ΝΒΑ, πριν αρχίσει να... αυτοκαταστρέφεται. Πλέον, αυτός και ο ΠΑΟΚ θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού, για τον πρώτο γύρο των Playoffs.

Οι διαιτητές: Πουρσανίδης, Καρπάνος, Μπακάλης

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-36, 57-51, 77-62

ΠΑΟΚ (Νεραντζάκης): ΜακΝις 16 (12 ριμπάουντ), Τσιακμάς, Τσαΐρέλης 7 (6 ριμπάουντ), Φρίντρικσον 9 (7 ριμπάουντ), Μαργαρίτης 3, Αρσενόπουλος, Μίχαλακ 12 (2/6 τρίποντα) , Άλστον 5, Πόρτερ Τζούνιορ 22 (12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα, 1 μπλοκ)
ΜΑΡΟΥΣΙ (Βετούλας): Χιλ 8 (2), Στασινός 5, Τζούστον 9, Γιαννόπουλος 12, Μπρίσκο 1, Φιλιππάκος, Νικολαΐδης 2, Ιορδάνου, Γούνταρντ 3, Κόζι, Μπόγρης 4, Χάασε, Ραντούλιτσα 18.