Ο Τζάστιν Άλστον μπήκε στα... παπούτσια του ΜακΝις στον ΠΑΟΚ και με το παραπάνω

Ο Τζάστιν Άλστον μπήκε στα... παπούτσια του ΜακΝις στον ΠΑΟΚ και με το παραπάνω

Χρήστος Τσάλτας 20:05 - 11.11.2023

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Πάτρα, επικρατώντας του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήαμτος, με τον Τζάστιν Άλστον να δείχνει με το «καλημέρα» πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει για την ομάδα του Φώτη Τακιανού.

Μετά τον τραυματισμό του Τζαμάνι ΜακΝις υπήρξε σημαντικό κενό στην φροντ λάιν του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπρεπε να καλύψει το κενό άμεσα προκειμένου να πορευτεί στη συνέχεια της σεζόν.

Η αντίδραση του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν άμεση, με τον Φώτη Τακιανό να εντοπίζει τον αντικαταστάτη του σχεδόν αμέσως στο πρόσωπο του Τζάστιν Άλστον. Πρόκειται για έναν 29χρονο σέντερ, που είναι απόφοιτος του Boston University και έχει σημαντική εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Ο Τακιανός υπολόγιζε από την πρώτη στιγμή τον Αμερικανό ως ένα σημαντικό κομμάτι στο επιθετικό πλάνο της ομάδας του και ο Άλστον έδειξε με το «καλημέρα» πως μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω του προπονητή του.

Κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας βρήκε απέναντί του τον Τσαντ Μπράουν, έναν από τους πιο αθλητικούς σέντερ στην Basket League, όμως τα πήγε περίφημα. Το κοντέρ έγραψε 19 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7/10 σουτ στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Έδωσε πολλές λύσεις τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι, ενώ όταν η μπάλα «έκαιγε» οι συμπαίκτες του την έδωσαν στα χέρια του.

Ο ΠΑΟΚ με την προσθήκη του Άλστον κατάφερε να καλύψει το -μεγάλο- κενό που δημιουργήθηκε με την απουσία του ΜακΝις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον έμπειρο σέντερ να δείχνει με το «καλημέρα» έτοιμος να ανταποκριθεί και να δώσει λύσεις στην ομάδα του.