O Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Προμηθέα - Το πλήρες πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

O Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλουτίνοφ υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Προμηθέα - Το πλήρες πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:07 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 11.11.2023

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια στην EuroLeague, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη δράση του στο ΣΕΦ και αυτή τη φορά υποδέχεται τον Προμηθέα για την έκτη μέρα της Stoiximan Basket League. Δεν θα αγωνιστεί ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που προστίθεται στις γνωστές απουσίες των Σικμα και ΜακΚίσικ - Στο δεύτερο ματς της ημέρας (Σάββατο 11/11), ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα.

Μέσα από την αγωνιστική δράση του εγχώριου πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να… επουλώσει κάποιες από τις πληγές του, που δεν δημιουργήθηκαν από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Μπασκόνια, αλλά προϋπήρχαν. Και οι περισσότερες (αν όχι όλες) έχουν να κάνουν με τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα της σεζόν. Κάποιες φορές τα καταφέρουν και κάποιες άλλες όχι. 

Το Σάββατο (11/11) πάντως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους γνωστούς και μη εξαιρετέους απόντες, Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, ενώ αν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε μεσοβδόμαδα, τώρα είναι και πάλι εκτός. 

Ο Σέρβος σέντερ έχει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις στον αχίλλειο, ενώ εκτός αυτού πονάει και στο δάκτυλο του χεριού. Μάλιστα, πιθανότατα η απουσία του θα παραταθεί και ίσως επηρεάσει και την ευρωπαϊκή (κρίσιμη) «διαβολοβδομάδα» που... έρχεται!

Πάντως, οι Πειραιώτες προσπαθούν να εστιάσουν στην σημερινή (11/11, 20:15, ΕΡΤ 3) κόντρα στην ομάδα της Πάτρας που εκτός από μπόλικο ταλέντο έχει ξεκινήσει και εντυπωσιακά τη φετινή του πορεία. Σε έξι αγώνες πρωταθλήματος, έχει πάρει πέντε νίκες. Όσες δηλαδή και ο Ολυμπιακός, που έχει φορτωθεί με μία ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά πρώτο χρονικά (τζάμπολ στις 17:15, τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3), ο Απόλλωνας στο ντεμπούτο του κόουτς Κώστα Δελέγκου φιλοξενεί στην Πάτρα τον ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αρκετά προβλήματα που προσπαθούν να τα διορθώσουν μέσα από μεταγραφές. Ο Σκάιλερ Φλάτεν, ο οποίος απογοήτευσε με τις επιδόσεις του αποτελεί ήδη παρελθόν από την ομάδα, ο Τζαμάνι ΜακΝις είναι τραυματίας, ενώ έχουν αποκτηθεί ήδη δύο παίκτες. Ο Τζάστιν Άλστον και ο Κένταλ Σμιθ, οι οποίοι δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα, αλλά αναμένεται να αγωνιστούν στον αγώνα της έκτης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

17:15 / Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
20:15 / Ολυμπιακός - Προμηθέας (ΕΡΤ3)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

17:15 / Άρης - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)
19:15 / Περιστέρι - Καρδίτσα (ΕΡΤsports 1)

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

17:15 / ΑΕΚ - Κολοσσός (ΕΡΤ3)
20:15 / Λαύριο - Μαρούσι (ΕΡΤ3)