Επικός Γιατράς: «Θα ξαναγυρισει ο ταβερνιάρης!»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:57 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 11.11.2023

Ο Μάκης Γιατράς σε μια απολαυστική συνέντευξη για την καριέρα του και όχι μόνο.

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε στο «Overplay» του Amerikanos24, με τον έμπειρο κόουτς να αναφέρεται στην υγεία του, τον Προμηθέα, τους πρώην παίκτες του σε Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό, σε αστεία περιστατικά από τους πάγκους, αλλά και στο διαφημιστικό με τον ίδιο σε ρόλο... ταβερνιάρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάκης Γιατράς στο «Overplay» του Amerikanos24:

Για τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν τρία διαφορετικά παιχνίδια. Το πρώτο, στο Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι δυνατός. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανέτοιμος, νομίζω ότι κέρδισε με τον ίδιο τρόπο που κέρδισε και τα περσινά παιχνίδια. Στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας, ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, νομίζω ότι το κέρδισε ο Ολυμπιακός στην παράταση. Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός. Στο τρίτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο στατιστικό, εκμεταλλεύτηκε το περισσότερο άγχος του Ολυμπιακού λόγω των απουσιών και των συνθηκών και έκανε μία δίκαιη νίκη. Οπότε, τώρα, ως έχουν τα πράγματα, το πλεονέκτημα στην Ελλάδα το έχει ο Παναθηναϊκός και στην Ευρωλίγκα το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός. Πραγματικά, όμως, δε νομίζω ότι υπάρχει το χάσμα περσινό που έβλεπες μεγάλη διαφορά στο δυναμικό των ομάδων».

Για το αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να βρεθούν στο Final 4:

«Με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, θα είναι δύσκολο και με τους δύο. Ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει τον πυρήνα της ομάδας, ενώ μπορεί να έχει χάσει τους πιο σημαντικούς παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, ενισχύθηκε, πήρε καλούς παίκτες, αλλά αντιμετωπίζει και τραυματισμούς. Έτσι, προσπαθεί να βρει τον ρυθμό της και τις σταθερές της, κυρίως στην επίθεση και στην άμυνα. Νομίζω πως είναι καλύτερος φέτος. Το πρόβλημά του, κατά την άποψή μου, είναι ο τρόπος που παίζει στην επίθεση. Προσπαθεί να παίξει με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι, αλλά δεν έχει τα ίδια συστατικά για να το κάνει αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, παρατηρώ ότι ενισχύεται, καθώς πραγματοποιεί μεταγραφές. Έχει πιάσει “μεταγραφικό χτύπημα” με τον Ερνανγκόμεθ, οπότε μπορεί να κάνει και άλλες κινήσεις. Φυσικά, η Ευρωλίγκα είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα, με πολύ ισχυρές ομάδες. Από τη 18η ομάδα έως την ομάδα που θα φτάσει στο Φάιναλ Φορ, όλες μπορούν να κερδίσουν η μία την άλλη. Έχουν τις δυνατότητες, αλλά πρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα. Όσο περνάνε οι αγωνιστικές, δε γυρίζει πίσω ο χρόνος».

Για την ενίσχυση που χρειάζεται ο Ολυμπιακός:

Νομίζω ότι ο Ουίλιαμς – Γκος μπορεί να μπει στα παπούτσια του Σλούκα και να δώσει, αν όχι το 100%, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό που μπορούσε να δώσει ο Σλούκας. Ο Ουίλιαμς – Γκος είναι και καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα, νομίζω, είναι η απουσία του Βεζένκοφ. Οι ομάδες δουλεύουν, και δε γίνονται ξαφνικά σε ένα μήνα όλα. Λόγω του παγκόσμιου λείπανε παίκτες σε διάφορες εθνικές ομάδες, όπως και στην εθνική Ελλάδος. Χρειάζεται λίγος χρόνος. Βέβαια, όπως είπαμε και πριν, ο χρόνος δεν είναι περιορισμένος. Η Ευρωλίγκα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, και κάποιες ήττες μπορεί να μην προλάβεις να τις καλύψεις. Ο Βεζένκοφ έδινε σκορ και off ball στον Ολυμπιακό, καθώς και ριμπάουντ. Έδινε και από το post, και με τις αλλαγές που προσπαθούσαν οι άλλες ομάδες να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Το θέμα του Ολυμπιακού εκεί είναι στην άποψη του σκοραρίσματος, αλλά και στο θέμα της χημείας. Για παράδειγμα, λείπει ο ΜακΚίσικ, που μπορούσε να τρυπήσει και να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Έδινε περισσότερη αθλητικότητα. Οπότε, όταν θα γυρίσει, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Τα σέντερ του Ολυμπιακού είναι ψηλά και έχουν το ίδιο στυλ τόσα χρόνια, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να είναι δύο χρόνια ο καλύτερος προπονητής της Ευρωλίγκας. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στον κόουτς, και στο τέλος, θα πάνε όλα καλά.

Για τον Τζέριαν Γκραντ, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Προμηθέα:

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Είναι ένας άνθρωπος που έκανε καριέρα στο ΝΒΑ και ήταν μια απίστευτη συγκυρία που ήρθε σε εμάς. Έφαγε κόψιμο από το ΝΒΑ και ήθελε να σταματήσει το μπάσκετ. Είναι ένα φιλόδοξο παιδί, με γεμάτες χρονιές. Νομίζω ότι σε εμάς έδειξε πολλά με το ταλέντο του για να τον πάρει η Αρμάνι. Μπορεί να έχει βοηθητικό ρόλο, αλλά και με τα προβλήματα που είχε η ομάδα με κάποιους μικροτραυματισμούς, έδειξε ότι άξιζε να είναι σε αυτό το επίπεδο. Η Αρμάνι δεν τον κράτησε, μετακόμισε στην Τουρκ Τέλεκομ, όπου ήταν MVP του Eurocup. Έφτασε στον τελικό με ένα παιχνίδι απέναντι στην Γκραν Κανάρια, που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Νομίζω ότι φέτος ο Κόουτς Αταμάν τον γνώριζε, και ο ρόλος του είναι σημαντικός, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλά και στην άμυνα και στην επίθεση. Μπορεί να παίξει και τις τρεις θέσεις. Στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει και στις αλλαγές τον ψηλό παίκτη, να βγει μπροστά, έχει ριμπάουντ. Μειονέκτημα θα έλεγα ότι είναι το τρίποντο, αλλά και αυτό, συστημένα, μπορεί να σε σκοτώσει. Για μένα, έχει το πλήρες πακέτο και μπορεί να βοηθήσει σίγουρα τον Παναθηναϊκό για ψηλά πράγματα, όχι βοηθητικά.

Ο τρόπος που παίζει ο προπονητής Αταμάν, όπως είπες και στην Εφές, είναι να θέλει και τα τρία γκαρντ να μπορούν να δημιουργήσουν και να παίξουν πικ εντ ρολ. Για τον Γκραντ, αυτό είναι εύκολο. Μπορεί να παίξει στον άσο, στο “2”, στο “3”, δηλαδή ό,τι του ζητήσεις, θα το κάνει. Είναι φιλόδοξο παιδί, αλλά και ταπεινό, δεν το παίζει “μούρη”, ότι έχει έρθει από το ΝΒΑ. Τη χρονιά του κορονοϊού στον Προμηθέα, με άδεια γήπεδα, θυμάμαι ένα παιχνίδι με το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια, νόμιζε ότι ήταν το βοηθητικό γήπεδο και ότι θα παίζαμε σε άλλο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, ήταν πάντα χαμογελαστός, ευχάριστος και πάντα άκουγε τους προπονητές του και βοηθούσε τους συμπαίκτες του. Παίζει και στις 3 θέσεις, και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του.

Για τον Λευτέρη Μαντζούκα:

Ο Λευτέρης είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζω από τα 13 του χρόνια και δε φοβάται τη δουλειά, του αρέσει. Έχει όλο το ταλέντο, έχει τον χαρακτήρα που είναι σημαντικός και είναι και ηγέτης, δε φοβάται να βγει μπροστά. Μπορεί να κάνει προπόνηση και 12 και 13 ώρες την ημέρα, όσο υπερβολικό μπορεί να φανεί αυτό. Ενώ είναι 20 ετών, φαίνεται ότι είναι βετεράνος, γιατί παίζει από πολύ μικρός, καθώς ο Προμηθέας του έδωσε χώρο, να έχει εικόνες… Πήγε στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα με αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Ο Λευτέρης θα έλεγα ότι θα είναι από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που θα υπάρχουν στο πρωτάθλημα και που θα μας χαρίσουν χαρές στην εθνική ομάδα. Το πιστεύω πάρα πολύ και εύχομαι το παιδί να πάει εκεί που ονειρεύεται και όσο μπορεί να τρυπήσει το ταβάνι του.

Σωματοδομικά, από άποψη ύψους, έχει όλα τα χαρακτηριστικά… Είναι 2,07-2,08, οπότε το να παίξει στο “4” είναι το λογικό που μπορούν να δουν όλοι. Μπορώ να πω ότι στον Προμηθέα δεν έπαιξε ποτέ σχεδόν στο “4”. Έπαιζε μόνο στο “3”, κάποιες φορές έπαιζε και “5”. Έφυγε μικρός από την ομάδα, θέλει βελτίωση όπως και κάθε παίκτης. Δουλεύει πολύ και στον Παναθηναϊκό υπάρχουν οι υποδομές για να μπορέσει να δουλέψει. Πιο εύκολο είναι να παίξει στο “4”. Το μεγαλύτερο ατού του Λευτέρη είναι η πάσα και η οξυδέρκεια, καθώς είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Έχει έφεση στο ριμπάουντ, τώρα οι προπονητές θα κρίνουν πού θα παίξει… Εξάλλου, μικρές είναι οι διαφορές. Το “4” σαν θέση στο μπάσκετ είναι κομβική για εμένα προσωπικά, είναι ο δεύτερος playmaker οπότε μπορεί να παίξει εύκολα.

Το είπατε πριν, επειδή έπαιξε πολύ καλά ο Μήτογλου, προσπάθησε να ψηλώσει το σχήμα και να βάλει τον Hernangómez στο “3”, ώστε με τις αλλαγές να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι που έγινε στο ΣΕΦ. Ο Λευτέρης μπορεί να το ακολουθήσει αυτό, βλέπετε ότι φυλάει τον πλευρικό παίκτη, τον αντίπαλο γκαρντ σε πολλά παιχνίδια. Μπορεί να παίξει και στο 3 και στο 4, όπως έπαιξε και ο Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα, αλλά γεμάτη ομάδα. Ο Λευτέρης, με τον Καλαϊτζάκη και τον Παπαπέτρου που είναι τραυματίας, όπως και ο Μήτογλου που έχουν ξαναπαίξει με τον Παναθηναϊκό, είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν παραμείνει από την περσινή ομάδα. Οπότε πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στις δύο θέσεις.

Για τους Τανούλη και Λούντζη:

Αν μου επιτρέπεις, επειδή έχω και δύο παιδιά που παίζουν στον Ολυμπιακό και δεν αναφερθήκαμε για να μην το ξεχάσουμε… θα ήθελα να πω ότι και ο Τανούλης είναι ένα παιδί δουλευταράς με ταλέντο, πιστεύω ότι θα είναι από τους καλύτερους ψηλούς που θα έχουμε στο ελληνικό μπάσκετ. Έχει ως μεγαλύτερο όπλο του το χαρακτήρα του, καθώς θέλει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ομοίως, ο Λούτζης, που έφτασε στα 25 του, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις, έχοντας βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Και να προσθέσω, ως παρένθεση, πως δεν θα ξεχωρίσουμε τα δύο παιδιά του Παναθηναϊκού, καθώς έχω την ευχαρίστηση να έχω δύο παιδιά και στον Ολυμπιακό.

Για την περίοδο που «έχασε» τον Οκτάβιους Έλις, ο οποίος από τον Προμηθέα πήγε στον Ολυμπιακό:

Ξύνεις πληγές τώρα… Έγινε όταν είχαμε να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι στη Βενετία για την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση του Eurocap. Μιλάμε για μια από τις φιλοδοξίες μας, την οποία ευτυχώς καταφέραμε, αν και μας σταμάτησε ο κορονοϊός και στη Venezia και στην Oldenburg. Περάσαμε πρώτοι παρά τα δεδομένα που έδειχναν ότι δε θα περνούσαμε, καθώς είχαμε χάσει από την Brescia και τη Venezia στο γήπεδό μας. Καταφέραμε τρεις νίκες μετά και περάσαμε στην επόμενη φάση πρώτοι. Ήταν δύσκολο όταν ομάδες στηρίζονται σε κάποιους παίκτες. Στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, είχαμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, καθώς τη μία στιγμή έχεις χαρά για έναν παίκτη που είναι μαζί σου τρία χρόνια και έχει εξελιχθεί, ενώ την άλλη στιγμή χάνεις αυτόν τον παίκτη λόγω μεταγραφής. Όταν είσαι εκτός ομάδας, βλέπεις πώς λειτουργεί ο Προμηθέας, έχοντας στηρίξει και αναδείξει πολλούς παίκτες, και συνειδητοποιείς πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα και οι συνθήκες οικογένειας που δημιουργούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη για τα παιδιά. Αυτό καθιστά δυνατό το να αναδειχθούν παίκτες και να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και, στον επαγγελματικό αθλητισμό, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν.

Για το Project του Προμηθέα:

Το αγάπησα με αγάπησε, έκανα πράγματα που ούτε στα όνειρά μου δε θα μπορούσα να κάνω. Αν μου έλεγες ότι ονειρέψου ό,τι θέλεις δε θα είχα ονειρευτεί να κάνω τόσα πράγματα με την ομάδα. Η ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου αλλά όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο που ξέρεις ότι δεν μπορεί να προσφέρει το τίμιο για τον χαρακτήρα τον δικό μου, για μια ομάδα που η σχέση δεν ήταν επαγγελματική, ήταν περισσότερο συναισθηματική, με πίστεψαν με στήριξαν και με έκαναν να με μάθει όλη η Ελλάδα. Από τη στιγμή που ένιωσα ότι δεν είμαι 100% και δεν μπορώ να αποδώσω με το υψηλό μου ταβάνι. Η φιλοσοφία μου είναι να βάζουμε υψηλούς στόχους και να μην τους πετυχαίνουμε παρά να βάζουμε χαμηλούς. Μου δημιουργήθηκε ένα πρωτόγνωρο θέμα, δύσκολο για μένα, η ομάδα με στήριξε και κοίταξε να κάνει ότι ήταν δυνατόν από το χέρι της. Μου είπαν τα πάντα, να πάρω άδεια να πάρω τον χρόνο μου αλλά εγώ δεν μπορούσα να το κάνω γιατί είχε η ομάδα συνεχόμενα παιχνίδια έχει στόχους και φιλοδοξίες οπότε αποφάσισα να κάνω ό,τι έπρεπε. Έχασα 25 κιλά από τότε που έχω φύγει από την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι τώρα είμαι καλά και αν βρεθεί κάτι που να με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο τώρα είμαι καλά και θα το λύσουμε.

Για το αν είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους:

Ναι, νιώθω καλά. Το πρώτο παιχνίδι που είδα από τις 29 Νοεμβρίου που έφυγα, επειδή τα παιδιά μου μένουν στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα παιχνίδι Άρης- ΑΕΚ και ένιωσα περίεργα ήθελα τον χρόνο μου. Τώρα πηγαίνω παρακολουθώ έχω επιστρέψει στα ίδια σαν “Γιατράς” παρακολουθώντας στην τηλεόραση Eurocap, Champions League και εννοείται το ελληνικό πρωτάθλημα και ό,τι κινείται σε πρωτάθλημα εκτός από ΝΒΑ γιατί δε μου αρέσει. Νιώθω καλά μέσα μου. Πάντα έβλεπα το να κάνω τον προπονητή σαν χόμπι. Αν δεν το έκανα αυτό, πρέπει να βρω ομάδα που να έχει στόχο, αν και πολλές ομάδες με τίμησαν αυτό το διάστημα. Μπορεί ο στόχος να φαίνεται μην πραγματοποιήσιμος αλλά εμένα μου αρέσουν οι προκλήσεις. Οπότε αν βρω κάτι που να μου αρέσει έχει καλώς, αν δεν μπορέσω απέξω.

Για την… διαφήμιση στην ταβέρνα και το «ταβερνιάρης»:

Αυτό έγινε τότε με το μάρκετινγκ της ομάδας. Εγώ δεν έχω θέμα. Εμένα η δουλειά μου από πιτσιρικάς ήταν η οικογενειακή πιτσαρία-εστιατόριο. Υπάρχει και η ιστορία που χάσαμε με διαφορά σε ένα παιχνίδι από σειρά παιχνιδιών, με είπε “ταβερνιάρη” επειδή είχα πάρει κάποια κιλά και ήθελε να με κοροϊδέψει… Η ομάδα βρέθηκε 2-1 πίσω στις νίκες οπότε όταν πήγα να φύγω προς τις κερκίδες του απάντησα “ο ταβερνιάρης θα ξαναγυρίσει”. Κάναμε την ανατροπή, κέρδισε η ομάδα. Εγώ είμαι ακομπλεξάριστος, οπότε έτυχε η συγκυρία. Κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνεις, πρέπει να στα πουν, και εγώ είχα αφήσει την εμφάνισή μου καθώς ασχολούμουν μόνο με το μπάσκετ. Δεν αντιλήφθηκα πότε μεγάλωσαν τα παιδιά μου. Γενικά, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, έτσι δημιουργήθηκε το “ταβερνιάρης”. Το έκανα στο μαγαζί του αδερφού μου. Νομίζω ότι ήταν πετυχημένο και άρεσε στον κόσμο, από ότι είδα στα κοινωνικά δίκτυα, και πούλησε και πολλά διαρκείας.

Έτυχε και τον κοίταγα στο Σούπερ Καπ. Δε νομίζω να είχε κάτι προσωπικό απέναντι μου, ήθελα να πει κάτι για την ομάδα του. Ξέρει ακούς πολλά, είμαι άλλος άνθρωπος στο γήπεδο δεν καταλαβαίνω τίποτα. Όταν τελειώσει ο αγώνας πρέπει να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο για να με προκαλέσεις αλλιώς γελάω.

Δεν το πήρα υποτιμητικά ούτε στεναχωρήθηκα προχωρήσαμε και κάναμε ο καθένας τη δουλειά του. Τώρα αν κρίνουμε τους ανθρώπους από το παρουσιαστικό τους και λέμε ταβερνιάρη τον κόουτς Αταμάν που έχει πάρει τόσες Ευρωλίγκες… Οι φανατισμένοι θέλουν να μειώσουν κάποιον για την εμφάνιση του και όχι για τη δουλειά του. Έργα έχω δει από λίγους αλλά τα αποτελέσματα κρίνουν τον κάθε έναν από αυτούς.

Για την Εθνική Νέων:

Πήγαμε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ήταν μεγάλη τιμή που με τίμησε η ομοσπονδία που πήγα στην εθνική νέων. Εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτήν που είχα στο μυαλό μου. Λίγος ο χρόνος, αλλά ήταν το όνειρο μου. Δώρο θεού ένα ακόμα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά έπρεπε να γυρίσω στον Προμηθέα και τελείωνα 25 Ιουνίου. Είχα λιγότερο χρόνο είχα τύψεις αν είχα περισσότερο χρόνο. Έχει να κάνει με εμένα. Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά είχαν όρεξη έκαναν τρομερή προετοιμασία, πήγαμε στην Ισπανία και βγήκα και έκανα μία δήλωση γιατί οι διαιτητές δε μας άφηναν να παίξουμε. Κάναμε τόσα χιλιόμετρα, η Ισπανία είχε βγει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παίξαμε δύο φιλικά, έπρεπε να κερδίσουμε και τα δυο φιλικά με 20 πόντους και δε μας άφηναν να παίξουμε. Αλλά η συμπεριφορά μου δεν ήταν η αρμόζουσα και μας επηρέασε. Είχαμε και σοβαρό θέμα με έναν παίκτη που έμεινε έξω και το πρώτο παιχνίδι που επέστρεψε ήταν με το Ισραήλ και δεν έκανε καλό τουρνουά, ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Ο στόχος μας ήταν το μετάλλιο. Με την ομοσπονδία είχαμε πει ότι αυτή η φουρνιά θα σώσει την ομάδα. Πήρα την ευθύνη ότι η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει στο μετάλλιο όταν θα φιλοξενούνταν η οργάνωση στην Ελλάδα. Προέκυψε ότι προέκυψε, η ομάδα σώθηκε αλλά δεν ήμουν ευχαριστημένος. Μου στοίχησε αυτό το καλοκαίρι και με στεναχώρησε καθώς έγιναν θέματα που δε βγήκαν προς τα έξω με παιδιά που παίζουν στην Α1.

Για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, τον κ. Βαγγέλη Λιόλιο:

Ο Βαγγέλης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπάει το άθλημα και τα παιδιά. Το λειτούργημα του ήταν να είναι παιδίατρος. Τα δείγματα του και στον Προμηθέα που από το τοπικό φτάσαμε μέχρι να παίζουμε στο Champions League στο Eurocup και να είμαστε η μόνη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει τίτλο στο μπάσκετ. Ό, τι και να πω είναι λίγο, είναι οικογενειάρχης έχει 4 παιδιά, μια εξαιρετική οικογένεια. Δεν έχει ανάγκη την προβολή είναι αντιτουριστικός και θέλει μόνο να προσφέρει και να βοηθάει κόσμο χωρίς να τον διαφημίζει. Είναι ευτυχία για το μπάσκετ στην Ελλάδα να είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα και επειδή δε λέει πράγματα στην τύχη γιατί τον έχω ζήσει. Βάζει υψηλούς στόχους, μπορώ να μιλάω για αυτόν αρκετές ώρες… Μου έχει συμπεριφερθεί σαν μεγάλος αδερφός και μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός.

Για τις… πιπεράτες ιστορίες του από τους πάγκους:

Στο ματς με Ολίμπια Λιουμπλιάνας η ατάκα “κολοκύθια τούμπανα”. ΟΙ απέναντι είχαν τον Μπεγκιτς τον ψηλό που έπαιζε στον Ολυμπιακό, είχα βάλει έναν παίκτη μας να τον μαρκάρει πιο κοντός παίκτης που έπρεπε να του χαλάσει τις γωνίες να τον σπρώξει να μην μπορεί να πασάρει εύκολα. Μιλάμε για ομάδα με πολύ ταλέντο και νέο προπονητή και τους άρεσε να παίζουν γρήγορα και έπρεπε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό…και στην επίθεση να τον χτυπήσουμε στο πικ εντ ρολ με τον Μιχάλη τον Τσαϊρέλη. Οπότε μετά από ένα ταιμ αουτ που έχει φύγει το σκορ ειπώθηκαν οι viral ατάκες …αν και στο τέλος κερδίσαμε. Στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη πρώτο μου παιχνίδι Α1, ήμασταν και ψαρωμένοι, είχε πολύ κόσμο το γήπεδο…ξεκινήσαμε το παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά έχουμε φτάσει κοντά στους 10 πόντους και όπως σηκώνεται ο Γκίκας να πανηγυρίσει σηκώθηκε και με πέταξε κάτω. .

Για τον Γιώργο Μπόγρη:

Μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω για τον ίδιο καθώς έχουν ειπωθεί διάφορα. Ο Μπόγρης ήταν ένα παιδί που πέρασε από εμάς και να μην κόλλησε με εμάς και να έφυγε νωρίς, οπότε την έχει πει την ιστορία με τον δικό του τρόπο. Απλά εγώ λέω την αλήθεια…ήταν ένα παιδί σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έπαιξε 10-12 λεπτά έβαλε 10 πόντους και μας βοήθησε. Μέσα στην Ανδόρα, έλειπε ο Αγραβάνης είχαμε προβλήματα, μπήκε και πήρε το χρόνο που έπρεπε και έπαιξε. Ομοίως, με την Μπολόνια έλειπε ο Ελις και έκανε το ίδιο. Ξέρει πολύ μπάσκετ…είναι ένα παιδί που έχει φιλοσοφήσει τη ζωή του, του αρέσει να είναι χαλαρός. Εγώ θα πω την αλήθεια μου όπως την πιστεύω και όπως τη νιώθω.