Ο Μοτεγιούνας πήρε θέση, μέσω του Sportal, για το επεισόδιο Αταμάν με οπαδούς: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο...»
i

© photo by Pau Barrena / Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Μοτεγιούνας πήρε θέση, μέσω του Sportal, για το επεισόδιο Αταμάν με οπαδούς: «Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο...»

Χρήστος Τσάλτας 16:03 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 29.05.2024

Ο CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτεγιούνας, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sportal και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, με πρωταγωνιστή τον Εργκίν Αταμάν και οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

Την ώρα που το Final 4 της Euroleague βρίσκεται προ των πυλών, το πρώτο τζάμπολ έγινε με τρόπο... ανορθόδοξο και εντελώς ξένο από τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα σε μεγάλα μπασκετικά ραντεβού.

Αυτό γιατί, από το βράδυ της Τετάρτης το περιστατικό που συζητιέται όσο κανένα άλλο στην Ευρώπη είναι αυτό που συνέβη έξω από το ξενοδοχείο των ομάδων. Εκεί ο Εργκίν Αταμάν είχε έντονη λογομαχία με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι έφτασαν μια... ανάσα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Αποκλειστικό βίντεο: Ο Αταμάν εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι συνέβη με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε (vid)
EUROLEAGUE

12:23 - 23.05.2024

Αποκλειστικό βίντεο: Ο Αταμάν εξηγεί στον Μπαρτζώκα τι συνέβη με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν συναντήθηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και είχαν μία συνομιλία για αρκετά λεπτά. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε στον κόουτς του Ολυμπιακού (μεταξύ άλλων) τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (22/5) με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και μάλιστα έφτασε ακόμα και στα ανώτερα κλιμάκια της Euroleague, αλλά και των αρχώ της Γερμανίας. Διότι η υπόθεση δεν ήταν απλή, δεδομένης της κατάστασης και της παρουσίας Ελλήνων αλλά και Τούρκων φιλάθλων.

Το περιστατικό αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τους παράγοντες της διοργάνωσης. Ο Παούλιους Μοτεγιούνας μίλησε στο Sportal, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Final 4 και ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του.

«Πρέπει να προσαρμοζόμαστε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να καταλάβουμε ότι συμβαίνουν αυτά. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Πάντα προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο αλλά περιμένουμε το καλύτερο. Τα πάντα εξαρτώνται από τους φιλάθλους πώς έρχονται και αντιδρούν. Θα είμαστε έτοιμοι. Δεν ήταν 100% έτοιμοι σε εκείνη την περίσταση, αλλά τώρα είναι 200% έτοιμοι», ήταν τα λόγια του.