Σλούκας: «Είναι σαν το πρώτο μου Final 4 - Ο Παναθηναϊκός ανήκει να είναι εδώ, στους κορυφαίους»

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Σλούκας: «Είναι σαν το πρώτο μου Final 4 - Ο Παναθηναϊκός ανήκει να είναι εδώ, στους κορυφαίους»

Ηλίας Λαλιώτης 13:36 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 29.05.2024

Ο Κώστας Σλούκας ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Βερολίνου, πως τα αισθήματα είναι ίδια όπως και στις προηγούμενες 10 διοργανώσεις που συμμετείχε.

Με τη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων διεκδικητών του φετινού τίτλου της EuroLeague, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5), το άτυπο τζάμπολ στο Final 4 του Βερολίνου.

Τον Παναθηναϊκό AKTOR εκπροσώπησαν οι Εργκίν Αταμάν και ο Κώστας Σλούκας, με τον αρχηγό των «πράσινων» να τονίζει αρχικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενους και περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Ο Παναθηναϊκός ανήκει εδώ. Στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν υπάρχει γνώση. Ειναι σαν τον πρωτο μου Final 4. Είναι σημαντικό να έχουμε κίνητρο και να είμαστε πεινασμένοι για το τρόπαιο».

Σε ερώτηση για το πως νιώθει που θα παίξει σε ένα Final 4 που συμμετέχουν άλλες δύο ομάδες με τις οποίες κατέκτησε τη EuroLeague: «Καταρχάς, δείχνει πόσο τυχερός είμαι, όπου σε μια καριέρα 13 χρόνων ήμουν σε μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Φενέρ. Οι ομάδες προχωρούν δεν στέκονται σε πρόσωπα και αυτό δείχνει πόσο μεγάλα κλαμπ είναι. Όπως είπα είναι σαν την πρώτη μου φορά αυτό το Final 4. Αυτό που κάνω είναι να προετοιμάσω το κορμί και το μυαλό μου. Είναι 40 λεπτά, χρειάζεται τύχη, όλα μπορούν να γίνουν».

Σε ερώτηση του Sportal για το κατά πόσο πέρασε αυτή την αυτοπεποίθηση που είχε από την αρχή ο Αταμάν στα αποδυτήρια: «Ο κόουτς Αταμάν γενικότερα είναι αισιόδοξος άνθρωπος, με αυτοπεπποοιθθηση κι αυτό πηγαζει από σιγούρια για τη δουλειά του. Εχει καταφέρει μεάλα πράγματα., Έχει μεγάλη και παρόμοια διαδρομή με την Εφές. Από τις πρώτες μέρες που μιλήσαμε μαζί στον Παναθηναϊκό, πραγματικά πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε εδώ. Προφανώς και το μεταφέρει στα αποδυτήρια. Όταν ο ηγέτης έχει τόση σιγουριά τη μεταφέρει, τραβάει τους πάντες προς τα εκεί. Ο Παναθηναϊκός είναι στο stage με τις κορυφαίες ομάδες και ανήκει εδώ».

Για το τι θα κρίνει το ματς ανέφερε: «Σέβομαι πολύ τη Φενέρ, έχει σπουδαία ομάδα, εξαιρετικό προπονητή και μεγάλους παίκτες. Πάντα πάνε καλά προετοιμασμένοι στα ματς. Σε αυτά τα ματς υπάρχει η τακτική, αλλά κυρίως υπάρχει το πόσο θέλεις την νίκη, πώς θα αγωνιστείς, πώς θα διαχειριστείς τα φάουλ. Φυσικά, υπάρχουν και οι προσωπικότητες των παικτών. Πάντα λέω πως και η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού. Ελπίζω πως θα την έχουμε μαζί μας».

Και συνέχισε ο Κώστας Σλούκας: «Το 2009 ήμουν εδώ, αλλά εκτός 12άδας και το είπα στον Σάρας (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) που ήταν ένα από τα είδωλά μου, τότε. Ήταν απίστευτο να δω τότε αυτή την ομάδα του Παναθηναϊκού, ήταν η καλύτερη όλων των εποχών για εμένα. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου τώρα, θα κάνω τα πάντα για να πάω στον τελικό απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τον Κώστα Παπανικολάου, με τον οποίο ήταν μαζί από μικροί και πλέον είναι αρχηγοί στους αιώνιους αντιπάλους, ανέφερε: «Είναι κάτι απίστευτο για το ελληνικό μπάσκετ να είναι εδώ και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το περασμένο καλοκαίρι πήρα μια πολύ δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που την πήρα. Πάντα το κίνητρο ακολούθησε όλη την καριέρα μου. Χωρίς κίνητρο θα σταματούσα να παίζω. Ο Παναθηναϊκός δικαιούται να είναι εδώ, πρέπει να ευχαριστηθούμε τις στιγμές και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».