Μια ομάδα, μια γροθιά, μια οικογένεια...

Μια ομάδα, μια γροθιά, μια οικογένεια...

Ηλίας Λαλιώτης 10:57 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 29.05.2024

Ο Ηλίας Λαλιώτης ήταν για μαζί με την αποστολή του Παναθηναϊκού την πρώτη μέρα του ταξιδιού της στο Βερολίνο και γράφει για το κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο μετά και το επεισόδιο κατά την άφιξή της.

Πιο... γεμάτη δεν γινόταν να είναι η πρώτη μέρα της παρουσίας του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο, αλλά μαζί και όλων όσων βρίσκονται σε ένα Final 4, που ήδη έχει αρχίσει να δικαιολογεί τις προσδοκίες για μεγάλες «μάχες», μεγάλο ανταγωνισμός, πάθος, ένταση. Ελπίζουμε να συνοδευτεί και από ωραίο μπάσκετ και όλα να γίνουν σε αθλητικά πλαίσια.

Γιατί η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα δεν ήταν τέτοιο. Το απαράδεκτο επεισόδιο που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει όλες οι ομάδες σήμανε συναγερμό και ελπίζουμε να είναι η αφορμή για να μην ξαναδούμε τίποτα παρόμοιο από εδώ και πέρα. Ήδη κινητοποιήθηκαν η EuroLeague και όλες οι αρμόδιες αρχές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει γίνει όλο αυτό.

Και δεδομένα επηρέασε όλον τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος για δύο ώρες ήταν στα... κάγκελα. Κανένα μέλος της αποστολής δεν έφευγε από το λόμπι μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Όλοι εκεί. Μια ομάδα. Μια γροθιά. Μια οικογένεια.

Όπως είχαν εμφανιστεί από νωρίς το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Είχα την τύχη να ταξιδεύω μαζί με την αποστολή των πράσινων και έζησα το κλίμα που υπάρχει. Η ξαφνική άφιξη του Φραγκίσκου Αλβέρτη, μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όχι μόνο για όσα μέλη της ομάδας ήξεραν από παλιότερα τον θρυλικό «Φράγκι» και είχαν συνεργαστεί μαζί του, αλλά για όλους. Ειδικά τους Έλληνες παίκτες. Ο Μήτογλου ήταν σε κάθε ευκαιρία μαζί του και «ρουφούσε» εμπειρία, ο Σλούκας συζήτησε και φωτογραφήθηκε και με τα παιδιά του.

Ηρέμησαν τα πράγματα στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού - Παρέμβαση του Έλληνα πρόξενου και της EuroLeague
EUROLEAGUE

01:05 - 23.05.2024

Ηρέμησαν τα πράγματα στο ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού - Παρέμβαση του Έλληνα πρόξενου και της EuroLeague

Η παρέμβαση της EuroLeague και του Έλληνα πρόξενου στο Βερολίνο έδωσαν τέλος στο επεισόδιο με την επίθεση Τούρκων οπαδών της Φενέρ στον Εργκίν Αταμάν και την αποστολή του Παναθηναϊκού.

Όλες οι οικογένειες των παικτών του Παναθηναϊκού έδιναν έναν άλλο τόνο. Ότι είναι πλέον μια δυνατή πράσινη οικογένεια το καταλάβαινες και από τις συνεντεύξεις που μας έδωσαν τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό το ταξίδι ήταν η πλήρης επιβεβαίωση.

Αυτό που απέκτησε μετά το επεισόδιο των οπαδών της Φενέρ με τον Αταμάν είναι κι ένα έξτρα κίνητρο. Μια έξτρα λάμψη στο μάτι τους για τον πρώτο ημιτελικό του φετινού Final Four. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες του από 25% σε 50% με την πρόκριση στον τελικό. Και μετά... Βλέπουμε.

Αναβρασμός στον Παναθηναϊκό για την επίθεση στο ξενοδοχείο - Νέο επεισόδιο με αστυνομικό, αυξήθηκε η ασφάλεια!
EUROLEAGUE

00:18 - 23.05.2024

Αναβρασμός στον Παναθηναϊκό για την επίθεση στο ξενοδοχείο - Νέο επεισόδιο με αστυνομικό, αυξήθηκε η ασφάλεια!

Έξαλλοι στον Παναθηναϊκό AKTOR με την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Εργκίν Αταμάν από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, ενώ Γερμανός αστυνομικός έσπρωξε κι έριξε κάτω τον Τούρκο τεχνικό. Αυξήθηκε η ασφάλεια στο ξενοδοχείο, κινητοποιήθηκε το ελληνικό προξενείο.