Το σύνθημα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε που εξόργισε τον Αταμάν (vids)

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Το σύνθημα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε που εξόργισε τον Αταμάν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Από την Τουρκία και από εχθρικά προς Εργκίν Αταμάν μέσα, πλατφόρμες και λογαριασμούς στα social media, «φανερώθηκε» ο λόγος που ο προπονητής του Παναθηναϊκού έγινε έξαλλος όταν είδε και άκουσε τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε. Ένα σύνθημα από το 2009 ήταν ο λόγος της... έκρηξης!

Το ταξίδι έγινε με το αεροπλάνο, χωρίς κενά αέρος, μα λίγο μετά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο άρχισαν οι... αναταράξεις.

Την ώρα που οι «πράσινοι» έφτασαν στο ξενοδοχείο, περίπου 15 οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, περίμεναν με ένα είδος... ανυπομονησίας. Όχι βέβαια τον Γκριγκόνις ή τον Παπαπέτρου, αλλά τον Εργκίν Αταμάν. Δηλαδή, τον συμπατριώτη τους προπονητή, τον οποίο όμως δεν συμπαθούν ιδιαιτέρως -ακόμα κι αυτοί που παραδέχονται την προσφορά του στο μπάσκετ και στην εθνική ομάδα.

Η κόντρα τους πηγάζει από τα χρόνια που ο Αταμάν καθοδηγούσε στην κορυφή την Αναντολού Εφές και τώρα που θέλει να κάνει την ίδια διαδρομή με τον Παναθηναϊκό, η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται ξανά μπροστά του: Στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague.

Η παρουσία τους έγινε με κύρια αφορμή την πρόκληση. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Αταμάν, ο οποίος εξοργίστηκε και άρχισε να απαντάει φωνάζοντας και κάνοντας χειρονομίας του στυλ «άντε παράτα μας» κατευθυνόμενος προς την είσοδο του ξενοδοχείου. Κοντοστάθηκε, η ασφάλεια κρατούσε τις αποστάσεις ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» και σιγά σιγά η κατάσταση εξομαλύνθηκε -αφού πρώτα δημιουργήθηκε και μία ακόμα παρεξήγηση στο χώρο της υποδοχής.

Τα τούρκικα που αντάλλαξαν ο Αταμάν με τους εχθρικούς συμπατριώτες του ήταν έντονα και θύμιζαν... γαλλικά. Γενικά, η συμπεριφορά των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε κρίθηκε ως (επιεικώς) απαράδεκτη και μη αποδεκτή.

Από την Τουρκία πάντως, λογαριασμοί των social media και μέσα, προφανώς όχι φιλικά προς τον Αταμάν (και την Αναντολού Εφές) μέσα, εξήγησαν από την μεριά τους και υπό το πρίσμα τους γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού εκνευρίστηκε μαζί τους.

Και ο βασικός λόγος ήταν ένα σύνθημα που συνήθιζαν να του... απαγγέλουν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, ειδικά μετά τους τελικούς του 2009. Τότε που ο Αταμάν είχε οδηγήσει την Αναντολού Εφές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά εκείνοι θεωρούν πως οι πρωταθλητές ήταν ντοπαρισμένοι.

Το σύνθημα αναφέρει πως «ο Αταμάν έδινε καραμέλες στα αποδυτήρια» και διάφορα άλλα που κάνουν ομοιοκαταληξία στα τούρκικα, αλλά η βασική τους αναφορά ήταν αυτή. Και αυτός ήταν ο λόγος που αναφέρουν οι Τούρκοι που ο Αταμάν έγινε... έξαλλος.

Τα ίδια ή παρόμοια, εχθρικά προς τον Αταμάν μέσα, πλατφόρμες και online groups, ανάφεραν πως ο Αταμάν εκνευρίστηκε τόσο πολύ, που όταν μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο δεν ήθελε καν να βλέπει οτιδήποτε με απόχρωση κίτρινη και μπλε, δηλαδή τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε.

Γι' αυτό και όπως αναφέρουν επίσης φώναζε προς κάποιους φιλήσυχους φιλάθλους του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης που... έτυχε να βρίσκονται εντός του χώρου. Βέβαια, η αλήθεια ήταν πως ο Αταμάν είχε παράπονα από τους υπεύθυνους ασφαλείας και όχι από τις οικογένειας που απλώς βρίσκονταν εκεί!

Όπως, υπήρξαν και κάποιοι που ανέφεραν πως αυτά είναι «τα γνωστά θεατρικά κόλπα του Αταμάν για να μεταφέρει την πίεση και να δώσει κίνητρο στους παίκτες του». Και κάποιοι ακόμα που θεωρούν πως «ήταν ντροπή του, μιας και είναι και προπονητής της εθνικής ομάδας».

🔴 Sportal Euroleague LIVE από το Βερολίνο: Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός μπαίνουν στη μάχη του Final 4!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!