O Παπαγιάννης εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πόσο δύσκολο ήταν, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη Φενέρμπαχτσε (vid)

O Παπαγιάννης εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πόσο δύσκολο ήταν, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:34 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 11.10.2023

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο επίσημο site της EuroLeague και εκτός του ότι ενημέρωσε για το ποιες είναι οι βλέψεις και οι στόχοι του με τη Φενέρμπαχτσε εξήγησε το «γιατί» αποχώρησε από τον Παναθηναϊκο. Ήθελε να βρεθεί «έξω από τη ζώνη ασφαλείας και να αποδείξω πως μπορώ να αποδώσω», ενώ σημείωσε «πως ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από την ομάδα που όλοι ξέρουν τι νοιώθω γι' αυτήν».

Το καλοκαίρι του Γιώργου Παπαγιάννη ήταν απαιτητικό. Και αγωνιστικά και... ψυχολογικά. Διότι, πριν το ταξίδι του στη Μανίλα ως μέλος της Εθνικής ομάδας με σκοπό να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε προηγηθεί ένα σίριαλ και αρκετή πίεση που ορίστηκε από την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε

Ο 26χρονος σέντερ, είχε στα χέρια του προσφορά από τους «πράσινους», αλλά επέλεξε να αλλάξει περιβάλλον, γεγονός που δημιούργησε εκνευρισμό στη διοίκηση της ομάδας, αλλά και ικανοποίηση στους Τούρκους, που απέκτησαν έναν παίκτη που ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης είχε θέσει πολύ ψηλά στη μεταγραφική του λίστα. 

Τώρα, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, έχει προσαρμοστεί και σε επίπεδο καθημερινότητας και στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα της EuroLeague με τη ριγέ κίτρινη-μπλε φανέλα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Μαζί με τον Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν οι πρωταγωνιστές στη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο και οι 15 πόντοι του προήλθαν κυρίως από 3/3 τρίποντα, ενώ είχε στη στατιστική του και 4 ριμπάουντ. Τώρα, λίγο πριν την δεύτερη αγωνιστική και το παιχνίδι της Παρασκευής (13/10) στη Βαλένθια, ο Παπαγιάννης μίλησε στο επίσημο κανάλι της EuroLeague και έκανε ταυτόχρονα έκανε και μία ανασκόπηση της μετακίνησής του από το ΟΑΚΑ στην Ulker Sports Arena της Κωνσταντινούπολης. 

«Ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από τον Παναθηναϊκό», είπε ο διεθνής σέντερ των 220 εκατοστών και πρόσθεσε πως «όλοι ξέρουν ότι έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου το "τριφύλλι", αλλά ήθελα κατ' αρχάς στον εαυτό μου να αποδείξω ότι μπορώ να αποδώσω και έξω από την ζώνη της άνεσή μου». Με λίγα λόγια αυτή η μεταγραφή ήταν και μία προσωπική πρόκληση γι' αυτόν και «τώρα είμαι εδώ και όλοι είναι στο πλευρό μου είμαι ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι. Η συμπεριφορά όλων στην Τουρκία είναι φοβερή και η ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ στη μετάβαση». 

To reunion της Ρεάλ Μαδρίτης του 2018, με τον Ντόντσιτς, τον Καμπάτσο, τον Φελίπε Ρέγιες και τα άλλα... παιδιά (vids)
EUROLEAGUE

13:07 - 11.10.2023

To reunion της Ρεάλ Μαδρίτης του 2018, με τον Ντόντσιτς, τον Καμπάτσο, τον Φελίπε Ρέγιες και τα άλλα... παιδιά (vids)

Αρκετοί παίκτες της ομάδας που κατέκτησε τη EuroLeague το 2018 ήταν εκεί και η Ρεάλ Μαδρίτης λίγο πριν τη νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς έκανε μία αναπαράσταση: Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρες έδωσε το τρόπαιο στον Λούκα Ντόντσιτς και στους πρώην συμπαίκτες του Καμπάτσο, Ρούντι, Ταβάρες και Γιουλ. Ανάμεσά τους και ο παλαίμαχος Φελίπε Ρέγιες για να θυμηθεί τα... αξέχαστα!

Πλέον, σκέφτεται τους στόχους του με τη Φενέρμπαχτσε και «το Final Four της EuroLeague είναι μέσα σε αυτούς. Όλοι θέλουν και προσπαθούν ώστε να φθάσουμε μέχρι εκεί. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά προσωπικά αυτή είναι η 8η σεζόν μου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και δεν κρύβω πως σκέφτομαι συνέχεια το Final Four. Θέλω πολύ να φθάσω παίξω στην τελική φάση και να διεκδικήσω το τρόπαιο», δήλωσε δίνοντας συγκεκριμένη μορφή στα όνειρά του. 

«Δεν θα είναι εύκολο», παραδέχθηκε, καθώς «η EuroLeague γίνεται όλο και πιο δύσκολη, πιο απαιτητική, αλλά η χημεία και η φιλοδοξία αυτής της ομάδας ανήκει σε αυτή τη λογική και σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για το επόμενο παιχνίδι, δηλαδή αυτό με τη Βαλένθια και να έχουμε νοοτροπία νικητή».