Παπανικολάου: «Κάναμε κακή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι - Βρήκαμε την ψυχραιμία στο τέλος»
i

© Intime

Παπανικολάου: «Κάναμε κακή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι - Βρήκαμε την ψυχραιμία στο τέλος»

Sportal newsroom 22:55 - 04.04.2024

Στην ψυχραιμία που έδειξε ο Ολυμπιακός στο τέλος του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 89-86 του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι για την 33η αγωνιστική της Euroleague, εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs ενώ την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε με στόχο το πλεονέκτημα έδρας.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε ότι καθοριστικό σημείο του ματς ήταν η ψυχραιμία που έδειξε ο Ολυμπιακός στο φινάλε. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κακή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι, κάτι που φαίνεται από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ.

«Κάναμε κακή δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Είχαμε πει ότι “κλειδί” ήταν η αμυντική διάρκεια και κάναμε το ακριβώς αντίθετο. Φάνηκε από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Είχαν πολλές άστοχες επιθέσεις, τις οποίες επιτρέψαμε να ανανεώσουν. Για αυτό και έμειναν μέσα στο ματς. Βρήκαμε την ψυχραιμία στο τέλος, βάλαμε μεγάλα σουτ, ειδικά ο Ράιτ. Έχω πει πολλές φορές πως θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα», σημείωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για τη βαθμολογία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε: «Σημαντικό είναι μετά το ματς με τη Φενέρ να δούμε πού θα είμαστε. Φυσικά να βρισκόμαστε στην εξάδα και να παίξουμε στα Playoffs. Δεν παίζει ρόλο το πλεονέκτημα, πλην του πέμπτου παιχνιδιού. Θέλουμε να είμαστε στο Final-4».

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 86-89: That's Ράιτ στην Stark Arena!