Παπανικολάου: «Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά - Ήμασταν μαχητές και τα δώσαμε όλα»

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Παπανικολάου: «Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά - Ήμασταν μαχητές και τα δώσαμε όλα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:15 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 03.09.2023

Μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από το Μαυροβούνιο (69-73), ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου μίλησε για αυτήν την διαδρομή που έλαβε τέλος.

Η Εθνική ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά ηττήθηκε (73-69) από το Μαυροβούνιο στο τελευταίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταλαμβάνοντας την 15η θέση στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη τα έδωσαν όλα παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, όμως τα πολλά ζητήματα ακόμη και πριν το παιχνίδι (έμεινε εκτός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο), αλλά και τη διάρκεια της αναμέτρησης (τραυματίστηκε ο Μανώλης Χατζηδάκης) δεν άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Μετά τη λήξη του ματς, ο αρχηγός της Εθνικής Κώστας Παπανικολάου, τόνισε πως η ομάδα δεν ήταν όσο ανταγωνιστική χρειαζόταν, ωστόσο δήλωσε περήφανος για όλη την προσπάθεια. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Το κάναμε σε κάποια κομμάτια, θέλαμε να δώσουμε στους φιλάθλους μας κάτι, αφού ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της γης για μας. Όμως το Μαυροβούνιο έπαιξε πολύ δυνατά, πήγαν καλύτερα στις λεπτομέρειες στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισαν. Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η ενότητα και η αποφασιστικότητα που είχαν όλα τα παιδιά. Ξέραμε πως δεν είχαμε το ίδιο ταλέντο με άλλες ομάδες και έπρεπε να δουλέψουμε διπλά για να καλύψουμε την απόσταση.

Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»
FIBA WORLD CUP

13:47 - 03.09.2023

Λιόλιος: «Είμαστε περήφανοι για τους προπονητές και τους παίκτες μας, παίρνω την ευθύνη του αποκλεισμού»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού της Ελλάδας από τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ. Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ μετά την ήττα της εθνικής μας από τη Λετονία.

Κάποιες φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά. Δεν είναι δεδομένο ότι έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου και το να δημιουργείς αυτούς τους δεσμούς είναι σημαντικό. Μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν νεύρα, αλλά αυτό τελειώνει γρήγορα. Η ενότητα αυτή είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό και την προσπάθεια που κάναμε είμαι περήφανος. Ήμασταν μαχητές και τα δώσαμε όλα».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.