Παπανικολάου: «Όταν δουλέψαμε όλοι μαζί, η εικόνα μας άλλαξε κατευθείαν - Στόχος παραμένουν τα playoffs»

Παπανικολάου: «Όταν δουλέψαμε όλοι μαζί, η εικόνα μας άλλαξε κατευθείαν - Στόχος παραμένουν τα playoffs»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη νίκη με αντίπαλο το Λαύριο, την πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, αλλά και το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με 19 πόντους και το κυριότερο, με μεγάλο παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και οι Πειραιώτες ξέφυγαν απέναντι στο Λαύριο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, με τον ίδιο να αναφέρεται στα του ματς με το Λαύριο, στην αλλαγή της εικόνας των Ερυθρόλευκων, στη συνέχεια της σεζόν, αλλά και στο μεγάλο ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, η ομάδα με βοηθάει να έχω αυτή την εικόνα, το πιο σημαντικό είναι οι νίκες και όχι ποιος κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις. Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών, υπάρχει κόσμος που πληρώνει για να έρθει και να δει την ομάδα, το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα και ενέργεια έστω και στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε να ελέγχουμε το ματς, κόντρα σε μία ομάδα που μας έβαλε δύσκολα στο πρώτο μέρος, της αξίζουν συγχαρητήρια.

Είχε πει πολλές φορές ο κόουτς πριν μπει το 2024 ότι είμαστε μία ομάδα που δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί. Μόλις έγινε αυτό και δουλέψαμε, η εικόνα άλλαξε κατευθείαν και το αποτέλεσμα βγαίνει στο παρκέ. Είναι το κατάλληλο σημείο, το πιο σημαντικό χρονικά σημείο της σεζόν για να γίνει αυτό.

Πάντα μπορείς να γίνεις καλύτερος, πάντα προσπαθείς να έχεις καλύτερη εικόνα. Όσον αφορά το ντέρμπι, μετά από πέντε μεταξύ μας, δεν υπάρχουν πολλά να εμφανίσεις και να κρύψεις. Είναι ένα σημαντικό ματς από βαθμολογικής άποψης, αλλά δεν κρίνονται τα πάντα. Παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε τη νίκη και να παλέψουμε, πάντα έχουν σημασία αυτά τα ματς για τον κόσμο και την ψυχολογία της ομάδας, είμαστε σε καλό φεγγάρι και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε για να φτάσουμε στη νίκη.

Είναι ιδιαίτερα ματς, υπάρχουν στιγμές και φάσεις μέσα στο ματς που μπορεί να αλλάξει το μομέντουμ. Δεν χωρούν προβλέψεις, είναι δυο καλές που παλεύουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ευρωλίγκα. Στόχος μας, όπως πάντα, είναι τα playoffs, από εκεί και πέρα, αν είμαστε κοντά στο πλεονέκτημα έδρας, θα το διεκδικδικήσουμε.

Στο πρωτάθλημα, που έχει αναβαθμιστεί, υπάρχουν καλά και σφικτά ματς. Η Ευρωλίγκα πάντα έτσι ήταν, όλοι μπορεί να κερδίσουν παντού. Ο Παναθηναϊκός και η Φενέρ που κέρδισαν στην Μαδρίτη είναι υπολογίσιμες ομάδες με ανταγωνιστικό και καλό ρόστερ, ήταν πιο έτοιμες και το έκαναν. Φτάσαμε κι εμείς στη νίκη εκεί, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος στις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει ομάδα, όπως παλιά η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα, που έλεγες ότι ξεχωρίζει. Όλες οι ομάδες είναι κοντά».