Παραδέχθηκε επίσημα την γκάφα με Μίροτιτς η Euroleague
i

Euroleague

Παραδέχθηκε επίσημα την γκάφα με Μίροτιτς η Euroleague

Sportal newsroom 15:43 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 31.12.2022

Η Euroleague με ανακοίνωσή της τονίζει ότι στο buzzer beater του Μίροτιτς που έστειλε στην παράταση τον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Μαυροβούνιος είχε πατήσει την γραμμή.

Οι Καταλανοί πήραν δύσκολη νίκη στη Χάλα Πιονίρ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, όμως η Euroleague παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα αδικεί τους Σέρβους. 

Ο Μίροτιτς με buzzer beater ισοφάρισε, η Μπαρτσελόνα νίκησε στην παράταση τον Ερυθρό Αστέρα (vid)
EUROLEAGUE

22:28 - 30.12.2022

Ο Μίροτιτς με buzzer beater ισοφάρισε, η Μπαρτσελόνα νίκησε στην παράταση τον Ερυθρό Αστέρα (vid)

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ έκανε τα πάντα στην αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με την Μπαρτσελόνα, όμως του έκλεψε την δόξα ο Μίροτιτς που με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί οι Καταλανοί επικράτησαν με 99-94.

Και αυτό επειδή πριν ο Νίκολα Μίροτιτς σουτάρει ένα απίθανο buzzer beater, είχε πατήσει την γραμμή, οπότε το σουτ θα έπρεπε να θεωρείται ως μη γενόμενο. 

Η λίγκα λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται το λάθος της, τονίζοντας την παράβαση του σταρ της Μπαρτσελόνα. 

Όπως διαβάσατε και στο SPORTAL, ο 31χρονος πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση του τέταρτου δεκαλέπτου με την ομάδα που πίσω στο σκορ με τρεις πόντους. Έκανε μία ντρίπλα, μία προσποίηση στον Φιλίπ Πετρούσεφ και σούταρε εύστοχα για τρεις. Πριν κάνει όμως, τη… μία ντρίπλα είχε πατήσει την πλάγια γραμμή. Κανένας δεν πήρε χαμπάρι την παράβαση εκείνη τη στιγμή, ενώ μετά το τέλος του ματς όταν ο Μίροτιτς ρωτήθηκε επί του θέματος η απάντησή του ήταν γεμάτη απορία: «Αλήθεια; Δεν έχω ιδέα. Πρώτη φορά το ακούω».

Οι φετινές διαιτησίες της Euroleague έχουν φέρει πολλά παράπονα. Το πρωτάθλημα είναι από τα πλέον αμφίρροπα της ιστορίας της διοργάνωσης και κάθε λάθος ίσως να στοιχίζει στις ομάδες στην προσπάθειά τους να βρεθούν στα play offs. Η τελευταία ομάδα που βίωσε την αδικία ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος έχασε ένα σημαντικόματς εξαιτίας διαιτητικού λάθους...