Πώς οι Φαλ και Μπολομπόι κάλυψαν το κενό του Βεζένκοφ στο ΟΑΚΑ
i

© Intime

Πώς οι Φαλ και Μπολομπόι κάλυψαν το κενό του Βεζένκοφ στο ΟΑΚΑ

Νίκος Καλαμπάκας 15:02 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:04 - 31.12.2022

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό χωρίς το μεγάλο του αστέρι, όμως οι δύο σέντερ του έκαναν το step up και κάλυψαν επάξια το κενό του Βούλγαρου.

Όταν ο Ολυμπιακός έμαθε ​​ότι ο Σάσα Βεζένκοφ θα έχανε το ντέρμπι της ομάδας με τον Παναθηναϊκό εξαιτίας του τραυματισμού στο πόδι, υπήρξε μια μικρή νευρικότητα.

Ερυθρόλευκο ρεβεγιόν στο ΟΑΚΑ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό (95-71)
EUROLEAGUE

22:42 - 30.12.2022

Ερυθρόλευκο ρεβεγιόν στο ΟΑΚΑ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό (95-71)

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί του Παναθηναϊκού με το επιβλητικότατο 95-71 και να φτάνει στο 10-0 κόντρα στον «αιώνιο» σε όλες τις διοργανώσεις!

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα σίγουρα δεν ήθελε να μείνει χωρίς τις υπηρεσίες του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης – ο Βεζένκοφ έχει μέσο όρο 19,2 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και ένα League-best 25.3 PIR – καθώς ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τον αιώνιό του αντίπαλο. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο να επεκτείνει το σερί τεσσάρων εντός έδρας νικών στο κατάμεστο OAKA.

Αλλά το ερώτημα που βασάνιζε άπαντες στην ομάδα του Πειραιά,  ήταν ένα: «Από πού θα έρθουν οι πόντοι και τα ριμπάουντ;» Το παιχνίδι το ίδιο έδωσε μια γρήγορη και ξεκάθαρη απάντηση: Μουσταφά Φαλ!

Ο πανύψηλος σέντερ ήταν κυρίαρχος από την αρχή –κυριολεκτικά– καθώς κέρδισε το τζάμπολ. Μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε το πρώτο του καλάθι ενώ λίγο αργότερα ήταν αυτός που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρώτο του προβάδισμα. Έπειτα ήρθε μια πανέξυπνη ασίστ στον Ουόκαπ, ακολουθούμενη από ένα άλλο καλάθι. Ο Φαλ ανέβασε στροφές προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, σκοράροντας τρεις φορές σε κάτι περισσότερο από ένα λεπτό για να ανεβάσει τη στατιστική του στο πρώτο δεκάλεπτο στους 11 πόντους, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 4 κερδισμένα φάουλ με PIR 16.

Ένα πρώτο σήμα κινδύνου ήρθε στο τέλος της περιόδου, όταν ο Φολ έκανε φάουλ στον Πάρις Λι σε σουτ, στέλνοντας τον γκαρντ του Παναθηναϊκού στη γραμμή για 3 ελεύθερες βολές. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν επίσης το δεύτερο φάουλ του Γάλλου, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να περάσει το δεύτερο δεκάλεπτο παρακολουθώντας από τον πάγκο αντί να κυριαρχεί στο παρκέ.

Και πάλι, ο Ολυμπιακός βρήκε απάντηση στο ερώτημα: Με τραυματία τον Βεζένκοφ και τον Φάλ φορτωμένο με φάουλ, από πού θα έρθει η βοήθεια; και τότε μπήκε ο Μπολομπόι...

Ο πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήρθε από τον πάγκο για να αντικαταστήσει τον Φαλ και ακολούθησε τα βήματα του, άρπαξε αμέσως ένα επιθετικό ριμπάουντ που επέτρεψε στον Κώστα Σλούκα να σκοράρει σε επίθεση τριών πόντων. Στη συνέχεια, ο Μπολομπόι έβαλε το πρώτο του καλάθι, προτού επωφεληθεί από τις πάσες του Σλούκα για να σκοράρει δύο φορές ακόμα, καθώς οι Ερυθρόλευκοι έχτισαν τεράστια διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Δεν υπήρχε σωτηρία για τον Παναθηναϊκό μετά την ανάπαυλα, με το σκηνικό να έχει διαμορφωθεί: Ο Φαλ και πάλι κυριάρχησε και μετά ξεκουράστηκε, καθώς ο Μπολομπόι ήρθε από τον πάγκο, κυριάρχησε και μετά έκατσε κι αυτός να πάρει ανάσες. Αυτή η ρουτίνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Φολ να σκοράρει τους τελευταίους πόντους του αγώνα για να σφραγίσει τη νίκη με 71-95.

Ο Φαλ ήταν το ξεκάθαρο αστέρι του σόου με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ κορυφαία επίδοση στην καριέρα του, αλλά ο ρόλος του Μπολομπόι πρέπει επίσης να αναγνωριστεί καθώς τελείωσε με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο συνδυασμός των 30 πόντων και 15 ριμπάουντ καθιστούν πολύ σαφές πόσο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ζωγραφιστό στη σύγκριση με τους Παπαγιάννη και Γκουνταΐτις, που μαζί πέτυχαν μόλις 8 πόντους.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΣΕΦ, αλλά και τους προέδρους της ερυθρόλευκης ΚΑΕ που πλέον βλέπουν τους κόπους τους να αποφέρουν καρπούς!

Φυσικά, ο Φολ και ο Μπολομπόι αναλαμβάνουν πολύ διαφορετικούς ρόλους από τη φύση του παιχνιδιού του Βεζένκοφ, αλλά αυτό δείχνει πόσο πολύ οι Πειραιώτες μπόρεσαν να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στην απουσία του πρωταγωνιστή τους. Θυμηθείτε απλά τις δηλώσεις του Φαλ μετά τον αγώνα: «Ο τραυματισμός είναι μέρος του παιχνιδιού. Όλοι σε αυτήν την ομάδα είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Πολλές ομάδες έχουν τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έπρεπε να κάνουμε το step up και τα καταφέραμε».