Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!
i

Λαρεντζάκης / © Intime

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, το πάρτι στο ΣΕΦ και η απόλυτη δικαίωση για τους Αγγελόπουλους!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:26 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 31.12.2022

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΣΕΦ, αλλά και τους προέδρους της ερυθρόλευκης ΚΑΕ που πλέον βλέπουν τους κόπους τους να αποφέρουν καρπούς!

Έχετε καταλάβει τι συνέβη στο ΟΑΚΑ το βράδυ; Να σας είμαι ειλικρινής, ακόμα δεν το έχω συλλάβει στον βαθμό που θα έπρεπε. Από τη μια το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι, με αυτοματισμούς, συνεργασίες, πάθος, ένταση, πολλές προσωπικότητες και μαεστρικό κοουτσάρισμα. Από την άλλη ένα One Man Show, το οποίο, όσο θελκτικό και αν είναι στο μάτι, δεν μπορεί να σε πάει μακριά. 

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο ΟΑΚΑ με τον Σάσα Βεζένκοφ να φοράει πολιτικά. Παρότι θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί, άκουσε τους γιατρούς και το προπονητικό επιτελείο και έμεινε στα πιτς, από όπου απόλαυσε τους συμπαίκτες του σε μια μοναδική παράσταση. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε και, ενώ περιμέναμε τον Ολυμπιακό να είναι αποσυντονισμένος, εν τέλει η απουσία του Βεζένκοφ τον ανάγκασε να μπει ακόμα πιο συγκεντρωμένα στο ματς. Ο Φαλ είχε 11 πόντους στο δεκάλεπτο και ήταν υπεύθυνος για άλλους 7 (26 συνολικά ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι του αγώνα), ο Μπόλομποϊ συνέχισε επίσης την καλή δουλειά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Σλούκας μοίραζε τη μπάλα με μαεστρία και παρά το κακό διάστημα του Ολυμπιακού πριν το ημίχρονο, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 36-53.

Στο… πάρτι μπήκε και ο Κάνααν στο τρίτο δεκάλεπτο, Παπανικολάου, Ουόκαπ και ΜακΚίσικ έκαναν επίσης σπουδαία δουλειά στην επίθεση και κάπως έτσι το τέλος του αγώνα και το +24 μοιάζει ίσως και τιμητικό για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς, χτύπησε όλες τις αδυναμίες και θα κάνει έτσι ρεβεγιόν με χαμόγελα και διάθεση για γλέντι. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θα κάνει ρεβεγιόν με… άγχος καθώς η επιστροφή Γιαννακόπουλου από το Ντουμπάι αναμένεται να φέρει και εξελίξεις. Πάμε όμως στο παρασύνθημα. 

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, δείχνοντας ότι μπορεί να πετύχει ακόμα και χωρίς τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι εύκολο, όμως πιστώνεται 100% στον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει χτίσει ακριβώς το ρόστερ που θέλει, με ποιότητα σε κάθε θέση και βάθος. Για να σας εξηγήσουμε τι θέλουμε να πούμε, ο Πίτερς, ο οποίος κλήθηκε να βγει μπροστά μετά την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ, μπορεί στα τελειώματά του να ήταν νευρικός, όμως είχε σπουδαία συνεισφορά σε άμυνα, δημιουργία και ριμπάουντ. 

Ερυθρόλευκο ρεβεγιόν στο ΟΑΚΑ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό (95-71)
EUROLEAGUE

22:42 - 30.12.2022

Ερυθρόλευκο ρεβεγιόν στο ΟΑΚΑ: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό (95-71)

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί του Παναθηναϊκού με το επιβλητικότατο 95-71 και να φτάνει στο 10-0 κόντρα στον «αιώνιο» σε όλες τις διοργανώσεις!

Θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και τον Μπόλομποϊ στο 4 και να δώσει χρόνο στον Τάρικ Μπλακ στο 5, όμως με τον πρώτο να κάνει ένα σπουδαίο ματς, καλά έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και επέμεινε πάνω του. Γενικότερα δεν θα βρει κανείς ψεγάρι στην διαχείριση του κόουτς «Μπι» στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Στον Παναθηναϊκό από την άλλη είναι πολλά τα λάθη, όμως δεν χρειάζεται να σας τα πω εγώ, τα ανέλυσε εξαιρετικά ο Πάρης Τσελεπίδης στο δικό του Blog. 

Το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ έφερε και άλλα… νούμερα όμως στην επιφάνεια που αξίζει να σχολιάσουμε. Αρχικά το +24 για τον Ολυμπιακό είναι η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του μέσα στο ΟΑΚΑ. Ασήμαντο για κάποιους, σημαντικό για άλλους, όμως είναι ένα δεδομένο που πρέπει να σχολιάσουμε και να σταθούμε. Όχι, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων, όμως σε αυτό το ματς εκεί έπρεπε να είναι η διαφορά και δικαίως εκεί ήταν. 

Πάμε τώρα στο… καλό. Ο Ολυμπιακός πλέον μετράει 10 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πάμε πάλι. Ο Ολυμπιακός μετράει 10 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό! 

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει κυριαρχήσει πλήρως κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, τον έχει κερδίσει με όλους τους τρόπους και μένει να δούμε πού θα σταματήσει αυτό το σερί. Είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός θα σηκωθεί και πάλι, όμως το 10-0 ή όσο φτάσει το σερί μέχρι να σπάσει, θα γραφτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα από τη μια, αλλά σε μαύρες σελίδες από την άλλη. 

Τέλος, επειδή νομίζω αρκετά σας κούρασα, θέλω να σταθώ σε αυτές τις υπέροχες εικόνες που είδαμε στο ΣΕΦ. Ο κόσμος έστησε πάρτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, οι παίκτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι έγιναν μέρος της γιορτής και κάπως έτσι η πρωτοχρονιά ήρθε νωρίτερα στον Πειραιά, με τα βεγγαλικά να φωτίζουν των ουρανό των νοτίων προαστίων της πόλης.

Ειδικά για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι κάθε φορά δικαίωση το να βλέπει τον κόσμο να υποδέχεται με αυτό τον τρόπο στο ΣΕΦ μετά από παιχνίδια του ΟΑΚΑ. Ας μην επεκταθούμε. Ας πούμε μόνο πως η επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι της καρδιάς του τον δικαίωσε. 

Και κάτι ακόμα. Έχετε δει πολλούς προέδρους να χορεύουν και να τραγουδούν αγκαλιά με τον κόσμο; Αφήστε, θα σας απαντήσω εγώ. ΟΧΙ. Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος όμως είναι ξεχωριστής πάστας παράγοντες. Λοιδορήθηκαν, αδικήθηκαν, είδαν τα εκατομμύριά τους να πηγαίνουν στο… πηγάδι, πήραν ένα μεγάλο ρίσκο με το «Μέχρι Τέλους» και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν απόλυτα. Οι υγιείς μπασκετικοί λοιπόν δεν μπορούν να μην χαρούν με την χαρά των προέδρων του Ολυμπιακού. Εξάλλου εκείνοι έφεραν την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Ας το απολαύσουν λοιπόν…

ΥΓ. Μια υπέροχη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Επαγγελματικές αλλαγές, προσωπικές αλλαγές και γενικότερα όμορφα πραγματάκια. Δεν θέλω να ευχηθώ ούτε πολλά λεφτά, ούτε κάτι άλλο ανούσιο. Υγεία παιδιά. Υγεία και αγάπη. Πάρτε μια αγκαλιά τους δικούς σας ανθρώπους. Δώστε τους ένα φιλί. Όλα τα άλλα θα έρθουν… 

ΥΓ2. Σας είπαμε πως έρχονται όμορφα πραγματάκια στο SPORTAL. Μέρα με τη μέρα θα βλέπετε ακόμα περισσότερα. Το 2023 είναι η χρονιά της έκρηξης! Μείνετε συντονισμένοι…