Δια βίου αποκλεισμός για τον οπαδό της Παρτιζάν που έφτυσε τον διαιτητή στο ματς με τη Μπασκόνια
i

Παπαπέτρου, Παρτιζάν/ © Intime

Δια βίου αποκλεισμός για τον οπαδό της Παρτιζάν που έφτυσε τον διαιτητή στο ματς με τη Μπασκόνια

Πάνος Μαλακτάρης • 14:11 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η διοίκηση της Παρτιζάν επιπλέον ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου οπαδού μετά και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα

Η χθεσινή αναμέτρηση της Παρτιζάν με αντίπαλο τη Βιλερμπάν ήταν αρκετά κομβική, όπως κομβικά είναι τα περισσότερα ματς των ασπρόμαυρων στη φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Ιδιαίτερα στο δεύτερο αυτό μισό, με την προσπάθεια των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τερματίσουν σε μία από τις προνομιούχες πρώτες 8 θέσεις που θα τους οδηγήσουν στα πολυπόθητα πλέι οφ. Η επικράτηση επί των Γάλλων ήταν ευρεία και σχετικά άνετη, με τους Σέρβους να πιάνουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, απόρροια και της καλής τους ψυχολογίας από το «διπλό» στην έδρα του αιωνίου τους αντιπάλου Ερυθρού Αστέρα την προηγούμενη αγωνιστική. 

Ωστόσο μια άλλη είδηση είναι στην κορυφή της επικαιρότητας σήμερα για την Παρτιζάν. Στο ματς πριν 2 εβδομάδες κόντρα στη Μπασκόνια, ένας οπαδός της έφτυσε έναν εκ των διαιτητών, σε μια μάλιστα εντελώς ανύποπτη στιγμή. Όχι προφανώς πως θα δικαιολογούσαμε για κανένα λόγο μια τέτοια ενέργεια, απλά θέλουμε να τονίσουμε πως έγινε εντελώς απρόκλητα, χωρίς δηλαδή καν να αφορά κάποιο συγκεκριμένο σφύριγμα που μπορεί να επέφερε τις διαμαρτυρίες του κοινού. Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα όπου με ανάρτησή της στα κοινωνικά της δίκτυα, η Παρτιζάν επισήμως παίρνει θέση επί του γεγονότος. 

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Καμία ανοχή στον εκφοβισμό! Η Παρτιζάν κίνησε τη διαδικασία για την αγωγή κατά του προσώπου με τα αρχικά S. G. που έφτυσε τον διαιτητή στον αγώνα Παρτιζάν-Μπασκόνια. Έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και από εδώ και πέρα απαγορεύεται δια βίου η είσοδός του σε όποιο γήπεδο παίζει ως γηπεδούχος η Παρτιζάν. Ο σύλλογος θα διεκδικήσει από τον δράστη αποζημίωση για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ (σ.σ. που δέχτηκε η ομάδα από την Ευρωλίγκα), προσαυξημένη για επιπλέον νομικά έξοδα. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΑΣ!», καταλήγει. 

Άμεση λοιπόν η αντίδραση των ιθυνόντων της ομάδας του Βελιγραδίου, αποβλέποντας στην παντοτινή εξάλειψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον. Τέλος, δε γίνεται να μην αναφέρουμε και ένα σχόλιο που είδαμε κάτω από την σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο instagram, πραγματικά επικό! Ο εν λόγω «κύριος» που έφτυσε τον διαιτητή, φαίνεται να φοράει ένα κόκκινο φούτερ, χρώμα που έχει ο Ερυθρός Αστέρας. Με την αιώνια κόντρα ανάμεσα στα 2 κλαμπ να είναι γνωστή, ένας φίλαθλος έχει σχολιάσει το εξής αμίμητο: «Οι μεγαλύτεροι εκφυλισμένοι είναι αυτοί που έρχονται να δουν την Παρτιζάν φορώντας κόκκινα», έχοντας συγκεντρώσει ήδη πάνω από 600 like, σε μια χιουμοριστική προσέγγιση του όλου θέματος.