«Νοκ άουτ» του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν σε ένα ματς με ένταση, αποβολή Ιβάνοβιτς και διακοπή
i

Sportal/ Alexandar Dimitrijevic

«Νοκ άουτ» του Ερυθρού Αστέρα στην Παρτιζάν σε ένα ματς με ένταση, αποβολή Ιβάνοβιτς και διακοπή

Νίκος Καλαμπάκας 01:28 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 01:57 - 18.02.2023

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε από την κόλαση, είδε τον κόουτς Ιβάνοβιτς να αποβάλλεται από τον πάγκο κι όμως επέστρεψε από το -18 για μια επική πρόκριση στον τελικό του Radivoj Korac Cup, αφού επικράτησε της Παρτιζάν με σκορ 83-75.

Σε έναν αγώνα στον οποίο μόνο ένας θα είχε ζωή την επόμενη ημέρα και θα κυνηγούσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στη Σερβία, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε την Παρτιζάν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Radivoj Korać 83-75 (15-21, 19-23, 25-14, 24-17).

Στον τέταρτο μεταξύ τους αγώνα της σεζόν, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφερε να νικήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τρίτη φορά, αν και για τον Μαυροβούνιο κόουτς, αυτό το παιχνίδι είχε «τελειώσει» στο δεύτερο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν έπρεπε να φύγει από τον πάγκο λόγω αποβολής με δεύτερη τεχνική ποινή επειδή έκανε επίθεση στους διαιτητές.

Τζέι Τραϊάνο στο Sportal: «All around παίκτης και έτοιμος να κάνει το βήμα για το ΝΒΑ ο Βεζένκοφ» (vid)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

22:12 - 17.02.2023

Τζέι Τραϊάνο στο Sportal: «All around παίκτης και έτοιμος να κάνει το βήμα για το ΝΒΑ ο Βεζένκοφ» (vid)

O Τζέι Τραϊάνο, assistant coach στους Σακραμέντο Κινγκς, αποκάλυψε στην κάμερα του Sportal πως θεωρεί τον Σάσα Βεζένκοφ έναν all around παίκτη, έτοιμο να κάνει το βήμα για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Από τη φυσούνα του γηπέδου όμως ο Ιβάνοβιτς έδινε συμβουλές στους παίκτες του, οδηγώντας τους τελικά σε μια σπουδαία νίκη. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η ομάδα του να πραγματοποιήσει μια εκπληκτική τρίτη περίοδο, όταν και με επί μέρους σκορ 25-14 κατάφερε να επιστρέψει από την... κόλαση, αφού είχε βρεθεί να χάνει μέχρι και με 18 πόντους διαφορά. 

Καμπάτσο και Βιλντόζα έδωσαν το σύνθημα, ενώ ο απολαυστικός φέτος Πετρούσεφ ήταν για μια ακόμα φορά κινητήριος δύναμη, αφού σημείωσε τους 12 από τους 14 πόντους του στο τέλος της 3ης περιόδου και στην αρχή της 4ης, δίνοντας το σύνθημα για την ολική επαναφορά και τελικά την πρόκριση. Άξιος συμπαραστάτης του στο τέλος ο Νέντοβιτς, που πριν τη διακοπή του αγώνα εξαιτίας ρίψεων μπουκαλιών και άλλων... καλών, είχε βομβαρδίσει το καλάθι της Παρτιζάν δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. 

Η Παρτιζάν ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Πάντερ, Λεσόρ, Νάναλι και Λεντέι έβγαζαν άψογες συνεργασίες, όμως στην επανάληψη η ομάδα του Αστέρα διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των παικτών του Ομπράντοβιτς και τελικά κατέκτησε την πολύτιμη πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μέγκα Σόκερ Μπετ, που επικράτησε της FMP στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης με 86-67.

Δεκάλεπτα: 21-15, 44-36, 58-61, 75-83