Σκορ και θέαμα στο Περιστέρι και νίκη των γηπεδούχων κόντρα στον Κολοσσό (vids)
i

© Intime

Σκορ και θέαμα στο Περιστέρι και νίκη των γηπεδούχων κόντρα στον Κολοσσό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 19:09 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:32 - 30.03.2024

Σε ένα πολύ επιθετικό και εντυπωσιακό παιχνίδι, το Περιστέρι νίκησε με 98-90 τον Κολοσσό και ξεκίνησε με μία επικράτηση την πορεία του στα Play In της Stoiximan Basket League.

Με επίκεντρο την παραγωγή πόντων στην επίθεση και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων το Περιστέρι επικράτησε με 98-90 του Κολοσσού, στον εναρκτήριο αγώνα των Play In στην Stoiximan Basket League

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους (είχε και 7 ασίστ) έναν λιγότερο έβαλαν ο Έλάιζα Μήτρου-Λονγκ, ο Ζερμέιν Λοβ και ο Στέλιος Πουλιανίτης (4/4 τρίποντα), ενώ ο Νίκος Χουγκάζ σταμάτησε στους 10 πόντους.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Σταύρος Μπιλλής έβαλε όσους και ο Ράγκλαντ (15π.) και ήταν εύστοχος στα πέντε από τα έξι τρίποντα που επιχείρησε. Πήρε βοήθειες από τον πολύπειρο Άντριου Γκάουντλοκ (13 πόντοι), πίεσαν όλοι οι Ροδίτες το Περιστέρι, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του.

H εξέλιξη του αγώνα

Ο Κολοσσός προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Περιστέρι και -για αρχή- τα κατάφερε. Και μάλιστα εντυπωσιακά.  Με τρίποντο του Σωτήρη Μπιλλή, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ένα επιμέρους σκορ 11-0 και προηγήθηκαν με 17-6, τρία λεπτά και 22 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.   

Το Περιστέρι… απάντησε, κυρίως με τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Ζερμέιν Λοβ και άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Παρέμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, άρχισαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να λειτουργούν σύμφωνα με τα «θέλω» του κόουτς Βασίλη Σπανουλη. 

Έτσι, οι Πρίγκιπες της δυτικής όχθης στο ημίχρονο βρέθηκαν αυτοί με 11 πόντους μπροστά και μάλιστα με το εντυπωσιακό 50-39

Η επίθεσή τους έβγαζε… σπίθες και πέραν του Λοβ, ο ενορχηστρωτής Τζο Ράγκλαντ, αλλά και ο Νίκος Χουγκάζ έδωσαν επιλογές και λύσεις που στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν είχαν προκύψει. 

Ο Κολοσσός πάντως, δεν τα παράτησε. Ίσα ίσα που στην τρίτη περίοδο έκανε ό,τι και στην πρώτη. Απέκτησε τον έλεγχο, άρχισε να βρίσκει πόντους με μεγάλη συχνότητα και έριξε τη διαφορά σε επίπεδα διεκδίκησης της νίκης. Στο 30ο λεπτό το σκορ ήταν 70-64, ο Λόντον Περάντες έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (κυρίως με τα σουτ του) και γενικά οι γηπεδούχοι αντιλήφθηκαν πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο τους.

Το Περιστέρι όμως, αποτελεί τον τρίτο πόλο του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι η ομάδα που με την ποιότητά της ξεχωρίζει και ακολουθεί τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό σε αποτελεσματικότητα. Και δεν είχε σκοπό να επιτρέψει στους Ροδίτες να φθάσουν στο «διπλό». Προστάτευσαν την έδρα τους, έφθασαν στο υπέρ τους τελικό σκορ 98-90 και ξεκίνησαν με μία επιτυχία την πορεία τους στα Play In. 

MVP: Τζο Ράγκλαντ

Με την ποιότητά του αλλά και την εμπειρία του, ο Τζο Ράγκλαντ ευθύνεται για τα περισσότερα καλά πράγματα που πράττει στο παρκέ το Περιστέρι. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει την επιρροή που είχε στο παιχνίδι της ομάδας ο Σιλβέν Φρανίσκο, ο οποίος πλέον ανήκει στο επίπεδο της Euroleague και ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ράγκλαντ τα καταφέρνει μία χαρά και κόντρα στον Κολοσσός, εκτός από πρώτος σκόρερ με 15 πόντους, μοίρασε στους συμπαίκτες του και 7 τελικές πάσες.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Μιας και ο αγώνας κατευθύνθηκε στην... επίθεση, οι επιπλέον λύσεις των γηπεδούχων αποτέλεσαν τον λόγο που το Περιστέρι τα κατάφερε απέναντι στον Κολοσσό. Και τις περισσότερες από αυτές τις προσέφερε ο Στέλιος Πουλιανίτης.

Ο 29χρονος γκαρντ (τα... κλείνει στις 3 Απριλίου) είχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα σε 18'25'' χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο μέρος την διαφορά την έκανε ο Νίκος Χουγκάζ, ενώ ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ για μία ακόμα φορά ήταν συνεπής και παραγωγικός.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 50-39, 70-64, 98-90

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 14 (5/10 σουτ), Ράγκλαντ 15 (6/8 δίποντα, 7 ασίστ), Κασελάκης 2 (1/7 σουτ, 6 ριμπάουντ), Κένι Ουίλιαμς 6, Τόμπσον 6 (5 ριμπάουντ), Ντάνγκουμπιτς 9, Ξανθόπουλος, Λοβ 14 (3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πουλιανίτης 14 (4/4 τρίποντα)μ Ρένφρο 6, Χουγκάζ 10 (4 ριμπάουντ), Ζούγρης 2.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σεγκούρα): Ουτόμι, Κολοβέρος 11, Μπραΐκοβιτς 11 (5 ριμπάουντ), Πόλεϊ 5 (7 ριμπάουντ), Περάντες 14 (2/2 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη), Γκάουντλοκ 13 (2/6 τρίποντα), Πετρόπουλος 3, Μπιλλής 15 (5/6 τρίποντα), Καμαριανός 4, Σίτου 8, Παπαδάκης 6.