Το Περιστέρι πανέτοιμο για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν

Το Περιστέρι πανέτοιμο για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 14:22 - 18.03.2024

Το Περιστέρι μετράει αντίστροφα για το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στην Τενερίφη (19/03), με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει λευκό απουσιολόγιο.

Μετά τις νίκες κόντρα σε Καρσίγιακα και Χάποελ Ιερουσαλήμ, το Περιστέρι θέλει να ολοκληρώσει τη φάση των 16 του BCL με τον καλύτερο τρόπο. Αντίπαλός του θα είναι η Τενερίφη, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και περιμένει να δει την θέση με την οποία θα τερματίσει.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πηγαίνει στο παιχνίδι της Τρίτης με την ψυχολογία στα ύψη. Η μία νίκη διαδέχεται την άλλη, την ώρα που και από αγωνιστικής πλευράς οι Περιστεριώτες έχουν ρολάρει και αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ, όπως θέλει ο προπονητής τους. Το παιχνίδι με τον Άρη και η εμφατική νίκη με 84-62 ήταν ακόμα μια απόδειξη, με το Περιστέρι να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι σε κανένα σημείο.

Η σύντομη προετοιμασία για το παιχνίδι με την Τενερίφη ολοκληρώθηκε, με τον Kill Bill να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του Βασίλη Ξανθόπουλου. Ο έμπειρος πλέι μέικερ δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη, όμως στον αγώνα της Τρίτης θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή του, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ με την εμπειρία του.

Στο παιχνίδι αυτό το Περιστέρι δεν θα είναι μόνο. Το ενδιαφέρον στις τάξεις του κόσμου είναι έντονο και τα εισιτήρια φεύγουν για την αναμέτρηση της Τρίτης. Το κλειστό «Α.Παπανδρέου» αναμένεται να έχει πολύ κόσμο για ακόμα ένα βράδυ, με τον κόσμο να γίνεται ο έκτος παίκτης της ομάδας για ακόμα μια φορά.

Ισοπεδωτικό το Περιστέρι, σκόρπισε τον Άρη στο «Ανδρέας Παπανδρέου»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:24 - 16.03.2024

Ισοπεδωτικό το Περιστέρι, σκόρπισε τον Άρη στο «Ανδρέας Παπανδρέου»

Την 14η νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League πήρε το Περιστέρι που αποδείχθηκε... αφιλόξενο απέναντι στον Άρη. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη με κορυφαίο τον Ράγκλαντ (23 π.) ξεπέρασαν το εμπόδιο των Θεσσαλονικιών και παραμένουν στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 14-7, έχοντας κλειδώσει πλέον και το πλεονέκτημα μέχρι τον τελικό (εφόσον βρεθούν εκεί).

Για να πάρει την πρόκριση το Περιστέρι στην επόμενη φάση θα πρέπει να κερδίσει την Τενερίφη και ταυτόχρονα η Καρσίγιακα, που αντιμετωπίζει την ίδια ώρα την Χάποελ Ιερουσαλήμ, να κερδίσει την ομάδα του Ηλία Καντζούρη. Σε αυτή την περίπτωση το Περιστέρι θα είναι στα προημιτελικά του BCL, καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία έναντι των Ισραηλινών, ενώ αυτή η εξέλιξη θα έχει και ιστορική σημασία, καθώς θα είναι η πρώτη πρόκριση στην οκτάδα του BCL για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.