Πλάθα: «Δεν ήμασταν τόσο καλοί και η ευθύνη είναι δική μου»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Δεν ήμασταν τόσο καλοί και η ευθύνη είναι δική μου»

Χρήστος Τσάλτας 23:44 - 09.12.2023

Ο Ζοάν Πλάθα παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ δεν ήταν καλή απέναντι στο Μαρούσι, ανέλαβε την ευθύνη γι αυτό, ενώ στάθηκε στον χαρακτήρα της ομάδας.

Παρά τη μεγάλη δυσκολία και την... απαίτηση του αγώνα, όπως εξελίχθηκε αυτό, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στο Μαρούσι και να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της στην Stoiximan Basket League. Ο Ζοάν Πλάθα στάθηκε στα σημεία που δεν ήταν καλή η Ένωση, ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του συνόλου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Πρώτα από όλα να συγχαρούμε τον κόουτς Λιμνιάτη και το Μαρούσι. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν. Ακόμα και χωρίς τον Ραντούλιτσα, τον Λούκοβιτς και τον Γιαννόπουλο. Όταν ένα ματς κρίνεται στο ένα καλάθι και οι δύο ομάδες άξιζαν τη νίκη. Εμείς δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε. Ίσως είναι δική μου, η ευθύνη. Είμαι απογοητευμένος. Εγώ είμαι ο ένοχος για το αποψινό αποτέλεσμα. Οι παίκτες-νικητές θέλουν να νικήσουν ακόμα και αν παίζουν ένα παιχνίδι σκάκι στο σπίτι τους, με τον γιο, ή την κόρη τους. Δεν ήμασταν τόσο καλοί απόψε, παρά τη νίκη που πήραμε. Η βασική ευθύνη είναι δική μου.

Το ανθρώπινο είδος είναι έτσι. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Σήμερα ήμασταν σε μία άλλη διάσταση. Αυτός δεν ήταν ο χαρακτήρας της ΑΕΚ. Θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια παιχνίδια στην έδρα μας. Μόνο αν γνωρίζεις και σέβεσαι το παρελθόν σου, μπορείς να πας μπροστά».

Για το αν υποτίμησε το Μαρούσι η ΑΕΚ: «Όταν είσαι κόουτς μπορείς να προετοιμάσεις την ομάδα. Να εξηγήσεις τι να περιμένουν. Προσπαθείς να τους κάνεις να ξέρουν τι να περιμένουν, γιατί κάποιοι είναι και νεαροί. Θα παίξουμε στο Final-8 στο Κύπελλο, είμαστε και στο πρωτάθλημα μέσα και στο BCL προχωράμε. Είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά η γλώσσα του σώματός μας, δεν ήταν και η καλύτερη στο ζέσταμα πριν από το ματς».

Για την οδηγία στην τελευταία άμυνα και αν ήθελε φάουλ ή όχι: «Όταν είσαι τρεις πόντους μπροστά, το εύκολο είναι να κάνεις φάουλ. Στον Παναθηναϊκό χάσαμε για 1 πόντο. Κάποιες φορές αναγκάζεσαι να κάνεις φάουλ. Πρέπει να μην κάνεις όμως και αντιαθλητικό. Δεν μπορείς να το έχεις σαν κανόνα. Δεν είναι κάτι στάνταρ. Όταν είσαι καυτός, πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις τους πόντους. Έφτασαν στο σημείο να βάζουν τρίποντα σχεδόν από τα 9 μέτρα απόψε».