Πλάθα: «Έχουμε βελτιωθεί, δεν έχουμε λόγο να πανηγυρίσουμε»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Έχουμε βελτιωθεί, δεν έχουμε λόγο να πανηγυρίσουμε»

Χρήστος Τσάλτας 20:01 - 13.11.2023

Ο Ζοάν Πλάθα στάθηκε στην ανοδική εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, επεσήμανε πως η ομάδα του έχει παρουσιάσει βελτίωση στο παιχνίδι της και εξήγησε πως δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς.

Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στην Basket League, επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου, με βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζοάν Πλάθα στάθηκε στη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, ενώ εξήγησε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που θέλει.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχήσαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όχι μόνο επειδή ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα και έχει καλό κόουτς. Κέρδισαν το Περιστέρι, έπαιξαν καλά με Ολυμπιακό και Άρη. Κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι που δώσαμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Οι παίκτες, τα έδωσαν όλα. Έδειξαν σεβασμό στον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε αρκετά.

Στο δεύτερο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και βρήκαμε τον ρυθμό μας. Έχουμε βελτιωθεί. Χάσαμε όμως κάποιες μάχες. Ο Κολοσσός πήρε περισσότερα ριμπάουντ. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ο Ουτόμι σκόραρε 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και κανέναν στο δεύτερο. Άρα κάναμε τη δουλειά μας, στο δεύτερο. Ξέρετε, πώς λειτουργώ μετά από τις νίκες. Κρατάμε χαμηλά τη μπάλα, δεν έχουμε λόγο να πανηγυρίσουμε».

Για τη βελτίωση της ομάδας και το τι μπορεί να βελτιωθεί: «Νομίζω υπάρχουν ακόμα λάθη. Προσπαθούμε να μην εξαρτώμαστε από έναν παίκτη. Κάποιες φορές κερδίζουμε από την άμυνα, κάποιες φορές από τα ριμπάουντ».

Για το ότι έμεινε ο Μφιόντου Καμπενγκέλε εκτός 12άδας: «Για τον Καμπενγκέλε ήταν θέμα τακτικής. Έχει να κάνει με τη φιλοσοφία μας. Προπονείται κανονικά. Όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά. Και ο Κώττας και ο Πιλάβιος».