Πονίτκα στο SPORTAL: «Μου έγινε φάουλ, είμαι απογοητευμένος»

Πονίτκα στο SPORTAL: «Μου έγινε φάουλ, είμαι απογοητευμένος»

Πάρης Τσελεπίδης • 15:56 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο διεθνής Πολωνός γκαρντ του Παναθηναϊκού ο Ματέους Πονίτκα τα… έβαψε μαύρα όχι μόνο γιατί οι διαιτητές τον αδίκησαν στα 5΄΄πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού με την Φενέρ, αλλά γιατί εκτός αυτού αστόχησε και στο τελευταίο σουτ της.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ματέους Πονίτκα περιφερόταν σκεπτόμενος και απογοητευμένος στον ευρύτερο χώρο των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ και ακόμη περισσότερο στο εσωτερικό τους. Ήταν σαν να βασανιζόταν κάνοντας προβολή σαν φιλμ όλες τις κρίσιμες φάσεις από το τέλος της κανονικής διάρκειας κυρίως του παιχνιδιού με την Φενέρμπαχτσε, αλλά και από την εξέλιξη του αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο καθήμενος στη θέση του. 

Η πιο κρίσιμη στιγμή όμως, ήταν στιγμή που ο Ντέβιν Μπούκερ του έκανε φάουλ που δεν δόθηκε στα 5΄΄ πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Αντί για την παράβαση του Αμερικανού της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, οι διαιτητές έδωσαν επαναφορά από την πλάγια γραμμή με… πράσινη κατοχή. Τόσο καταρχήν όσο και μετά από το instant replay που ζήτησε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

«Μου έγινε φάουλ από τον Μπούκερ», δήλωσε ο Πολωνός γκαρντ του Παναθηναϊκού στο SPORTAL μετά από τη λήξη του δραματικού παιχνιδιού από τη θέση του στα αποδυτήρια της ομάδας. «Απορώ που δεν δόθηκε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά φανερά απογοητευμένος για τη φάση που εν πολλοίς έκρινε το πρώτο παιχνίδι της τρέχουσας διαβολοβδομάδας για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Αμέσως μετά την επίμαχη φάση, ο Παναθηναϊκός αστόχησε με τον Μπέικον σε σουτ που θα έδινε τη νίκη με τον Πονίτκα να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε αυτός. «Έπρεπε να είχα ευστοχήσει», είπε με… πόνο ψυχής. «Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό όπως και από τους φιλάθλους μας για την ήττα μας».

Γενικά στα τελευταία δευτερόλεπτα 34’’ έγιναν πολλά και το υπέρ του Παναθηναϊκού 78-73 έγινε 78-78. Από το τάιμ άουτ που πήρε ο Ιτούδης μέχρι το άκουσμα της κόρνας της ολοκλήρωσης του τετάρτου δεκαλέπτου που έστειλε τις δύο ομάδες στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης όπου η Φενέρ πέτυχε να λυγίσει τους πράσινους και να φθάνοντας στη νίκη.

«Αποκοιμηθήκαμε», αυτό ήταν το  σχόλιο του Πονίτκα όσον αφορά την κατάσταση που επικράτησε στο τέλος της κανονικής διάρκειας και υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστέψαμε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Χάσαμε όμως κάπως τη συγκέντρωσή μας κάτι που μας κόστισε. Η Φενέρμπαχτσε τιμώρησε τα λάθη μας και εμείς δεν ευστοχήσαμε στη τελευταία μας επίθεση μετά το φάουλ που δεν μου δόθηκε.

Από εκεί και πέρα στην παράταση η Φενέρμπαχτσε έβαλε μεγάλα σουτ και πήρε τη νίκη. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο».