Triple double για Λίλαρντ και Σαμπόνις, νίκες για Μπλέιζερς και Κινγκς (vids)
i

Ντέιμιαν Λίλαρντ, Πόρτλαντ / © photo by Soobum Im / Getty Images / Ideal Images

Triple double για Λίλαρντ και Σαμπόνις, νίκες για Μπλέιζερς και Κινγκς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:58 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 07.03.2023

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ με εκπληκτική επίδοση έσωσε το Πόρτλαντ στο παιχνίδι του Ντιτρόιτ (110-104), την ώρα που ο Σαμπόνις τον… αντέγραφε και οδηγούσε το Σακραμέντο στη νίκη (123-108) επί της Νεας Ορλεάνης.

Τον τελευταίο μήνα ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δείχνει αποφασισμένος και κυριαρχικός. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει κάνει ρεκόρ καριέρας με τους ιστορικούς 71 πόντους του, ενώ έχει καταφέρει δύο φορές να κάνει triple double. Τη στιγμή μάλιστα, που τα πρώτα δέκα χρόνια του στο ΝΒΑ είχε καταφέρει «τριπλή» επίδοση μόνο μία φορά! 

Τώρα ήταν οι σειρά των Ντιτρόιτ Πίστονς να τον παρακολουθούν μη ξέροντας τι πρέπει να κάνουν για να σταματήσει. Οι Μπλέιζερς χρειάζονται νίκες για να μπουν στα play in και ο Λίλαρντ δεν πρόκειται να τους αφήσει παραπονεμένους. Απέναντι στα Πιστόνια που πήγαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα, απάντησε με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το Πόρτλαντ να… ξεφύγει και να πάρει τη νίκη με 110-104

Οι Σίξερς με 42 πόντους του Εμπίντ και 20 ασίστ του Χάρντεν νίκησαν στην Ιντιάνα (vid)
NBA

07:15 - 07.03.2023

Οι Σίξερς με 42 πόντους του Εμπίντ και 20 ασίστ του Χάρντεν νίκησαν στην Ιντιάνα (vid)

Στην Ιντιάνα οι Σίξερς ενεργοποίησαν στο max το δίδυμο Τζοέλ Εμπίντ και Τζέιμς Χάρντεν, οι οποίοι οδήγησαν στη νίκη με 147-143 επί των Πέισερς, παρά το εντυπωσιακό double double του Ταϊρίς Χαλιμπάρτον.

Μία νίκη που δεν τους βάζει τους Μπλέιζερς σε πλεονεκτική θέση, αλλά τους κρατάει ζεστούς. Γιατί η μάχη για τις τελευταίες δύο θέσεις που οδηγούν απευθείας στα play off (5-6) και οι τέσσερις (7-10) που δίνουν είσοδο στα play in απασχολούν δέκα ομάδες. 

Σακραμέντο - Νέα Ορλεάνη: 123-108

Ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε το 8o triple double του για φέτος. Είχε 19 πόντους και από 11 ριμπάουντ και ασίστ για να οδηγήσει τους Σακραμέντο Κινγκς στη νίκη με 123-108 επί των Νιου Ορλίνς Πέλικανς. 

Ο Λιθουανός είχε στο πλευρό του τον Κέβιν Χουέρτερ, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ των Βασιλιάδων με 25 πόντους, η επίθεση λειτούργησε και οι Πελεκάνοι δεν αντιστάθηκαν μέχρι τέλους. Κατέρρευσαν στου δρόμου τα μισά, με τον Μπράντον Ίνγκραμ να έχει 24 πόντους και τον Βαλαντσιούνας να κάνει ένα ακόμα double-double (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Χωρίς τον τραυματία Ζάιον Ουίλιαμσον η ομάδα της Νέας Ορλεάνης έχει χάσει τη σπιρτάδα της και σίγουρα την ικανότητά της να προβληματίζει συστηματικά τις δυνατές ομάδες της λίγκας. Μία από αυτές είναι και το Σακραμέντο!