Και επίσημα τέλος ο Κούρουκς από τον Προμηθέα

Άρτουρς Κούρουκς

i

© intime

Και επίσημα τέλος ο Κούρουκς από τον Προμηθέα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:53 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 04.12.2023

O Άρτουρς Κούρουκς έλυσε τη συνεργασία του με τον Προμηθέα, που αντί του Λετονού θα έχει στο εξής στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Τζαμάλ Τζόουνς.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, που μας πέρασαν, ο Άρτουρς Κούρουκς με τη Λετονία έκανε μία σπουδαία πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά τις υποχρεώσεις του στα γήπεδα της Ασίας μεταφέρθηκε στην Πάτρα για λογαριασμό του Προμηθέα

Παρόλα αυτά, η σεζόν του δεν θα ολοκληρωθεί στην Αχαϊα και πιθανότατα ούτε στην Ελλάδα γενικότερα. Ο Προμηθέας από τη στιγμή που απέκτησε τον Τζαμάλ Τζόουνς δεν είχε την πολυτέλεια να κρατήσει έναν επιπλέον ξένο στο ρόστερ του και τελικά αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Κούρουκς, ο οποίος αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Ο ατζέντης του παίκτη, Άρτουρς Καλνίτις, ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων της οριστική απόφαση των δύο πλευρών αναφέροντας πως «ο Κούρουκς έλυσε τη συνεργασία του με την ελληνική ομάδα» και συμπλήρωσε πως «ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο μέλλον για τον Προμηθέα».  

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Καλές οι 30άρες, καλύτερες οι νίκες - Στόχος μου το ΝΒΑ»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:35 - 03.12.2023

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Καλές οι 30άρες, καλύτερες οι νίκες - Στόχος μου το ΝΒΑ»

Το «πολυβόλο» του Προμηθέα ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο Sportal. Ο Χάντερ Χέιλ μιλάει για την «καυτή» βραδιά που είχε απέναντι στην ΑΕΚ, την αυτοπεποίθηση με την οποία πατάει παρκέ, τον ρυθμό που παίζει η ομάδα της Πάτρας, ενώ αναφέρεται και στον μεγάλο στόχο του, που είναι να βρεθεί στο ΝΒΑ.

O 23χρονος γκαρντ, πρώην παίκτης της Μπασκόνια, το πιθανότερο είναι πως θα προσεγγίσει την επιστροφή του στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκεί όπου αγωνίζεται και ο μεγάλος του αδελφός, πρώην NBAer, Ρόντιον Κούρουκς, με τη φανέλα της Μούρθια. Στο σύντομο πέρασμά του πάντως, από την Basket League, ο Άρτουρς Κούρουκς κατέγραψε στη στατιστική του 7,8 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο.