Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Καλές οι 30άρες, καλύτερες οι νίκες - Στόχος μου το ΝΒΑ»

Χάντερ Χέιλ

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Καλές οι 30άρες, καλύτερες οι νίκες - Στόχος μου το ΝΒΑ»

Χρήστος Τσάλτας 13:35 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 03.12.2023

Το «πολυβόλο» του Προμηθέα ξεδιπλώνει τις σκέψεις του στο Sportal. Ο Χάντερ Χέιλ μιλάει για την «καυτή» βραδιά που είχε απέναντι στην ΑΕΚ, την αυτοπεποίθηση με την οποία πατάει παρκέ, τον ρυθμό που παίζει η ομάδα της Πάτρας, ενώ αναφέρεται και στον μεγάλο στόχο του, που είναι να βρεθεί στο ΝΒΑ.

Η αναμέτρηση του Προμηθέα απέναντι στην ΑΕΚ ήταν μια -ακόμα- ραψωδία από τον Χάντερ Χέιλ. Ο Αμερικανός σκόρερ επιβεβαίωσε για ακόμα ένα παιχνίδι πόσο καλή επαφή έχει με το αντίπαλο καλάθι, κάνοντας... σμπαράλια το αμυντικό πλάνο του Ζοάν Πλάθα, με 32 πόντους και 11/19 σουτ. Σε μια ακόμα εμφάνιση... 5 αστέρων από τον Αμερικανό σκόρερ που φέτος κάνει πράγματα και θαύματα υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Η δική του παρουσία βοηθάει τον Προμηθέα να κερδίζει. Διότι κόντρα στην Ένωση σημείωσε την 7η νίκη της σεζόν, στην Basket League, σε 9 παιχνίδια, εδραιώνοντας την ομάδα της Πάτρας στην τρίτη θέση της κατάταξης. Με την συνεισφορά του να δίνει το... αλατοπίπερο στο παιχνίδι της ομάδας του, όντας μια μόνιμη απειλή στο σκοράρισμα.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος χάρισε σε ακόμα ένα παιχνίδι πλούσιο θέαμα με τα κατορθώματά του, δείχνοντας την ποιότητά του. Το Sportal τον συνάντησε έξω από τα αποδυτήρια του «Δ.Τόφαλος» και εκείνος μίλησε για το ξεκίνημα της ομάδας του, αλλά και το δικό του στη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε στην ελευθερία που του δίνουν οι προπονητές και οι συμπαίκτες του στο επιθετικό κομμάτι.

-Ξεκινώντας την κουβέντα, ακόμα ένα παιχνίδι 30 πόντων στη σεζόν. Η αυτοπεποίθηση που βγάζεις στο παρκέ από πού προέρχεται;

«Έχω περάσει άπειρες ώρες στο γήπεδο. Αυτό έρχεται από την πίστη στον εαυτό μου, αλλά και πίστη στη δουλειά που κάνω σε καθημερινή βάση. Ακόμα και όταν έχεις άσχημο παιχνίδι. Εγώ δεν σκέφτομαι τα καλά ή τα άσχημα παιχνίδια, απλά πηγαίνω μέρα με τη μέρα. Κόντρα στην Ρίτας είχα ένα πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι στον Άρη ήμουν άστοχος, αλλά αυτό συμβαίνει. Πηγαίνω μέρα με τη μέρα. Εγώ περιμένω να παίζω καλά λόγω της δουλειάς που κάνω σε κάθε προπόνηση. Πιστεύω στον εαυτό μου».

-Βλέποντας τους προπονητές και τους συμπαίκτες σου να σου δίνουν τόση ελευθερία στο παιχνίδι, τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι ευλογία. Δεν μπορώ να παραπονεθώ γι αυτό. Ο προπονητής με έπιασε πριν από το παιχνίδι και μου είπε "απλά να είσαι ο εαυτός σου. Σε αγαπάμε εδώ και θέλουμε να πετύχεις". Είναι πολύ σημαντικό για μένα όλο αυτό να έχω κάποιον να πιστεύει τόσο πολύ σε μένα. Όλοι θέλουν να πάρω τη μπάλα και να σουτάρω, αλλά ακόμα και όταν αστοχώ όλοι είναι εκεί για να με ανεβάσουν. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Βοηθάει και την χημεία της ομάδας».

-Ακόμα μια 100άρα στη σεζόν για εσάς, η τέταρτη στο πρωτάθλημα και πέμπτη συνολικά στη σεζόν. Νιώθετε πως είστε πολύ καλή ομάδα;

«Είμαστε καλή ομάδα. Είχαμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά προστατεύουμε τη μπάλα και έχουμε την δυνατότητα να κερδίζουμε παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο. Παίρνουμε σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι, φτιάχνουμε τις σωστές φάσεις. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μένουμε θετικοί και θέλουμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα».

-Όσον αφορά τη δική σου παρουσία, νιώθεις πως το παιχνίδι σου πηγαίνει σε καλύτερο επίπεδο από τη στιγμή που ήρθες στον Προμηθέα;

«Σίγουρα το νιώθω. Από την πρώτη μέρα ο κόουτς Παπαθεοδώρου βάζει προκλήσεις σε μένα ώστε να γίνομαι καλύτερος. Πριν έρθω εδώ ο στόχος μου εξ αρχής ήταν μια μέρα να βρεθώ στο ΝΒΑ και εκείνος με τη σειρά του με... προκαλεί να γίνομαι καλύτερος για να συμβεί αυτό. Έτσι εστιάζω στην κάθε μέρα. Προσπαθώ να δείχνω καλό πρόσωπο μέσα από την άμυνα, να πιέζω τον αντίπαλο. Πραγματικά περηφανεύομαι για την άμυνα που παίζω και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στην ομάδα».

-Όλοι γνωρίζουν πόσο καλός σκόρερ είσαι. Απέναντι στην ΑΕΚ μοίρασες 6 ασίστ. Η ικανότητά σου στην πάσα είναι μια από τις πτυχές του παιχνιδιού σου για την οποία δεν γίνεται πολύ κουβέντα;

«Είναι κάπως αστείο γιατί μέσα στην ομάδα είχαμε κάποια αστεία με την ερώτηση "ποιος είναι ο καλύτερος πασέρ στην ομάδα;". Ο Άντονι (Κάουαν) είναι στην κουβέντα σίγουρα. Θεωρώ ότι είμαι ένας από τους καλύτερους πασέρ της ομάδας, αλλά σκοράρω και πάρα πολύ. Είμαι περήφανος για την ικανότητά μου στην πάσα και για το γεγονός πως δεν κάνω τόσα πολλά λάθη. Λατρεύουμε να γυρίζουμε τη μπάλα. Θέλουμε να κάνουμε το σωστό play. Τα σουτ θα μπουν όταν κάνεις την έξτρα πάσα στον συμπαίκτη σου. Δεν πρέπει να είσαι εγωιστής».

-Ποιο είναι το επόμενο επίπεδο για τον Χάντερ Χέιλ;

«Έχω ακόμα πολλά να βελτιώσω. Πρέπει να δυναμώσω προφανώς, να μείνω υγιής. Ο στόχος μου όμως είναι να βρεθώ στο ΝΒΑ και είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να πετύχω τον στόχο μου».

-Έχεις ήδη σκοράρει 30άρες στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα θα είναι μια 40άρα ή 50άρα σε αγώνα του Προμηθέα;

«Εάν συμβεί θα συμβεί. Εξαρτάται από τη βραδιά. Όταν βγαίνουμε στο παρκέ και παίζουμε επιθετικά είμαι ο εαυτός μου. Στο τέλος της ημέρας όταν κερδίζουμε είμαι χαρούμενος. Έχω αποδείξει, όταν ήμουν στην ABA Liga και σκόραρα πολύ ότι μπορώ να βάλω 40 πόντους σε ένα παιχνίδι. Εδώ θέλω να ηγηθώ της ομάδας για να κερδίζει. Είναι πολύ πιο σημαντικό από τους πόντους για μένα».